Ravencoin RVN

Rank #97 Websajt Dokumetacija GIT

Ravencoin Cena (RVN) 1.61%

$0.01795

Šta je Ravencoin (RVN)? Ravencoin je digitalna peer-to-peer (P2P) mreža koja ima za cilj da primeni blockchain specifičan za upotrebu, dizajniran da efikasno rukuje jednom određenom funkcijom: prenosom imovine sa jedne strane na drugu. Izgrađen na viljušci Bitcoin koda, Ravencoin je najavljen 31. oktobra 2017. godine, a binarne datoteke za rudarstvo pušten je 3. januara […]

RVN/USD Cena Uživo

Ravencoin Kurs

(RVN) Kurs
24 Sata1.61%
7 Dana4.18%
30 Dana-26.17%
60 Dana-38.76%
90 Dana-43.56%

Šta je Ravencoin (RVN)?

Ravencoin je digitalna peer-to-peer (P2P) mreža koja ima za cilj da primeni blockchain specifičan za upotrebu, dizajniran da efikasno rukuje jednom određenom funkcijom: prenosom imovine sa jedne strane na drugu. Izgrađen na viljušci Bitcoin koda, Ravencoin je najavljen 31. oktobra 2017. godine, a binarne datoteke za rudarstvo pušten je 3. januara 2018. godine, sa onim što se naziva poštenim lansiranjem: bez premine, ICO ili masternoda. Ime je dobio po pozivu na TV emisiju Game of Thrones.

Ko su osnivači Ravencoin-a?

Belu knjigu Ravencoin objavili su Bruce Fenton, Tron Black i Joel Veight.

Oni se ističu u većini kripto gomile po tome što su svi bili iskusni biznismeni i programeri pre nego što su započeli ovaj projekat.

Fenton je u kripto dobro poznat po tome što je bio član odbora i izvršni direktor Bitcoin fondacije od 2015. do 2018. Pre kriptoa, imao je solidnu karijeru u investicionom bankarstvu kao potpredsednik Morgan Stanlei-a 90-ih i generalni direktor kompanije Atlantis Consulting za 13 godina. Trenutno radi kao generalni direktor kompanije Chainstone Labs, stelt fintech startupa.

Tron Black je glavni programer softvera sa više od 30 godina iskustva, uključujući vodeće nekoliko softverskih kompanija kao izvršni direktor. U kripto radu radi od 2013. godine na nekoliko poduhvata, uključujući Verified Vallet, CoinCPA i t0. Trenutno je zaposlen u kompaniji Medici Ventures, podružnici kompanije Overstock.com usredsređenoj na blokchein tehnologije.

Veight je glavni tehnološki direktor kompanije Overstock.com, poznatog mrežnog prodavca. Ranije je takođe bio uključen u Medici Ventures u ulogama generalnog direktora i tehničkog direktora. Veteran je programer koji je karijeru započeo nakon što je diplomirao na Univerzitetu u Juti 1998. godine usred dotcom balona.

Šta čini Ravencoin jedinstvenim?

Kao viljuška Bitcoin koda, Ravencoin sadrži četiri ključne promene: modifikovani raspored izdavanja (sa blok nagradom od 5.000 RVN), vreme bloka smanjeno na jedan minut, ponuda kovanica ograničena na 21 milijardu (deset puta više od BTC) i algoritam rudarstva (KAVPOV, ranije Ks16R odnosno Ks16RV2) nameravao je da ublaži centralizaciju rudarstva izazvanu ASIC hardverom.

Cilj Ravencoin-a je da reši problem prenosa imovine i trgovine preko blockchain-a. Ranije, ako je neko stvorio sredstvo na Bitcoin bloku, moglo bi se slučajno uništiti kada bi neko trgovao novčićima sa kojima je stvoren.

RVN kovanice su dizajnirane kao unutrašnja valuta u mreži i moraju se spaliti da bi se izdale token imovine na Ravenchain-u. Imovina može predstavljati bilo šta: stvarne kastodi predmete poput zlata ili fizičkih evra, virtuelne robe i predmete, udeo u projektu kao što su akcije i hartije od vrednosti, avionske milje ili sat nečije zarade itd.

Planirane buduće verzije protokola Ravencoin podržaće integrisane sisteme za razmenu poruka i glasanje.

Kako kupiti Ravencoin (RVN)?

Ravencoin (RVN) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Ravencoin Vesti