Dogecoin DOGE

Rank #5 Websajt Dokumetacija GIT

Dogecoin Cena (DOGE) -10.91%

$0.1530

Šta je Dogecoin? Dogecoin (DOGE) zasnovan je na popularnom „doge“ Internet memu, a na svom logotipu sadrži Shiba Inu. Digitalnu valutu otvorenog koda kreirali su Billi Markus iz Portlanda u Oregonu i Jackson Palmer iz Sidneja u Australiji, a račvali su se od Litecoin-a u decembru 2013. Kreatori Dogecoin-a su je zamislili kao zabavnu, laganu […]

DOGE/USD Cena Uživo

Dogecoin Kurs

(DOGE) Kurs
24 Sata-10.91%
7 Dana-22.73%
30 Dana-5.76%
60 Dana84.00%
90 Dana88.02%

Šta je Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) zasnovan je na popularnom „doge“ Internet memu, a na svom logotipu sadrži Shiba Inu. Digitalnu valutu otvorenog koda kreirali su Billi Markus iz Portlanda u Oregonu i Jackson Palmer iz Sidneja u Australiji, a račvali su se od Litecoin-a u decembru 2013. Kreatori Dogecoin-a su je zamislili kao zabavnu, laganu kripto valutu koja bi imala veću privlačnost osnovna Bitcoin publika, jer je bila zasnovana na psećem memu. Izvršni direktor Tesle Elon Musk objavio je nekoliko tvitova na društvenim mrežama da je Dogecoin njegov omiljeni novčić.

Kako kopate dogecoin?

Dogecoin se razlikuje od Bitcoin-ovog protokola o radu na nekoliko načina, od kojih je jedan korišćenjem tehnologije Script. Altcoin takođe ima vreme bloka od 1 minuta, a ukupna ponuda je neograničena, što znači da ne postoji ograničenje broja dogecoin-a koji se mogu iskopati. Dogecoin možete iskopati bilo samostalno, bilo pridruživanjem rudarskom bazenu. Doge rudar može da kopa digitalnu valutu na Vindovsima, Mac-u ili Linuk-u i pomoću GPU-a. Od 2014. godine, takođe možete da kopate Litecoin u istom procesu iskopavanja Dogecoin-a, pošto su procesi spojeni.

Za šta se može koristiti Dogecoin?

Dogecoin se prvenstveno koristi kao sistem za prebacivanje na Reddit-u i Tvitter-u za nagrađivanje stvaranja ili deljenja kvalitetnog sadržaja. Dogecoin možete dobiti napojnicu ako učestvujete u zajednici koja koristi digitalnu valutu, ili možete dobiti svoj Dogecoin iz Dogecoin slavine. Slavina Dogecoin je veb lokacija koja će vam besplatno dati malu količinu Dogecoin-a kao uvod u valutu, tako da možete započeti interakciju u zajednicama Dogecoin-a.

Kako kupiti Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Dogecoin Vesti