THORChain RUNE

Rank #40 Websajt Dokumetacija GIT

THORChain Cena (RUNE) 3.13%

$3.66

Šta je THORChain (RUNE)? THORCHain je decentralizovani protokol likvidnosti koji omogućava korisnicima da lako razmenjuju imovinu kriptovaluta na čitavom nizu mreža, a da pritom ne izgube puno skrbništvo nad svojom imovinom. Pomoću THORChain-a korisnici mogu jednostavno zameniti jedno sredstvo za drugo u okruženju bez dozvole, bez potrebe da se oslanjaju na knjige naloga za izvor […]

RUNE/USD Cena Uživo

THORChain Kurs

(RUNE) Kurs
24 Sata3.13%
7 Dana9.08%
30 Dana-26.92%
60 Dana-35.16%
90 Dana-28.33%

Šta je THORChain (RUNE)?

THORCHain je decentralizovani protokol likvidnosti koji omogućava korisnicima da lako razmenjuju imovinu kriptovaluta na čitavom nizu mreža, a da pritom ne izgube puno skrbništvo nad svojom imovinom.

Pomoću THORChain-a korisnici mogu jednostavno zameniti jedno sredstvo za drugo u okruženju bez dozvole, bez potrebe da se oslanjaju na knjige naloga za izvor likvidnosti. Umesto toga, tržišne cene se održavaju kroz odnos imovine u bazenu (pogledajte automatizovanog markera).

Izvorni uslužni token platforme THORChain je RUNE. Ovo se koristi kao osnovna valuta u THORChain ekosistemu, a koristi se i za upravljanje platformom i sigurnost kao deo THORChain-ovih Sibil mehanizama otpora – s obzirom da THORChain čvorovi moraju da izdvoje najmanje 1 milion RUNE da bi učestvovali u njegovom rotirajućem procesu konsenzusa.

THORChain je finansiran kroz početnu DEKS ponudu (IDO) koja je pokrenuta putem Binance DEKS-a u julu 2019. Njegova matična mreža prvobitno je pokrenuta u januaru 2021, ali je višelančana nadogradnja trenutno zakazana za 2021.

Ko su osnivači THORChain-a?

Prema zvaničnom predstavniku THORChain, platforma nema izvršnog direktora, osnivača i direktore. Umesto toga, dalji razvoj platforme organizuje se putem Gitlaba.

Povrh svega, oni koji trenutno rade na projektu su uglavnom anonimni. Ponovo, zvanični predstavnik THORChain-a navodi da je ovo „zaštita projekta i osiguravanje njegove decentralizacije“.

Tvit projekta baca svetlo na teoriju koja stoji iza održavanja projekta sa anonimnim timom, kako je navedeno u nastavku:

“-> Programeri rade za Nodes, isporučujući kod koji sistem čini vrednijim.

-> Čvorovi rade za stakere osiguravajući imovinu i budući na mreži.

-> Stakeri donose kapital koji se stavlja na tržište Svappers-a.

-> Zamenjivači plaćaju takse, donoseći ekonomsku aktivnost. “

Šta THORChain čini jedinstvenim?

THORChain koristi jedinstveni sistem koji pomaže ublažavanju pitanja „nestalnih gubitaka“ – ili često privremenih gubitaka koje pružalac likvidnosti može da doživi kada doprinosi bazenima likvidnosti. To postiže korišćenjem naknade na osnovu klizanja kako bi se osiguralo da likvidnost ostane tamo gde je potrebna.

Povrh svega, THORChain kombinuje čitav niz novih tehnologija, uključujući usputne klinove, državnu mašinu, modul za potpis Bifrost i TSS protokol koji neometano olakšava zamenu žetona među mrežama. Sve ovo ostaje iza kulisa, čineći platformu dostupnom i neiskusnim trgovcima.

Platforma nije orijentisana na profit. Sve naknade koje generiše protokol idu direktno korisnicima i za tim ne postoje odredbe. Umesto toga, tim se podstiče jednostavnim držanjem RUNE – baš kao i svi ostali.

Tok RUNE trenutno je dostupan na više blok lanaca, uključujući Binance Chain (kao BEP-2 token) i Ethereum (kao ERC-20 token).

Kako kupiti THORChain (RUNE)?

THORChain (RUNE) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

THORChain Vesti