THETA THETA

Rank #20 Websajt Dokumetacija GIT

THETA Cena (THETA) 0.00%

$0.00000000

Šta je Theta (THETA)? Theta (THETA) je mreža zasnovana na blockchain-u, namenski izgrađena za streaming video zapisa. Pokrenut u martu 2019. godine, Theta mainnet deluje kao decentralizovana mreža u kojoj korisnici dele propusni opseg i računarske resurse na nivou peer-to-peer (P2P). Projekat savetuju Steve Chen, suosnivač IouTube-a i Justin Kan, suosnivač Tvitcha. Theta poseduje sopstveni […]

THETA/USD Cena Uživo

THETA Kurs

(THETA) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.00%
30 Dana0.00%
60 Dana0.00%
90 Dana0.00%

Šta je Theta (THETA)?

Theta (THETA) je mreža zasnovana na blockchain-u, namenski izgrađena za streaming video zapisa. Pokrenut u martu 2019. godine, Theta mainnet deluje kao decentralizovana mreža u kojoj korisnici dele propusni opseg i računarske resurse na nivou peer-to-peer (P2P). Projekat savetuju Steve Chen, suosnivač IouTube-a i Justin Kan, suosnivač Tvitcha.

Theta poseduje sopstveni token kriptovalute THETA, koji izvršava različite zadatke upravljanja u mreži, a Google, Binance, Blockchain poduhvate, Gumi, Soni Europe i Samsung broji kao validatore preduzeća, zajedno sa mrežom Guardian-a od hiljada staratelja koje vodi zajednica. čvorovi.

Programeri kažu da projekat ima za cilj da uzdrma industriju video striminga u sadašnjem obliku – centralizacija, loša infrastruktura i visoki troškovi znače da krajnji korisnici često završe sa lošim iskustvom. Kreatori sadržaja takođe zarađuju manje prihoda zbog prepreka između njih i krajnjih korisnika.

Ko su osnivači Thete?

Theta su zajedno osnovali Mitch Liu i Jieii Long 2018. Liu ima dugu istoriju u industriji igara i video industrije, suosnivač kompanije za video oglašavanje Tapjoi, pokretanje mobilnih društvenih igara Gameviev Studios i THETA.tv, platforma za live streaming. čiji je DApp prvi izgrađen na protokolu Theta.

Long je drugi Theta-in suosnivač i CTO, prateći slično višegodišnje iskustvo u automatizaciji dizajna, igranju i virtuelnoj stvarnosti i distribuiranim sistemima velikih razmera. Autor je više recenziranih akademskih radova i ima različite patente u video streamingu, blockchainu i virtuelnoj stvarnosti.

Theta sada ima skroman tim, a na njenoj zvaničnoj veb stranici su navedeni strateški korporativni investitori kao što su Samsung NEKST, Soni Innovation Fund, investitori u medije BDMI Bertelsmann Digital Media Investments, CAA Creative Artists Agenci i tradicionalni VC Silicon Vallei uključujući DCM, Sierra Ventures i VR Fund .

Šta čini Theta jedinstvenim?

Theta-in glavni poslovni koncept je decentralizovati streaming video zapisa, isporuku podataka i ivično računanje, čineći ga efikasnijim, isplativijim i poštenijim za učesnike u industriji.

Mreža radi na izvornom blok lancu, sa dva izvorna tokena, poznata kao Theta (THETA), Theta Fuel (TFUEL), koji pokreću unutrašnju ekonomiju.

Theta-in apel je trostruk: gledaoci se nagrađuju kvalitetnijom uslugom striminga, kreatori sadržaja poboljšavaju zaradu, a posrednici – video platforme – štede novac na izgradnji infrastrukture i povećavaju prihode od oglašavanja i pretplata.

Korisnici imaju podsticaj da gledaju mrežni sadržaj i dele mrežne resurse, jer nagrade dolaze u obliku TFUEL tokena.

Platforma je otvorenog koda, a vlasnici tokena dobijaju upravljačka ovlašćenja kao i kod mnogih blockchain ekosistema zasnovanih na dokazima (PoS).

Pored video zapisa, podataka i računarstva, Theta pruža uslugu programerima koji žele da pokrenu decentralizovane aplikacije (DApps) na svojoj potpuno opremljenoj EVM kompatibilnoj platformi Smart ugovora.

Kako kupiti THETA (THETA)?

THETA (THETA) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.