USD Coin USDC

Rank #16 Websajt Dokumetacija GIT

USD Coin Cena (USDC) 0.00%

$1.00

Šta je USD Coin (USDC)? USD Coin (poznat po oznaci USDC) je stabilnicoin koji je vezan za američki dolar na bazi 1: 1. Svaka jedinica ove kripto valute u opticaju je rezervisana za 1 dolar koji se drži u rezervi, u kombinaciji gotovine i kratkoročnih obveznica američkog trezora. Konzorcijum Centra, koji stoji iza ove imovine, […]

USDC/USD Cena Uživo

USD Coin Kurs

(USDC) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.01%
30 Dana0.01%
60 Dana0.00%
90 Dana0.01%

Šta je USD Coin (USDC)?

USD Coin (poznat po oznaci USDC) je stabilnicoin koji je vezan za američki dolar na bazi 1: 1. Svaka jedinica ove kripto valute u opticaju je rezervisana za 1 dolar koji se drži u rezervi, u kombinaciji gotovine i kratkoročnih obveznica američkog trezora. Konzorcijum Centra, koji stoji iza ove imovine, kaže da USDC izdaju regulisane finansijske institucije.

Stajbolin je prvobitno lansiran ograničeno u septembru 2018. Pojednostavljeno, USD Coin-ova mantra je „digitalni novac za digitalno doba“ – a stabilkoin je dizajniran za svet u kojem su bezgotovinske transakcije sve češće.

Nekoliko slučajeva korišćenja otkriveno je za USD Coin. Pored toga što pruža sigurno utočište kripto trgovcima u vremenima nestabilnosti, oni koji stoje iza stablecoin-a kažu da to takođe može omogućiti preduzećima da prihvate plaćanja u digitalnoj imovini i uzdrmati niz sektora, uključujući decentralizovane finansije i igre na sreću.

Sve u svemu, cilj je stvoriti ekosistem u kojem USDC prihvata što veći broj novčanika, berzi, dobavljača usluga i dApps.

Ko su osnivači USD Coin (USDC)?

Konzorcijum Centra ima dva člana osnivača. Jedna od njih je kompanija za pružanje peer-to-peer platnih usluga Circle, dok je druga razmena kriptovaluta Coinbase. Ostali kripto poduhvati su otvoreni da se pridruže ovom konzorcijumu.

Objašnjavajući obrazloženje za USDC, suosnivači Circlea Jeremi Allaire i Sean Neville napisali su: „Verujemo da otvoreni internet razmene vrednosti može transformisati i dublje integrisati svet, na kraju eliminišući veštačke ekonomske granice i omogućavajući efikasnije i inkluzivnije globalno tržište koja povezuje svaku osobu na planeti “.

  1. godine Circle i Coinbase zajednički su najavili veliku nadogradnju USDC-ovog protokola i pametnog ugovora. Cilj ovih poboljšanja je da olakša korišćenje USD Coin-a za svakodnevna plaćanja, trgovinu i peer-to-peer transakcije.

Šta čini USD Coin (USDC) jedinstvenim?

Tržište stabilnih valuta postalo je izuzetno gužvo tokom poslednjih godina, ali USD Coin je težio da stane glavom i ramenima nad konkurentima na nekoliko načina.

Jedan od njih tiče se transparentnosti – i davanja uverenja korisnicima da će bez ikakvih problema moći da povuku 1 USDC i zauzvrat dobiju 1 USD. U tom cilju, kaže se da je velika računovodstvena firma zadužena da verifikuje nivo gotovine koji se drži u rezervi i osigura da se to poklapa sa brojem tokena u opticaju.

Za razliku od nekih kripto poduhvata, Circle i Coinbase su takođe postigli usklađenost sa regulativom – i to je pomoglo da se otvori put za međunarodnu ekspanziju. Oba projekta su takođe dobro finansirana, što stabilnosti stabilnosti daje sigurnost.

Kako kupiti USD Coin (USDC) ?

USD Coin (USDC) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.