UMA UMA

Rank #82 Websajt GIT

UMA Cena (UMA) -0.83%

$2.03

Šta je UMA [UMA]? UMA ili Universal Market Access je protokol za stvaranje sintetičkih sredstava zasnovanih na Ethereum (ETH) blok lancu. UMA je pokrenut u decembru 2018. Sintetička imovina je klasa imovine koja predstavlja različitu osnovnu imovinu i ima istu vrednost. UMA posebno omogućava svojim korisnicima da dizajniraju i kreiraju samoizvršive, samoizvršive finansijske ugovore osigurane […]

UMA/USD Cena Uživo

UMA Kurs

(UMA) Kurs
24 Sata-0.83%
7 Dana2.57%
30 Dana-31.31%
60 Dana-43.69%
90 Dana-25.81%

Šta je UMA [UMA]?

UMA ili Universal Market Access je protokol za stvaranje sintetičkih sredstava zasnovanih na Ethereum (ETH) blok lancu. UMA je pokrenut u decembru 2018.

Sintetička imovina je klasa imovine koja predstavlja različitu osnovnu imovinu i ima istu vrednost. UMA posebno omogućava svojim korisnicima da dizajniraju i kreiraju samoizvršive, samoizvršive finansijske ugovore osigurane ekonomskim podsticajima i pokreću ih na Ethereum-ovom blok-lancu.

U osnovi, UMA dozvoljava drugim ugovornim stranama da digitalizuju i automatizuju bilo koje stvarne finansijske derivate, kao što su fjučersi, ugovori o razlikama (CFD) ili zamene ukupnog prinosa. Takođe omogućava stvaranje samoispunjujućih izvedenih ugovora zasnovanih na digitalnim sredstvima, poput drugih kripto valuta.

Ko su osnivači UMA?

UMA su osnovali Hart Lambur i Allison Lu, koji su se sastali na trgovinskom podiju Goldman Sachs.

  1. godine, Lambur je diplomirao računarstvo na Univerzitetu Kolumbija. Pored suosnivanja UMA, on je i izvršni direktor i suosnivač Risk Labs, kompanije zadužene za razvoj protokola Universal Market Access.

Pre UMA i Risk Labs, Lambur je radio kao istraživač u Columbiji i kao trgovac državnim obveznicama u Goldman Sachs. Takođe je osnovao i vodio Openfolio, platformu za praćenje ličnih finansija koju je prodao kompaniji Stone Ridge Asset Management 2017. godine.

Allison Lu je diplomirala ekonomiju i menadžment na Massachusetts Institute of Technologi.

Između 2009. i 2015. radila je kao potpredsednica u kompaniji Goldman Sachs, gde su se Lu i Lambur upoznali. Posle toga, Lu je radio kao potpredsednik za analizu kredita i rizika u mobilnoj aplikaciji za finansijske usluge Tala. Takođe je bila savetnik u kompaniji One Daijo, platformi za ravnopravno pozajmljivanje sa sedištem u Ethereumu.

Šta UMA čini jedinstvenim?

Glavna ideja koja stoji iza Univerzalnog pristupa tržištu ogleda se u njegovom imenu: razvijanjem protokola za stvaranje sintetičke imovine i finansijskih ugovora na blok lancu, pokušava se demokratizovati i decentralizovati tržište finansijskih derivata.

Tradicionalna finansijska tržišta imaju velike prepreke za ulazak u obliku propisa i zahteva za starateljstvom, koji sprečavaju pojedince da učestvuju na njima. Potencijalnim trgovcima i investitorima je često posebno teško da učestvuju na tržištima izvan svog lokalnog finansijskog sistema. Ovo sprečava pojavu istinski inkluzivnog globalnog finansijskog tržišta i ograničava učešće na nekolicinu institucija koje mogu priuštiti neophodnu dubinsku analizu i pravne procedure.

UMA ugovori su, s druge strane, zasnovani na Ethereum-ovom blok-lancu, čija priroda bez dozvole omogućava bilo kom korisniku da kreira, pokreće i trguje digitalizovanim derivatima sa bilo kog mesta u svetu. Ova dostupnost je posebno važna za ekonomije u razvoju širom sveta, gde su finansijske institucije često daleko od zrelosti, prisiljavajući lokalno tržište

Kako kupiti UMA (UMA)?

UMA (UMA) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.