Wrapped Bitcoin WBTC

Rank #25 Websajt Dokumetacija GIT

Wrapped Bitcoin Cena (WBTC) -1.04%

$64,817.18

Šta je Wrapped Bitcoin [VBTC]? Wrapped Bitcoin je tokenizovana verzija Bitcoina (BTC) koja radi na Ethereum (ETH) blok lancu. VBTC je usklađen sa ERC-20 – osnovnim standardom kompatibilnosti Ethereum blockchain-a, omogućavajući mu da bude u potpunosti integrisan u poslednji ekosistem decentralizovanih berzi, usluga kripto pozajmljivanja, tržišta predviđanja i drugih aplikacija za decentralizovano finansiranje (DeFi) sa […]

WBTC/USD Cena Uživo

Wrapped Bitcoin Kurs

(WBTC) Kurs
24 Sata-1.04%
7 Dana-3.36%
30 Dana-3.02%
60 Dana-0.01%
90 Dana2.00%

Šta je Wrapped Bitcoin [VBTC]?

Wrapped Bitcoin je tokenizovana verzija Bitcoina (BTC) koja radi na Ethereum (ETH) blok lancu.

VBTC je usklađen sa ERC-20 – osnovnim standardom kompatibilnosti Ethereum blockchain-a, omogućavajući mu da bude u potpunosti integrisan u poslednji ekosistem decentralizovanih berzi, usluga kripto pozajmljivanja, tržišta predviđanja i drugih aplikacija za decentralizovano finansiranje (DeFi) sa omogućenom ERC-20 .

VBTC takođe podržava Bitcoin u omjeru 1: 1 putem mreže automatski nadgledanih trgovaca i skrbnika, osiguravajući da je njegova cijena stalno vezana za Bitcoin i omogućava korisnicima prenos likvidnosti između BTC i ETH mreža u decentralizovanom i autonomni način.

Wrapped Bitcoin prvi put je objavljen 26. oktobra 2018. godine, a zvanično je pokrenut 31. januara 2019. godine.

Ko su osnivači Wrapped Bitcoin?

Projekat Vrapped Tokens, čiji je deo i VBTC, nisu osnovali pojedinci, već je to zajednički projekat tri organizacije: BitGo, Kiber Netvork i Ren.

BitGo, čiji je suosnivač američki informatičar i preduzetnik Mike Belshe 2013. godine, institucionalna je kompanija za čuvanje, trgovanje i finansijske usluge digitalne imovine. Pored toga što je BitGo jedan od programera VBTC-a, služi i kao njegov originalni čuvar – entitet koji poseduje VBTC tokene i ključeve potrebne za njihovo kovanje.

Kiber Netvork je on-blockchain protokol likvidnosti koji omogućava integraciju različitih tokena kriptovaluta i DeFi aplikacija. Osnovali su ga 2017. godine Loi Luu, Victor Tran i Iaron Velner, a sedište mu je u Singapuru. Zajedno sa Renom, Kiber Netvork pomogao je u stvaranju VBTC-a i još uvek služi kao trgovac na svojoj mreži – instituciji koja kova i sagoreva VBTC tokene da bi održala odnos tokena 1: 1 u odnosu na rezerve BTC.

Slično kao i Kiber, Ren je kompanija usredsređena na cross-blockchain integraciju imovine kriptovaluta i DeFi aplikacija putem rešenja kao što su RenBridge, RenVM i druga. Osnovali su ga 2017. godine Taiiang Zhang i Loong Vang.

Šta čini Wrapped Bitcoin jedinstvenim?

Zahvaljujući tome što je najstarija i najveća kripto valuta na tržištu, Bitcoin se može pohvaliti ogromnom bazom korisnika i fondom likvidnosti od nekoliko desetina milijardi dolara. Međutim, njegova funkcionalnost blockchain-a je relativno osnovna po savremenim standardima.

Za razliku od Bitcoin-a, Ethereum je napravljen od temelja kako bi podržao naprednije slučajeve upotrebe koristeći tehnologiju pametnih ugovora, što je stvorilo čitavu industriju nazvanu „decentralizovano finansiranje“.

Ethereum i proizvodi izvedeni iz njega nude svojim korisnicima tako napredne finansijske instrumente kao što su pozajmljivanje i osiguranje, koji se ne oslanjaju na pouzdane posrednike.

„Umotavanjem“ BTC-a u ERC-20 standard, VBTC omogućava potpunu integraciju imovine slične Bitcoin-u u ovo napredno okruženje finansijskih decentralizovanih aplikacija, donoseći ogromnu likvidnost povezanu sa BTC tržištem.

Pored toga, Wrapped Bitcoin značajno olakšava posao razmenama, novčanicima i uslugama plaćanja koje rade sa Ethereum-om: umesto da moraju da pokreću dva odvojena čvora za ETH i BTC mreže, oni mogu podržati VBTC operacije samo sa Ethereum čvorom.

Konačno, brže prosečno vreme blokade Ethereum blockchain-a – oko 15 sekundi nasuprot 10 minuta – povećava brzinu kojom se VBTC može transakvati, u poređenju sa stvarnim bitcoinima.

Kako kupiti Wrapped Bitcoin (WBTC)?

Wrapped Bitcoin (WBTC) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Wrapped Bitcoin Vesti