Chainlink LINK

Rank #13 Websajt Dokumetacija GIT

Chainlink Cena (LINK) -2.85%

$12.56

Što je Chainlink (LINK)? Osnovan 2017. godine, Chainlink je sloj apstrakcije blok lanca koji omogućava univerzalno povezane pametne ugovore. Kroz decentraliziranu oracle mrežu, Chainlink omogućava blockchainsima sigurnu interakciju s vanjskim feedovima podataka, događajima i načinima plaćanja, pružajući kritične informacije izvan lanca potrebne složenim pametnim ugovorima kako bi postali dominantan oblik digitalnog sporazuma. Mrežu Chainlink pokreće […]

LINK/USD Cena Uživo

Chainlink Kurs

(LINK) Kurs
24 Sata-2.85%
7 Dana2.54%
30 Dana-21.35%
60 Dana-6.69%
90 Dana-16.72%

Što je Chainlink (LINK)?

Osnovan 2017. godine, Chainlink je sloj apstrakcije blok lanca koji omogućava univerzalno povezane pametne ugovore. Kroz decentraliziranu oracle mrežu, Chainlink omogućava blockchainsima sigurnu interakciju s vanjskim feedovima podataka, događajima i načinima plaćanja, pružajući kritične informacije izvan lanca potrebne složenim pametnim ugovorima kako bi postali dominantan oblik digitalnog sporazuma.

Mrežu Chainlink pokreće velika zajednica pružatelja podataka otvorenog koda, operatora čvorova, programera pametnih ugovora, istraživača, revizora sigurnosti i još mnogo toga. Tvrtka se fokusira na osiguravanje da decentralizirano sudjelovanje bude zajamčeno svim operaterima čvorova i korisnicima koji žele dati svoj doprinos mreži.

Ko su osnivači Chainlinka?

Sergey Nazarov je suosnivač i izvršni direktor u Chainlink Labs. Diplomirao je poslovnu administraciju na Univerzitetu u New Yorku, sa fokusom na filozofiju i administraciju. Njegova profesionalna karijera započela je kao nastavnik na poslovnoj školi NYU Stern. Nazarov je 2009. godine osnovao ExistLocal, peer-to-peer tržište za autentična lokalna iskustva.

  1. godine također je suosnivač CryptaMail, potpuno decentralizirane usluge e-pošte zasnovane na blockchainu. Nazarov se 2014. udružio sa Steveom Ellisom i pokrenuo SmartContract, platformu koja oživljava pametne ugovore povezujući ih s vanjskim podacima i široko prihvaćenim bankarskim plaćanjima. SmartContract je bio jedan od poduzetničkih pothvata koji je vodio Sergeja Nazarova do osnivanja Chainlinka.

Steve Ellis je diplomirao računarstvo na Univerzitetu New York 2010. godine. Odmah nakon diplome postao je softverski inženjer u Pivotal Labs. 2014. godine suosnivač je Secure Asset Exchange, kompanije koja omogućava lak pristup Internetu decentralizovanoj razmjeni imovine.

Po čemu je Chainlink jedinstven?

Chainlink je jedna od prvih mreža koja omogućava integraciju podataka izvan lanca u pametne ugovore. Sa mnogim pouzdanim partnerima, Chainlink je jedan od glavnih igrača na polju obrade podataka. Zahvaljujući integraciji podataka izvan lanca, Chainlink je privukao pažnju brojnih pouzdanih dobavljača podataka, uključujući Brave New Coin, Alpha Vantage i Huobi. Davatelji podataka mogu prodati pristup podacima izravno Chainlink-u, čime unovčavaju informacije koje imaju.

Kao decentralizirana mreža, Chainlink omogućava korisnicima da postanu operatori čvorova i zarađuju prihod izvođenjem kritične podatkovne infrastrukture potrebne za uspjeh blockchaina. Chainlink koristi veliku kolekciju operatora čvorova za kolektivno napajanje širokog spektra decentraliziranih Price Feed oracle mreža koje se uživo proizvode, koje trenutno osiguravaju milijarde vrijednosti za vodeće DeFi aplikacije poput Synthetix, Aave, yEarn i još mnogo toga.

Kako kupiti Chainlink (LINK)?

Chainlink (LINK) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Chainlink Vesti