Binance Coin BNB

Rank #3 Websajt Dokumetacija

Binance Coin Cena (BNB) 0.72%

$396.98

Što je Binance Coin (BNB)? Pokrenut u julu 2017. godine, Binance je jedna od najvećih berzi kripto valuta na svetu. Cilj mu je da razmene kriptovaluta globalno dovede u prvi plan finansijske aktivnosti. Ideja iza Binanceovog imena je da pokaže ovu novu paradigmu u globalnim finansijama – Binari Finance, ili Binance. Osim što je najveća […]

BNB/USD Cena Uživo

Binance Coin Kurs

(BNB) Kurs
24 Sata0.72%
7 Dana10.56%
30 Dana29.28%
60 Dana24.31%
90 Dana73.63%

Što je Binance Coin (BNB)?

Pokrenut u julu 2017. godine, Binance je jedna od najvećih berzi kripto valuta na svetu. Cilj mu je da razmene kriptovaluta globalno dovede u prvi plan finansijske aktivnosti. Ideja iza Binanceovog imena je da pokaže ovu novu paradigmu u globalnim finansijama – Binari Finance, ili Binance.

Osim što je najveća berza kripto valuta na svetu, Binance je za svoje korisnike pokrenuo čitav ekosistem funkcionalnosti. Mreža Binance uključuje projekte Binance Chain, Academi, Trusted Vallet i Research, koji svi koriste moći blockchain tehnologije kako bi svetu doneli novčane finansije. Binance Coin je sastavni deo uspešnog funkcionisanja mnogih Binance podprojekata.

Ko su osnivači Binance Coin-a?

Changpeng Zhao je osnivač i izvršni direktor kompanije Binance. 2001. Zhao se pridružio Bloombergu kao šef razvoja terminskih knjiga s trgovačkim knjigama. Proveo je četiri godine u kompaniji, a kasnije se pridružio Fusion Sistems-u kao partner.

Od 2013. godine Changpeng Zhao aktivno se bavi blockchain tehnologijom i kripto valutama. Postao je šef razvoja u Blockchain-u, a 2015. je osnovao BijieTech. 2017. godine, Zhao je zvanično pokrenuo Binance i od tada je izvršni direktor kompanije.

He Ii je suosnivač i direktor marketinga u Binanceu. Karijeru je započela kao TV voditelj i voditelj na China Travel TV-u 2012. Kasnije, 2014. godine, Ii je suosnivač OKCoin-a, koji je u to vreme bio najveća fiat-to-cripto berza u Kini. 2017. godine udružila je snage sa Changpeng Zhao i zajedno su stvorili najveću kripto razmenu na svetu – Binance.

Po čemu je Binance Coin jedinstven?

Binance je jedinstveni ekosistem decentralizovanih mreža zasnovanih na blokovima. Kompanija je izrasla u vodeću kripto berzu u brojnim zemljama, a njihove sporedne organizacije takođe privlače značajno interesovanje.

Jedna od najvećih konkurentskih prednosti koju Binance ima je njegov nagon za razvojem. Iako je kompanija započela tek kao kripto razmena još 2017. godine, danas je Binance svoje usluge proširio na brojne različite sfere. Prema veb lokaciji kompanije, njegova misija je da postane dobavljač infrastrukturnih usluga za čitav ekosustav blockchain-a.

Od pokretanja Binance Coin-a, razmena je takođe imala koristi od povećanog interesovanja investitora za token. BNB je početkom 2021. godine doživeo značajan rast cena, što ga je stavilo na mapu preduzetničkih investitora.

Kako kupiti Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Binance Coin Vesti