renBTC RENBTC

Rank #126 Websajt Dokumetacija GIT

renBTC Cena (RENBTC) -1.95%

$50,806.81

Šta je RenBTC (RENBTC)? RenBTC je ERC-20 token izgrađen na mreži Ethereum, vezan za Bitcoin. To znači da se svaki RENBTC uvek može otkupiti za jedan Bitcoin, i stoga teži da održi svoju vrednost blizu tržišne stope Bitcoin. RenBTC je kovan na Ren platformi, što je otvoreni protokol koji omogućava svima pristup inter-blockchain likvidnosti, pomažući […]

RENBTC/USD Cena Uživo

renBTC Kurs

(RENBTC) Kurs
24 Sata-1.95%
7 Dana-2.94%
30 Dana21.03%
60 Dana16.64%
90 Dana36.06%

Šta je RenBTC (RENBTC)?

RenBTC je ERC-20 token izgrađen na mreži Ethereum, vezan za Bitcoin. To znači da se svaki RENBTC uvek može otkupiti za jedan Bitcoin, i stoga teži da održi svoju vrednost blizu tržišne stope Bitcoin.

RenBTC je kovan na Ren platformi, što je otvoreni protokol koji omogućava svima pristup inter-blockchain likvidnosti, pomažući da sredstva iz drugih blockchains-a dođu u decentralizovane aplikacije Ethereum-a (DApps). Glavne podržane kripto valute su Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) i Zcash (ZEC).

Token renBTC je direktni konkurent omotanih bitkoina (vBTC). Kovanje tokena je prilično jednostavan proces, koji vidi da korisnici jednostavno pošalju svoj BTC RenVM-u, koji zatim osigurava imovinu i kova ekvivalentan broj renBTC tokena na Ethereumu.

Za razliku od ostalih tokena podržanih Bitcoin-om, renBTC nije sintetički žeton i ne oslanja se ni na jedan mehanizam likvidacije kako bi osigurao da ostane vezan za vrednost BTC-a – umesto toga, to je direktna veza za snabdevanje, što znači da BTC uvek ima dovoljno u rezervi da pokrije cirkulišuću ponudu renBTC-a.

Otkupiti renBTC je jednostavno kao i kovati ga. Korisnik samo treba da pošalje svoj renBTC natrag RenVM-u (plaćajući malu naknadu za gas), koji pušta nativni Bitcoin na korisnikovu adresu. RenBTC tokeni se uništavaju, smanjujući ponudu kako bi odgovarao smanjenim rezervama.

Ko su osnivači RenBTC (RENBTC)?

Ren (ranije Republički protokol) – razvojnu firmu koja stoji iza ekosistema Ren osnovao je Taiiang Zhang, koji je ujedno i njen trenutni izvršni direktor.

Zhang je takođe bio jedan od osnivača kompanije KeeperDAO i jedan je od suosnivača kompanije Virgil Capital – multistrateške kvantitativne firme za trgovinu kripto valutama. Vešt je programer i rani usvajač kripto valuta.

U timu Ren-a je i Loong Vang, trenutni tehnički direktor Ren-a. Vang je bio vodeći programer za Neucode, a takođe je i na mestu akademskog predavača na Australijskom nacionalnom univerzitetu.

Ostatak tima uključuje još tri programera, jednog programera blockchaina, istraživača i trenutno broji više od 30 pojedinaca.

Šta RenBTC čini jedinstvenim?

Glavna razlika između renBTC-a i ostalih umotanih Bitcoin tokena je fluidna razmena vrednosti tokena. RenVM ne skladišti nijedan Bitcoin unutar centralizovane skrbničke platforme, već koristi decentralizovanu mrežu čvorova zvanu Darknodes. Korisnici mogu kovati i spaljivati žetone napred i nazad kad god žele, bez potrebe da dovršavaju KIC da bi to učinili. Protokol može da obradi stotine transakcija u minuti i nikada nije bio preopterećen.

Pored toga, RenVM se može direktno integrisati u brojne decentralizovane aplikacije upotrebom specijalizovanih adaptera koje nudi Ren. To znači da korisnik može direktno da koristi Bitcoin (putem RENBTC) na decentralizovanoj berzi (DEKS) ili platformi za pozajmljivanje, bez potrebe da prvo preskače bilo koji obruč.

Takođe je važno napomenuti da su ECDSA privatni ključevi RenVM tajni koji stvaraju nepovereni, decentralizovani i BTC token bez dozvole na mreži Ethereum.

Kako kupiti renBTC (RENBTC)?

renBTC (RENBTC) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

renBTC Vesti