Terra LUNA

Rank #30 Websajt Dokumetacija GIT

Terra Cena (LUNA) -17.32%

$0.00009633

Šta je Terra (LUNA)? Terra je blockchain protokol koji koristi fiat-vezane stabilkovance za napajanje globalno stabilnih sistema plaćanja. Prema njegovom belom papiru, Terra kombinuje stabilnost cena i široko usvajanje fiat valuta sa cenzurnim otporom Bitcoin-a (BTC) i nudi brza i pristupačna poravnanja. Razvoj na Terra započeo je u januaru 2018. godine, a njegova mreža službeno […]

LUNA/USD Cena Uživo

Terra Kurs

(LUNA) Kurs
24 Sata-17.32%
7 Dana28.96%
30 Dana49.39%
60 Dana55.37%
90 Dana49.25%

Šta je Terra (LUNA)?

Terra je blockchain protokol koji koristi fiat-vezane stabilkovance za napajanje globalno stabilnih sistema plaćanja. Prema njegovom belom papiru, Terra kombinuje stabilnost cena i široko usvajanje fiat valuta sa cenzurnim otporom Bitcoin-a (BTC) i nudi brza i pristupačna poravnanja.

Razvoj na Terra započeo je u januaru 2018. godine, a njegova mreža službeno je pokrenuta u aprilu 2019. Od septembra 2020. godine nudi stabilan novac vezan za američki dolar, južnokorejski vin, mongolski tugrik i specijalnu korpu prava valuta vučenja Međunarodnog monetarnog fonda – i namerava da izbaci dodatne opcije.

Terinin matični token, LUNA, koristi se za stabilizaciju cene stabilnog kovanog novca protokola. Nosioci LUNA-e takođe mogu da podnose i glasaju o predlozima upravljanja.

Ko su osnivači Terra?

Terra su u januaru 2018. godine osnovali Daniel Shin i Do Kvon. Njih dvoje su projekat zamislili kao način da pokrenu brzo usvajanje tehnologije blokčejna i kripto valute usredsređivanjem na stabilnost cena i upotrebljivost. Kvon je preuzeo poziciju izvršnog direktora Terraform Labs, kompanije koja stoji iza Terra.

Pre nego što je razvio Terra, Shin je bio suosnivač i voditelj kompanije Ticket Monster, inače poznate kao TMON – velike južnokorejske platforme za e-trgovinu. Kasnije je suosnivač Fast Track Asia, startup inkubatora koji radi sa preduzetnicima na izgradnji potpuno funkcionalnih kompanija.

Kvon je prethodno osnovao i služio kao izvršni direktor kompanije Anifi, startupa koji nudi decentralizovana rešenja za bežično umrežavanje. Takođe je radio kao softverski inženjer za Microsoft i Apple.

Šta Terra čini jedinstvenim?

Terra nastoji da se izdvoji upotrebom fiat-fiksiranih stabilcoin-a, navodeći da kombinuje bezgranične prednosti kriptovaluta sa svakodnevnom stabilnošću cena fiat-valuta. Zadržava jedan-na-jedan klin kroz algoritam koji automatski prilagođava stabilnu ponudu na osnovu svoje potražnje. To čini podstičući vlasnike LUNA da po potrebi zamene LUNA i stabilkointe po profitabilnim deviznim kursevima, da bi ili proširili ili ugovorili ponudu stabilkoina u skladu sa potražnjom.

Terra je uspostavila niz partnerstava sa platnim platformama, posebno u azijsko-pacifičkom regionu. U julu 2019. godine, Terra je najavila partnerstvo sa Chai, aplikacijom za mobilno plaćanje sa sedištem u Južnoj Koreji, u kojoj se kupovine obavljene pomoću aplikacije na platformama e-trgovine obrađuju putem mreže blokova Terra. Svaka transakcija podleže (u proseku) proviziji od 2% do 3% koja se naplaćuje trgovcu.

Pored toga, Terra podržava i Terra Alliance, grupa preduzeća i platformi koja se zalaže za usvajanje Terra. U februaru 2019. kompanija je objavila da su platforme za e-trgovinu iz 10 različitih zemalja, koje predstavljaju bazu korisnika od 45 miliona i bruto vrednost robe od 25 milijardi dolara, članice saveza.

Kako kupiti Terra (LUNA)?

Terra (LUNA) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Terra Vesti