Verge XVG

Rank #110 Websajt Dokumetacija GIT

Verge Cena (XVG) -1.20%

$0.003756

Šta je Verge (KSVG)? Verge je kriptovaluta i blockchain usredsređena na privatnost koja nastoji da ponudi brzu, efikasnu, decentralizovanu mrežu plaćanja koja poboljšava originalni Bitcoin (BTC) blockchain. Uključuje dodatne funkcije privatnosti, uključujući integrisanje mreže anonimnosti Tor u svoj novčanik, nazvan vergePai, i pruža mogućnost slanja transakcija na skrivene adrese. Projekat se opisuje kao vođen zajednicom, […]

XVG/USD Cena Uživo

Verge Kurs

(XVG) Kurs
24 Sata-1.20%
7 Dana12.10%
30 Dana12.01%
60 Dana-20.81%
90 Dana-39.33%

Šta je Verge (KSVG)?

Verge je kriptovaluta i blockchain usredsređena na privatnost koja nastoji da ponudi brzu, efikasnu, decentralizovanu mrežu plaćanja koja poboljšava originalni Bitcoin (BTC) blockchain. Uključuje dodatne funkcije privatnosti, uključujući integrisanje mreže anonimnosti Tor u svoj novčanik, nazvan vergePai, i pruža mogućnost slanja transakcija na skrivene adrese.

Projekat se opisuje kao vođen zajednicom, oslanjajući se na volontere i ponoseći se time što je otvoren izvor.

Verge je prvi put pokrenut u oktobru 2014. godine kao DogeCoinDark, vilica Peercoin-a (PPC). U februaru 2016. godine preimenovan je u Verge kako bi se preimenovao radi lakšeg usvajanja na masovnom tržištu i kako bi se razlikovao od Dogecoin-a (DOGE), sa kojim nema direktne veze. Projekat se sada zasniva na Bitcoin izvornom kodu.

Ko su osnivači Vergea?

Verge je 2016. godine pokrenuo Justin Valo, poznat i kao „Justin Vendetta“ ili „Sunerok“, programer sa preko 20 godina iskustva u mrežnoj bezbednosti i skoro deceniju u blockchain tehnologiji. Prvo je razvio kripto valutu kao projekat zabavne strasti kako bi osnažio pojedince širom sveta sa većim osećajem privatnosti.

Valo je izjavio da se bavi programiranjem od osme godine i da se uključio u mrežno administriranje nakon srednje škole, radeći za kompaniju Fortune 500. Nakon nekoliko godina, odlučio je da osnuje svoju kompaniju za mrežnu sigurnost.

Valo se prvi put zainteresovao za Bitcoin 2011. godine, kasnije se uključio u Dogecoin nakon njegovog lansiranja krajem 2013. godine. Počeo je da radi na Vergeu jer je verovao da nijedan od altcoin-a koji su se tada razvijali nije bio adekvatno funkcionalan kao digitalne valute i da jedini drugi ozbiljni projekti kovanica privatnosti — Bitecoin (BCN) i Monero (KSMR) — nisu dovoljan.

  1. godine Valo je imenovan za savetodavni odbor TokenPai (TPAI), kriptovalute usredsređene na privatnost.

Šta čini Verge jedinstvenim?

Prema njegovom „crnom papiru“, Verge je stvoren kao način da se ispuni vizija osnivača Bitcoin Satoshi Nakamoto-a o decentralizovanom, nepoverljivom sistemu elektronskog plaćanja, istovremeno pružajući više privatnosti nego što je dostupno sa Bitcoin-om.

Da bi postigao ovaj cilj, Verge se oslanja na niz ključnih karakteristika privatnosti. Automatski usmerava sav promet do i iz svog vergePai novčanika kroz Tor mrežu, anonimizirajući saobraćaj i maskirajući IP adrese. Takođe nudi skriveno adresiranje sa dva ključa, putem kojeg pošiljaoci mogu da stvore jednokratne adrese novčanika u ime primaoca kako bi zaštitili privatnost primalaca, kao i korišćenje atomskih zamena za napajanje nepoverenih pej-peer-cross-blockchain transakcija.

Verge traži glavno usvajanje, i kao takav, tim Verge Core-a teži strateškim partnerstvima kako bi povećao svoju svest i upotrebu. Sponzoriše profesionalne sportiste i udružio se sa platformama kao što su ekosistem za plaćanja i nagrade MobiePai, platforma za kripto plaćanja i dobavljač bankomata MeconCash i platforma za kockanje na mreži zasnovana na blockchain-u, Crazi8Token, između ostalog.

Tim Verge Core se često oslanja na crovdfunding i podršku zajednice kako bi mogao da skalira, plasira na tržište i ostvaruje partnerstva. U aprilu 2018. projektom je prikupljeno 75 miliona KSVG (približno 7 miliona dolara u to vreme) za pokrivanje troškova integracije sa glavnim procesorom plaćanja.

Kako kupiti Verge (XVG)?

Verge (XVG) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.