Uniswap UNI

Rank #12 Websajt

Uniswap Cena (UNI) 2.97%

$8.16

Šta je Unisvap (UNI)? Unisvap je popularni protokol za decentralizovano trgovanje, poznat po svojoj ulozi u omogućavanju automatizovanog trgovanja tokenima za decentralizovane finansije (DeFi). Primer automatizovanog market mejkera ​​(AMM), Unisvap je pokrenut u novembru 2018. godine, ali je stekao značajnu popularnost ove godine zahvaljujući fenomenu DeFi i povezanom porastu trgovanja tokenima. Unisvap ima za cilj […]

UNI/USD Cena Uživo

Uniswap Kurs

(UNI) Kurs
24 Sata2.97%
7 Dana3.80%
30 Dana-18.33%
60 Dana17.18%
90 Dana14.81%

Šta je Unisvap (UNI)?

Unisvap je popularni protokol za decentralizovano trgovanje, poznat po svojoj ulozi u omogućavanju automatizovanog trgovanja tokenima za decentralizovane finansije (DeFi).

Primer automatizovanog market mejkera ​​(AMM), Unisvap je pokrenut u novembru 2018. godine, ali je stekao značajnu popularnost ove godine zahvaljujući fenomenu DeFi i povezanom porastu trgovanja tokenima.

Unisvap ima za cilj da održi trgovanje tokenima automatizovano i potpuno otvoreno za svakoga ko drži tokene, dok istovremeno poboljšava efikasnost trgovine u odnosu na onu na tradicionalnim berzama.

Unisvap stvara veću efikasnost rešavanjem problema sa likvidnošću pomoću automatizovanih rešenja, izbegavajući probleme koji su mučili prve decentralizovane berze.

U septembru 2020. godine, Unisvap je otišao korak dalje stvaranjem i dodeljivanjem sopstvenog upravljačkog tokena UNI bivšim korisnicima protokola. To je dodalo i potencijal profitabilnosti i sposobnost korisnicima da oblikuju njegovu budućnost – atraktivan aspekt decentralizovanih entiteta.

Ko su osnivači Unisvap-a?

Unisvap je nastao kao plan za predstavljanje AMM-ova na Ethereumu široj publici. Kreator platforme je programer Ethereuma Haiden Adams.

Adams je radio u raznim projektima dok je finalizovao Unisvap, a njegov rad je direktno informisao kreator Ethereuma Vitalik Buterin. Buterin je čak na kraju dao ime protokolu – prvobitno je bio poznat kao Unipeg.

Adams je takođe rekao da je prvobitna inspiracija za platformu Unisvap potekla iz jednog od Buterinovih postova na blogu. Njegova prvobitna ideja da se usredsredi na Ethereum došla je nakon što ga je prijatelj ubedio da 2017. započne sa istraživanjem i razumevanjem protokola.

Šta čini Unisvap jedinstvenim?

Unisvap postoji da bi stvorio likvidnost – a samim tim i trgovanje i vrednost koju trgovanje pruža – za sferu DeFi.

Jedan od glavnih AMM-ova koji trenutno rade, protokol funkcioniše koristeći formulu za automatizovanu razmenu – Ks k I = K. Osnivač Haiden Adams sebe opisuje kao pronalazača konkretne primene formule na Unisvap-u.

Unisvap nije samo decentralizovana razmena; pokušava da reši probleme s platformama kao što je EtherDelta sa likvidnošću.

Automatizujući proces izrade tržišta, protokol podstiče aktivnost ograničavanjem rizika i smanjenjem troškova za sve strane. Mehanizam takođe uklanja zahteve za identitetom korisnika, a tehnički svako može stvoriti bazen likvidnosti za bilo koji par tokena.

Prema Unisvap-u, njihov upravljački token (UNI) stvoren je kako bi se „zvanično uvrstila [e] Unisvap kao javna i samoodrživa infrastruktura, istovremeno nastavljajući pažljivo da štiti njene neuništive i autonomne kvalitete“.

Kako kupiti Uniswap (UNI)?

Uniswap (UNI) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Uniswap Vesti