Ren REN

Rank #108 Websajt Dokumetacija GIT

Ren Cena (REN) -1.54%

$0.04858

Šta je Ren (REN)? Ren (REN) je otvoreni protokol napravljen da obezbedi interoperabilnost i likvidnost između različitih blockchain platformi. Ranije poznat kao Republički protokol, Ren je lansirao RenVM, svoju mrežu virtuelnih mašina, u maju 2020. godine, završivši inicijalnu ponudu kovanica u iznosu od 34 miliona dolara u 2018. godini. Izvorni token protokola, REN, funkcioniše kao […]

REN/USD Cena Uživo

Ren Kurs

(REN) Kurs
24 Sata-1.54%
7 Dana7.08%
30 Dana5.62%
60 Dana-16.55%
90 Dana-25.87%

Šta je Ren (REN)?

Ren (REN) je otvoreni protokol napravljen da obezbedi interoperabilnost i likvidnost između različitih blockchain platformi.

Ranije poznat kao Republički protokol, Ren je lansirao RenVM, svoju mrežu virtuelnih mašina, u maju 2020. godine, završivši inicijalnu ponudu kovanica u iznosu od 34 miliona dolara u 2018. godini.

Izvorni token protokola, REN, funkcioniše kao veza za one pokrenute čvorove koji napajaju RenVM, poznate kao Darknodes.

Ren ima za cilj da proširi interoperabilnost, a time i dostupnost, decentralizovanih finansija (DeFi) uklanjanjem prepreka uključenih u likvidnost između blok lanaca.

Ko su osnivači Ren-a?

Ren je osnovao Taiiang Zhang, njegov izvršni direktor, 2017. godine. Prvobitno nazvan Republički protokol, Ren je prvi put najavljen u januaru 2018. godine, a Zhang je svoj početni slučaj objasnio kao „decentralizovani mračni bazen“.

Sam Zhang ima postojeće iskustvo u prostoru kriptovaluta, takođe je suosnivač kripto hedge fonda Virgil Capital.

Pre toga, Zhang je 2014. godine osnovao kompaniju Neucode, pokretanje softvera i veb razvoja, Jaz Gulati, drugi suosnivač kompanije Neucode, sada radi kao programer softvera za Ren.

Šta Ren čini jedinstvenim?

Ren je složena platforma sa višestrukim slučajevima upotrebe, ali je na kraju dizajnirana da prevaziđe prepreke ulasku i ulaganju za DeFi projekte.

Kao dodatak, omogućava projektima DeFi da u svoju ponudu dovode stranu kriptovalutnu imovinu kao što su Bitcoin (BTC) i Zcash (ZEC). Šire gledano, korisnici u osnovi mogu zameniti bilo koji token između bilo koja dva blok lanca bez srednjih koraka, kao što je korišćenje takozvanih „umotanih“ verzija tokena, na primer Vrapped Bitcoin (VBTC) i Vrapped Ethereum (VETH).

RenVM je mreža virtuelnih računara koji čine virtuelnu mašinu. Mašine koje napajaju mrežu koja čini RenVM nazivaju se Darknodes.

Ren naplaćuje razne naknade za interne operacije, ali većina ne ide ka direktnoj profitabilnosti, već se plaća rudarima. Kao ERC-20 token, REN takođe privlači različite naknade za gas za transakcije električne energije.

Kako kupiti Ren (REN)?

Ren (REN) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.