Siacoin SC

Rank #88 Websajt Dokumetacija GIT

Siacoin Cena (SC) -2.60%

$0.005231

Šta je Siacoin (SC)? Siacoin (SC) je izvorni uslužni token kompanije Sia, distribuirane, decentralizovane platforme za skladištenje u oblaku zasnovane na blok-lancu. Sia deluje kao sigurno, nepoverljivo tržište za skladištenje u oblaku na kojem korisnici mogu iznajmiti pristup svom neiskorišćenom prostoru za skladištenje. Ugovori i transakcije sprovode se pametnim ugovorima, a Siacoin je sredstvo razmene […]

SC/USD Cena Uživo

Siacoin Kurs

(SC) Kurs
24 Sata-2.60%
7 Dana9.29%
30 Dana14.51%
60 Dana-27.72%
90 Dana-32.79%

Šta je Siacoin (SC)?

Siacoin (SC) je izvorni uslužni token kompanije Sia, distribuirane, decentralizovane platforme za skladištenje u oblaku zasnovane na blok-lancu. Sia deluje kao sigurno, nepoverljivo tržište za skladištenje u oblaku na kojem korisnici mogu iznajmiti pristup svom neiskorišćenom prostoru za skladištenje. Ugovori i transakcije sprovode se pametnim ugovorima, a Siacoin je sredstvo razmene za plaćanje skladišta na mreži. Glavni cilj projekta je da postane „osnovni sloj za skladištenje interneta“.

Sia je prvobitno najavljena u maju 2014. pre nego što je revidirana i ponovo najavljena godinu dana kasnije u maju 2015. Zvanično je pokrenuta u junu 2015.

Ko su osnivači Siacoin-a?

Sia je prvi put začeo sredinom 2013. godine David Vorick dok je studirao računarstvo na Politehničkom institutu Rensselaer. O ideji je razgovarao putem e-pošte sa Lukeom Champineom, fakultetskim prijateljem, koji se pridružio razvoju projekta ubrzo nakon što je Vorick predstavio koncept na hackMIT-u HackMIT u septembru 2013. Projekat je zvanično nazvan Sia početkom 2014. godine, referenca na egipatskog boga Percepcija.

Vorick i Champine su se kroz preduzetnički centar njihovog koledža upoznali sa Jim Pallotta-om, milijarderom investitorom i osnivačem kompanije Raptor Group, koji je uložio u projekat. Ubrzo pre završetka fakulteta, njih dvoje su osnovali kompaniju Nebulous Inc. – koja je od tada preimenovana u Skinet – kako bi se formalno bavila razvojem Sia-e.

Šta čini Siacoin jedinstvenim?

Prema njegovoj tehničkoj knjizi, dugoročni cilj kompanije Sia je da se takmiči sa postojećim rešenjima za skladištenje. Sebe doživljava u direktnoj konkurenciji sa glavnim dobavljačima usluga skladištenja u oblaku kao što su Amazon, Google i Microsoft. Zbog svoje decentralizovane prirode, Sia može da ponudi konkurentne stope skladištenja.

Datoteke pohranjene na Sia mreži podeljene su u 30 šifrovanih segmenata, pri čemu je svaki segment otpremljen na jedinstveni host radi suvišnosti. Ugovori između otpremalaca i domaćina snimaju se na Sia-inom blok lancu i primenjuju se pomoću pametnih ugovora. Siacoin deluje kao način plaćanja na mreži, a iznajmljivači plaćaju hostove koristeći SC, a domaćini zaključavaju SC u pametnim ugovorima kao zalog.

Skinet, kompanija koja stoji iza kompanija Sia i Siacoin, najavila je nekoliko proizvoda izgrađenih na vrhu mreže Sia, uključujući SiaStream – aplikaciju za strimovanje medija zasnovanu na oblaku – i Skinet mrežu – svoju vodeću mrežu za isporuku sadržaja i razmenu datoteka.

Kompanija je dobila nekoliko krugova finansiranja i grantova, uključujući Bain Capital Ventures, Paradigm i INBlockchain. Pored toga, svaka transakcija u vezi sa skladištem na Sia mreži podleže naknadi od 3,9%, koja se distribuira imaocima druge kriptovalute kompanije, Siafund-u, pri čemu Skinet drži približno 85% svih Siafunda.

Kako kupiti Siacoin (SC)?

Siacoin (SC) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Siacoin Vesti