Zilliqa ZIL

Rank #65 Websajt Dokumetacija GIT

Zilliqa Cena (ZIL) 1.63%

$0.01589

Šta je Zilliqa (ZIL)? Zilliqa je javni blockchain bez dozvola koji je dizajniran da ponudi veliku propusnost sa mogućnošću dovršavanja hiljada transakcija u sekundi. Nastoji da reši problem skalabilnosti i brzine blockchain-a primenom oštrine kao rešenja za skaliranje drugog sloja. Platforma je dom mnogim decentralizovanim aplikacijama, a od oktobra 2020. takođe omogućava uzgajanje udela i […]

ZIL/USD Cena Uživo

Zilliqa Kurs

(ZIL) Kurs
24 Sata1.63%
7 Dana1.45%
30 Dana-21.78%
60 Dana-30.88%
90 Dana-51.59%

Šta je Zilliqa (ZIL)?

Zilliqa je javni blockchain bez dozvola koji je dizajniran da ponudi veliku propusnost sa mogućnošću dovršavanja hiljada transakcija u sekundi. Nastoji da reši problem skalabilnosti i brzine blockchain-a primenom oštrine kao rešenja za skaliranje drugog sloja. Platforma je dom mnogim decentralizovanim aplikacijama, a od oktobra 2020. takođe omogućava uzgajanje udela i prinosa.

Razvojni rad zvanično je započeo na Zilliqa u junu 2017. godine, a njegova mreža za testiranje pokrenuta je u martu 2018. Nešto više od godinu dana kasnije, u junu 2019. godine, platforma je pokrenula svoj mainnet.

Izvorni uslužni token kompanije Zilliqa, ZIL, koristi se za obradu transakcija na mreži i izvršavanje pametnih ugovora.

Ko su osnivači Zilliqa?

Zilliqa je prvi osmislio Prateek Sakena, docent na računarskoj školi Nacionalnog univerziteta u Singapuru. Sakena i nekoliko učenika Škole računarstva objavili su 2016. godine rad u kojem se iznosi kako blok-lanci usredsređeni na osenčenje mogu poboljšati efikasnost i brzinu mreže.

Otprilike u isto vreme, Sakena je zajedno sa Makom Kantelijom, doživotnim finansijskim i tehnološkim preduzetnikom, i Juzarom Motivallom, bivšim predsednikom Singapurskog računarskog društva, osnovao Ankuan Capital. Kompanija je u junu 2017. godine osnovala kompaniju Zilliqa Research da bi razvila mrežu Zilliqa, dovodeći Dong Ksinshu-a za svog izvršnog direktora, Iaoki Jia-u kao glavnog tehnološkog direktora i Amrit Kumar-a kao svog glavnog naučnog direktora. Sva trojica su prethodno radila kao istraživači na NUS School of Computing.

Po čemu je Zilliqa jedinstvena?

Zilliqa tvrdi da je prvi javni blok lanac na svetu koji se u potpunosti oslanja na oštru mrežu. To mu omogućava da postigne veliku propusnost i visoku stopu transakcija u sekundi, za šta kaže da rešava problem skalabilnosti. Budući da svaka krhotina obrađuje transakcije pojedinačno, kako mreža raste, a broj krhotina raste, povećava se i broj transakcija koje se mogu obraditi u sekundi. Takođe, zapisi se odmah dodaju u blockchain Zilliqa nakon obrade, što znači da nije potrebno dodatno vreme za potvrdu.

Zilliqa nastoji da postane blockchain izbora za velike korporacije, uključujući industriju oglašavanja, igara, zabave i finansijskih usluga i plaćanja. U svom dokumentu o poziciji za 2018. njegov tim navodi da platforma „ima za cilj da se nadmeće sa tradicionalnim centralizovanim načinima plaćanja kao što su VISA i MasterCard“.

I Ankuan Capital i Zilliqa Research, kompanija odgovorna za razvoj Zilliqa, drže značajne rezerve ZIL-a.

Kako kupiti Zilliqa (ZIL)?

Zilliqa (ZIL) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Zilliqa Vesti