Strike STRK

Rank #337 Websajt Dokumetacija GIT

Strike Cena (STRK) 4.72%

$12.03

Šta je Strike (STRK)? Strike je DeFi protokol pozajmljivanja koji omogućava korisnicima da zarade kamatu na svoje kripto valute deponujući ih na jedno od nekoliko tržišta koja podržava platforma. Kada korisnik položi tokene na Strike market, zauzvrat dobija sTokens. Ovi sTokens predstavljaju ulog pojedinca u bazenu i mogu se koristiti za otkup osnovne kriptovalute koja […]

STRK/USD Cena Uživo

Strike Kurs

(STRK) Kurs
24 Sata4.72%
7 Dana11.42%
30 Dana-8.26%
60 Dana-2.03%
90 Dana2.22%

Šta je Strike (STRK)?

Strike je DeFi protokol pozajmljivanja koji omogućava korisnicima da zarade kamatu na svoje kripto valute deponujući ih na jedno od nekoliko tržišta koja podržava platforma.

Kada korisnik položi tokene na Strike market, zauzvrat dobija sTokens. Ovi sTokens predstavljaju ulog pojedinca u bazenu i mogu se koristiti za otkup osnovne kriptovalute koja je prvobitno deponovana u bazen u bilo kom trenutku. Na primer, deponovanjem ETH u bazen, zauzvrat ćete dobiti sETH. Vremenom se kurs ovih sTokena prema osnovnom sredstvu povećava, što znači da ih možete otkupiti za veći deo osnovnog sredstva nego što ste prvobitno uneli – tako se raspoređuje kamata.

Sa druge strane, zajmoprimci mogu da uzmu obezbeđeni kredit iz bilo kog udruženja Strike deponovanjem kolaterala. Maksimalni odnos zajma i vrednosti (LTV) varira u zavisnosti od sredstva obezbeđenja, ali trenutno se kreće od 50 do 80%. Plaćena kamatna stopa varira u zavisnosti od pozajmljenog sredstva i zajmoprimci se mogu suočiti sa automatskom likvidacijom ako njihova kolaterala padne ispod određenog praga održavanja.

Ko su osnivači Strike-a?

Strike je decentralizovana finansijska platforma koju je pokrenuo Spend.com. Nema timskog ili osnivačkog materijala, a protokol će upravljati zajednica i biti u potpunosti decentralizovan.

Šta čini Strike jedinstvenim?

Prema Strike-u, s obzirom da se distribucija tokena ne sastoji od bilo kog rizičnog kapitala, distribucije tokena akcionara, osnivača / savetnika, ona održava najviši nivo distribucije u zajednici. Strike planira da ponudi mehanizam zvan „Guverneri“ koji može brzo dodati bele tokene na tržište što ga čini skalabilnom DeFi platformom.

Strikeovo upravljanje zajednicom izdvaja ga od ostalih sličnih protokola. Nosioci matičnog tokena upravljanja na platformi – STRK – mogu da predlože promene protokola, debatuju i glasaju da li će primeniti promene koje su predložili drugi – bez ikakvog učešća štrajkačkog tima. To može uključivati izbor za koje kripto valute treba dodati podršku, prilagođavanje faktora kolateracije i unošenje promena u distribuciju STRK tokena.

Ovi STRK tokeni se mogu kupiti na nezavisnim berzama ili se mogu zaraditi interakcijom sa Strike protokolom, na primer deponovanjem imovine ili podizanjem kredita.

Kako kupiti Strike (STRK)?

Strike (STRK) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.