Algorand ALGO

Rank #44 Websajt Dokumetacija GIT

Algorand Cena (ALGO) 3.98%

$0.1418

Šta je Algorand (ALGO)? Algorand je samoodrživa, decentralizovana mreža zasnovana na blokovima koja podržava širok spektar aplikacija. Ovi sistemi su sigurni, skalabilni i efikasni, sva kritična svojstva za efikasne primene u stvarnom svetu. Algorand će podržati proračune koji zahtevaju pouzdane garancije učinka da bi se stvorili novi oblici poverenja. Mainnet Algorand je počeo sa radom […]

ALGO/USD Cena Uživo

Algorand Kurs

(ALGO) Kurs
24 Sata3.98%
7 Dana6.45%
30 Dana-12.08%
60 Dana-19.15%
90 Dana-18.16%

Šta je Algorand (ALGO)?

Algorand je samoodrživa, decentralizovana mreža zasnovana na blokovima koja podržava širok spektar aplikacija. Ovi sistemi su sigurni, skalabilni i efikasni, sva kritična svojstva za efikasne primene u stvarnom svetu. Algorand će podržati proračune koji zahtevaju pouzdane garancije učinka da bi se stvorili novi oblici poverenja.

Mainnet Algorand je počeo sa radom u junu 2019. godine i bio je u mogućnosti da obrađuje skoro milion transakcija dnevno od decembra 2020. godine.

Ko su osnivači Algoranda?

Silvio Micali je profesor računarstva na Massachusetts Institute of Technologi i osnivač Algoranda. Dobitnik je Turingove nagrade (2012. godine) za njegov osnovni doprinos teoriji i praksi sigurnog dvostranog računanja, elektronske gotovine, kripto valuta i protokola blockchain-a. To ga čini jednim od najistaknutijih stvaralaca kripto na svetu.

Šta čini Algorand jedinstvenim?

Algorand je izmišljen kako bi ubrzao transakcije i poboljšao efikasnost, kao odgovor na sporo vreme transakcija Bitcoin-a i drugih blok-lanaca. Algorand je dizajniran tako da postoje vrlo niže naknade za transakcije, kao i da nema rudarstva (poput Bitcoin-ovog energetski intenzivnog procesa), jer se zasniva na neograničenom čistom blockchain protokolu sa dokazima o ulozima.

Kako kupiti Algorand (ALGO)?

Algorand (ALGO) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Algorand Vesti