The Graph GRT

Rank #80 Websajt Dokumetacija GIT

The Graph Cena (GRT) -9.58%

$0.1935

Šta je The Graph (GRT)? The Graph je protokol za indeksiranje za upite podataka za mreže poput Ethereuma i IPFS-a, pokrećući mnoge aplikacije u DeFi-u i širem Veb3 ekosistemu. Svako može da izgradi i objavi otvorene API-je, zvane podgrafove, koje aplikacije mogu da vrše upite pomoću GraphKL-a za preuzimanje blockchain podataka. U proizvodnji postoji hostovana […]

GRT/USD Cena Uživo

The Graph Kurs

(GRT) Kurs
24 Sata-9.58%
7 Dana-21.68%
30 Dana-35.94%
60 Dana-25.63%
90 Dana-49.31%

Šta je The Graph (GRT)?

The Graph je protokol za indeksiranje za upite podataka za mreže poput Ethereuma i IPFS-a, pokrećući mnoge aplikacije u DeFi-u i širem Veb3 ekosistemu. Svako može da izgradi i objavi otvorene API-je, zvane podgrafove, koje aplikacije mogu da vrše upite pomoću GraphKL-a za preuzimanje blockchain podataka. U proizvodnji postoji hostovana usluga koja programerima olakšava početak gradnje na Grafu, a decentralizovana mreža će biti pokrenuta kasnije ove godine. The Graph trenutno podržava indeksiranje podataka iz Ethereum-a, IPFS-a i POA-e, a uskoro će biti dostupno još mreža.

Do danas je hiljade programera primenilo preko 3.000 podgrafa za DApps poput Unisvap, Sinthetik, Aragon, AAVE, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Decentraland i mnoge druge. Upotreba grafikona raste sa preko 50% u mesecima i pogodila je preko 7 milijardi upita tokom septembra 2020. godine.

The Graph ima globalnu zajednicu, uključujući preko 200 Indeker čvorova u testnet mreži i više od 2.000 kustosa u programu kustosa od oktobra 2020. Da bi finansirao razvoj mreže, The Graph je prikupljao sredstva od članova zajednice, strateških VC-a i uticajnih pojedinaca u blockchainu zajednica koja uključuje Coinbase Ventures, DCG, Framevork, ParaFi Capital, CoinFund, DTC, Multicoin, Reciprocal Ventures, SPC, Talli Capital i druge. Fondacija Graph takođe je uspešno završila javnu rasprodaju BRT-a uz učešće iz 99 zemalja (ne uključujući SAD). Do danas, od novembra 2020. godine, The Graph je prikupio oko 25 miliona USD.

Ko su osnivači The Graph?

Tim Graph-a uključuje profesionalce iz Ethereum Foundation, OpenZeppelin, Decentraland, Orchid, MuleSoft koji vode do IPO-a i akvizicije od strane Salesforce, Puppet, Redhat i Barclais.

Inicijalni tim suosnivača čine Ianiv Tal (vođa projekta), Brandon Ramirez (istraživač) i Jannis Pohlmann (tehnički rukovodilac).

Osnivači su inženjerskog porekla i radili su zajedno 5-8 godina. Tal i Ramirez su studirali elektrotehniku na USC-u i zajedno su radili u MuleSoft-u, kompaniji za razvojne alate za API koji je prošao IPO i prodao kompaniji SalesForce.

Ranije su zajedno osnovali pokretanje alata za programere i proveli su značajan deo svoje karijere radeći na optimizaciji API steka. Pri svom poslednjem pokretanju, osnivači su izgradili prilagođeni okvir na nepromenljivoj bazi podataka nazvanoj Datomic. The Graph je rođen iz ove vizije da kreira nepromenljive API-je i pristup podacima, koristeći jezik upita GraphKL.

Šta čini The Graph jedinstvenim?

The Graph radi na dovođenju pouzdane decentralizovane javne infrastrukture na glavno tržište. Da bi se osigurala ekonomska sigurnost mreže Graph i integritet podataka koji se ispituju, učesnici koriste Graph Token (GRT). GRT je radni token koji zaključavaju indeksatori, kustosi i delegatori kako bi mreži pružili usluge indeksiranja i kuriranja.

GRT će biti ERC-20 token na Ethereum blockchain-u, koji se koristi za alokaciju resursa u mreži. Aktivni indeksatori, kustosi i delegatori mogu da zarade od mreže srazmerno količini posla koji obavljaju i udelu u BRT-u. Indekseri zarađuju nagrade za indeksiranje (novo izdanje) i naknade za upite, dok kustosi zarađuju deo naknada za upite za podgrafe na koje signaliziraju. Delegatori zarađuju deo prihoda koji ostvaruju indekseri kojima delegiraju.

Kako kupiti The Graph (GRT)?

The Graph (GRT) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

The Graph Vesti