Tezos XTZ

Rank #35 Websajt Dokumetacija GIT

Tezos Cena (XTZ) -1.54%

$0.7536

Šta je Tezos (KSTZ)? Tezos je blockchain mreža koja se zasniva na pametnim ugovorima, na način koji nije previše sličan Ethereumu. Međutim, postoji velika razlika: Tezos ima za cilj da ponudi infrastrukturu koja je naprednija – što znači da se vremenom može razvijati i poboljšavati, a da nikada ne postoji opasnost od tvrdog rašlja. To […]

XTZ/USD Cena Uživo

Tezos Kurs

(XTZ) Kurs
24 Sata-1.54%
7 Dana6.27%
30 Dana-12.15%
60 Dana-15.52%
90 Dana-31.36%

Šta je Tezos (KSTZ)?

Tezos je blockchain mreža koja se zasniva na pametnim ugovorima, na način koji nije previše sličan Ethereumu. Međutim, postoji velika razlika: Tezos ima za cilj da ponudi infrastrukturu koja je naprednija – što znači da se vremenom može razvijati i poboljšavati, a da nikada ne postoji opasnost od tvrdog rašlja. To je nešto što su pretrpeli i Bitcoin i Ethereum otkako su stvoreni. Ljudi koji poseduju KSTZ mogu glasati za predloge za nadogradnju protokola koje su predložili programeri kompanije Tezos.

Ova platforma otvorenog koda računa se kao „sigurna, nadogradiva i izgrađena da traje“ – i kaže da njen jezik pametnog ugovora pruža tačnost koja je potrebna za slučajeve upotrebe velike vrednosti. Prema Tezosu, njegov pristup znači da je zaštićen od budućnosti i da će „ostati najsavremeniji još dugo u budućnosti“, što znači da može prihvatiti razvoj tehnologije blokčejna.

Tehnologija na kojoj se zasniva Tezos prvi put je predložena u belom papiru objavljenom u septembru 2014. godine. Posle niza odlaganja, Tezosov mrežni sistem pokrenut je četiri godine kasnije.

Ko su osnivači Tezosa?

Arthur Breitman je čovek koji je napisao Tezosov beli papir – i klimnuvši glavom Satoshiju Nakamotu, napisao je svoja dela pod olovkom L. M. Goodman. Tvrdio je da je jedan od najvećih propusta Bitcoin-a bio nedostatak procesa upravljanja koji je pozivao doprinose zajednice koja koristi mrežu – kao i činjenica da novi tokeni nisu mogli da se izdaju putem ovog blok-lanca.

On i njegova supruga Kathleen osnovali su startup pod nazivom Dinamic Ledger Solutions koji je imao zadatak da napiše kod koji bi bio temelj Tezos protokola. Ovu kompaniju je naknadno kupila Tezos fondacija kako bi osigurala da poseduje sva prava intelektualne svojine koja se odnose na mrežu.

Šta čini Tezos jedinstvenim?

Iako je ulaganje često u lancima blokova, Tezos ima jedinstveni preokret u ovom procesu. Učesnici se mogu uključiti u upravljanje mrežom putem „pečenja“, gde efikasno ulažu 8.000 KSTZ. Ovo stvara finansijski podsticaj za iskreno postupanje.

Pekari tada dobijaju zadatak da glasaju o predloženim izmenama koda blok-lanca u postupku od četiri koraka koji traje približno 23 dana. Predlozi koji dobiju podršku velike većine učesnika prolaze kroz svoje korake na test mreži tokom 48 sati i u potpunosti se primenjuju ako ih podrži supervećina.

Tezos je takođe jedinstven zbog načina na koji ga počinju da koriste preduzeća visokog profila. U septembru 2020. objavljeno je da je francuski bankarski gigant Societe Generale planirao da koristi ovaj blok za eksperimentisanje sa digitalnom valutom centralne banke.

Velike berze kripto valuta, kao što su Binance i Coinbase, takođe su predstavile podršku za ulaganje u Tezos, što znači da korisnici mogu dobiti nagrade na osnovu KSTZ-a koji imaju. Ovo nije karakteristika koja se previše široko primećuje u digitalnim materijalima.

Kako kupiti Tezos (XTZ)?

Tezos (XTZ) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Tezos Vesti