Ripple XRP

Rank #7 Websajt Dokumetacija GIT

Ripple Cena (XRP) 2.05%

$0.5277

Šta je Ripple? Za početak je važno razumeti razliku između KSRP, Ripple i RippleNet. KSRP je valuta koja radi na platformi za digitalno plaćanje pod nazivom RippleNet, koja se nalazi na vrhu distribuirane baze podataka pod nazivom KSRP Ledger. Iako RippleNet vodi kompanija koja se zove Ripple, KSRP knjiga je otvorenog koda i ne zasniva […]

XRP/USD Cena Uživo

Ripple Kurs

(XRP) Kurs
24 Sata2.05%
7 Dana8.08%
30 Dana-13.75%
60 Dana-2.34%
90 Dana-0.79%

Šta je Ripple?

Za početak je važno razumeti razliku između KSRP, Ripple i RippleNet. KSRP je valuta koja radi na platformi za digitalno plaćanje pod nazivom RippleNet, koja se nalazi na vrhu distribuirane baze podataka pod nazivom KSRP Ledger. Iako RippleNet vodi kompanija koja se zove Ripple, KSRP knjiga je otvorenog koda i ne zasniva se na blockchain-u, već na prethodno pomenutoj distribuiranoj knjizi podataka.

Platforma za plaćanje RippleNet je sistem bruto poravnanja u realnom vremenu (RTGS) čiji je cilj da omogući trenutne monetarne transakcije na globalnom nivou. Iako je KSRP kripto valuta koja potiče iz KSRP knjige, u stvari možete koristiti bilo koju valutu za transakcije na platformi.

Iako je ideju o platformi za plaćanje Ripple prvi put izneo Rian Fugger 2004. godine, tek kada su Jed McCaleb i Chris Larson preuzeli projekat 2012. godine, Ripple je počeo da se gradi (u to vreme se zvao i OpenCoin) .

Kako funkcioniše Ripple?

Ripple je KSRP stvorio da bude brza, jeftinija i skalabilnija alternativa i drugoj digitalnoj imovini i postojećim platformama za monetarno plaćanje poput SVIFT-a.

Knjigu RippleNet-a održava globalna KSRP zajednica, a kompanija Ripple je aktivni član. KSRP knjiga obrađuje transakcije otprilike na svakih 3-5 sekundi ili kad god nezavisni čvorovi za potvrdu dođu do konsenzusa o redosledu i valjanosti KSRP transakcija – za razliku od rudarstva kao dokaz Bitcoin (BTC). Svako može biti Rippleov validator, a listu trenutno čini Ripple zajedno sa univerzitetima, finansijskim institucijama i drugima.

Kako kupiti Ripple (XRP)?

Ripple (XRP) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Ripple Vesti