Polygon MATIC

Rank #17 Websajt Dokumetacija GIT

Polygon Cena (MATIC) -0.51%

$0.7410

Šta je poligon (MATIC)? Poligon (ranije Matic Netvork) je prva dobro strukturirana, jednostavna platforma za skaliranje i razvoj infrastrukture Ethereum-a. Njegova osnovna komponenta je Poligon SDK, modularni, fleksibilni okvir koji podržava izgradnju više vrsta aplikacija. Korišćenjem Poligona mogu se stvoriti optimistični lanci za skupljanje, ZK lanci za prodaju, samostalni lanci ili bilo koja druga vrsta […]

MATIC/USD Cena Uživo

Polygon Kurs

(MATIC) Kurs
24 Sata-0.51%
7 Dana-6.97%
30 Dana17.75%
60 Dana42.21%
90 Dana28.86%

Šta je poligon (MATIC)?

Poligon (ranije Matic Netvork) je prva dobro strukturirana, jednostavna platforma za skaliranje i razvoj infrastrukture Ethereum-a. Njegova osnovna komponenta je Poligon SDK, modularni, fleksibilni okvir koji podržava izgradnju više vrsta aplikacija.

Korišćenjem Poligona mogu se stvoriti optimistični lanci za skupljanje, ZK lanci za prodaju, samostalni lanci ili bilo koja druga vrsta infra-infrastrukture koju zahteva programer.

Poligon efikasno transformiše Ethereum u punopravni višelančani sistem (aka Internet of Blockchains). Ovaj višelančani sistem je sličan onom kao što je Polkadot, Cosmos, Avalanche itd., Sa prednostima Ethereum-ove sigurnosti, živahnog ekosistema i otvorenosti.

Token $ MATIC će i dalje postojati i igraće sve značajniju ulogu, osiguravajući sistem i omogućavajući upravljanje.

Poligon (ranije Matic Netvork) je rešenje za skaliranje nivoa 2 iza kojeg stoje Binance i Coinbase. Projekat nastoji da podstakne masovno usvajanje kripto valuta rešavanjem problema skalabilnosti na mnogim blokovskim lancima.

Poligon kombinuje Plasma Framevork i blockchain arhitekturu koja je dokazala ulog. Okvir plazme koji koristi Poligon, kao što je predložio suosnivač Ethereuma, Vitalik Buterin, omogućava lako izvršavanje skalabilnih i autonomnih pametnih ugovora.

Ništa se neće promeniti za postojeći ekosistem izgrađen na lancu Plasma-POS. Uz Poligon, nove funkcije se grade oko postojeće dokazane tehnologije kako bi se proširila sposobnost prilagođavanja različitim potrebama ekosistema programera. Poligon će nastaviti da razvija osnovnu tehnologiju tako da se može prilagoditi većem ekosistemu.

Poligon se može pohvaliti sa do 65.000 transakcija u sekundi na jednom bočnom lancu, zajedno sa uglednim vremenom potvrde bloka kraćim od dve sekunde. Okvir takođe omogućava stvaranje globalno dostupnih decentralizovanih finansijskih aplikacija na jednom temeljnom blok lancu.

Okvir za plazmu daje Poligonu potencijal za smeštaj neograničenog broja decentralizovanih aplikacija na njihovoj infrastrukturi, a da pritom ne iskusi uobičajene nedostatke uobičajene na verifikacionim blokovima. Do sada je Poligon privukao više od 50 DApps u svoj Ethereum bočni lanac zaštićen PoS-om.

MATIC, izvorni tokeni Poligona, je ERC-20 token koji radi na Ethereum blockchain-u. Tokeni se koriste za usluge plaćanja na Poligonu i kao valuta poravnanja između korisnika koji posluju u okviru ekosistema Poligon. Naknade za transakcije na bočnim lancima Poligon takođe se plaćaju u MATIC tokenima.

Ko su osnivači poligona?

Poligon (ranije Matic Netvork) pokrenut je u oktobru 2017. godine. Poligon su zajedno osnovali Jainti Kanani, Sandeep Nailval i Anurag Arjun, dva iskusna programera blokčejna i poslovni savetnik.

Pre preseljenja u svoju mrežu 2019. godine, tim Poligon je dao ogroman doprinos ekosustavu Ethereum. Tim je radio na primeni plazme MVP, protokola ValletConnect i široko korištenog mehanizma za obaveštavanje o događajima Dagger na Ethereum-u.

U timu je bio i suosnivač Poligona, Jainti Kanani. Jainti, programer sa punim stekovima i inženjer blok lanca, trenutno služi kao izvršni direktor kompanije Poligon.

Jainti je igrao integralnu ulogu u primeni Veb3, plazme i protokola ValletConnect na Ethereum. Pre nego što je umešan u blockchain, Jainti je radio kao naučnik za podatke u kompaniji Housing.com.

Suosnivač i glavni operativni direktor kompanije Poligon, Sandeep Nailval je blockchain programer i preduzetnik. Pre zajedničkog pokretanja Poligona (ranije Matic), Sandeep je bio izvršni direktor Scopeveavera i glavni tehnički direktor Velspun Group.

Anurag Arjun je jedini suosnivač Poligona koji nije programer. Kao menadžer proizvoda, imao je veze sa IRIS Business, SNL Financial, Dekter Consultanci i Cognizant Technologies.

Šta čini Poligon jedinstvenim?

Poligon se sam opisuje kao rešenje skaliranja nivoa 2, što znači da projekat ne želi da uskoro nadogradi svoj trenutni osnovni sloj blok lanca. Projekat se fokusira na smanjenje složenosti skalabilnosti i trenutnih blockchain transakcija.

Poligon koristi prilagođenu verziju okvira plazme koja je izgrađena na kontrolnim tačkama sa dokazima o ulozima koje prolaze kroz glavni lanac Ethereuma. Ova jedinstvena tehnologija omogućava svakom bočnom lancu na Poligonu da postigne do 65.536 transakcija po bloku.

Komercijalno, bočni lanci Poligona su strukturno dizajnirani da podržavaju razne protokole decentralizovanog finansiranja (DeFi) dostupne u ekosustavu Ethereum.

Iako Poligon trenutno podržava samo Ethereum osnovni lanac, mreža namerava da proširi podršku za dodatne basechains, na osnovu predloga zajednice i konsenzusa. To bi Poligon učinilo interoperabilnom decentralizovanom Laier 2 blockchain platformom.

Kako kupiti Polygon (MATIC)?

Polygon (MATIC) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Polygon Vesti