Tellor TRB

Rank #319 Websajt Dokumetacija GIT

Tellor Cena (TRB) -3.16%

$75.56

Šta je Tellor (TRB)? Tellor je 2019. godine pokrenuo američki tim sa ciljem da reši problem proročišta na Ethereum (ETH) blok lancu. Tellor je decentralizovani, bezbedni proročište za decentralizovane finansije (DeFi) zasnovano na Ethereumu (DApps). Tellor omogućava DeFi DApps-u da prima podatke velike vrednosti za pametne ugovore. Stabilnost i pouzdanost feed-a podataka osiguravaju rudari koji […]

TRB/USD Cena Uživo

Tellor Kurs

(TRB) Kurs
24 Sata-3.16%
7 Dana-17.97%
30 Dana-38.19%
60 Dana30.52%
90 Dana402.98%

Šta je Tellor (TRB)?

Tellor je 2019. godine pokrenuo američki tim sa ciljem da reši problem proročišta na Ethereum (ETH) blok lancu. Tellor je decentralizovani, bezbedni proročište za decentralizovane finansije (DeFi) zasnovano na Ethereumu (DApps).

Tellor omogućava DeFi DApps-u da prima podatke velike vrednosti za pametne ugovore. Stabilnost i pouzdanost feed-a podataka osiguravaju rudari koji učestvuju u projektu i učestvuju u konsenzusu o proveri rada (PoV).

Tim koji stoji iza Tellora takođe je izgradio Dakia, protokol derivata na Ethereum-u. Dakia je kreirala žetone koji su predstavljali duge ili kratke strane trgovinskog para i za izvršenje ovih pametnih ugovora bilo je potrebno proročište. Kao rezultat, tim je stvorio Tellor, koji je decentralizovano namensko oracle rešenje.

Ko su osnivači Tellor-a?

Tellor su osnovali Brenda Loia i Michael Zemrose.

Brenda Loia je izvršna direktorka i suosnivačica kompanije Tellor, a u prošlosti je radila kao potpredsednica i vodeći programer u kompaniji Dakia na polju blokčejna, skalabilnosti i nauke o podacima. Takođe je bila nadzorni statističar u administraciji za zapošljavanje i obuku pri američkom Ministarstvu rada.

Michael Zemrose je suosnivač Tellora i nekada je radio kao glavni strateški direktor u kompaniji Dakia. Takođe je bio trener za vlasnike malih preduzeća u Real Elevation-u.

Šta čini Tellor jedinstvenim?

TRB uslužni token je token zasnovan na Ethereumu koji pokreće Tellor sistem. Tellor funkcioniše tako što omogućava korisnicima da šalju upite u mrežu Oracle, gde se TRB tokeni koriste kao podsticaj rudarima da odaberu određeni upit.

Kasnije, drugi korisnici koji žele iste podatke mogu ih platiti više da bi dodatno podstakli rudare. Otprilike svakih 10 minuta proročište bira najbolje finansirani upit i pruža izazov rudarima koji su se opredelili za njegovo rešavanje.

Tada rudari mogu da predaju svoja PoV rešenja i podatke izvan mreže, u okviru ugovora o Oracleu. Oracle onda potvrđuje ulaz i čuva ga na lancu. Jednom kada se to dogodi, rudari su konačno nagrađeni za svoj rudarski napor. Svako ko ima TRB tokene može da ospori valjanost iskopane vrednosti, međutim, to treba da se uradi u intervalu od 24 sata plaćanjem naknade za spor.

Kako kupiti Tellor (TRB)?

Tellor (TRB) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Tellor Vesti