Quant QNT

Rank #114 Websajt GIT

Quant Cena (QNT) 0.50%

$71.54

Šta je Quant (QNT)? Quant je lansiran u junu 2018. godine sa ciljem povezivanja blok-lanaca i mreža na globalnom nivou, bez smanjenja efikasnosti i interoperabilnosti mreže. To je prvi projekat koji je rešio problem interoperabilnosti stvaranjem prvog operativnog sistema blockchain. Projekat je izgrađen kao tehnologija distribuirane glavne knjige operativnog sistema – i Overledger Netvork – […]

QNT/USD Cena Uživo

Quant Kurs

(QNT) Kurs
24 Sata0.50%
7 Dana-2.74%
30 Dana-15.36%
60 Dana-23.28%
90 Dana-27.14%

Šta je Quant (QNT)?

Quant je lansiran u junu 2018. godine sa ciljem povezivanja blok-lanaca i mreža na globalnom nivou, bez smanjenja efikasnosti i interoperabilnosti mreže. To je prvi projekat koji je rešio problem interoperabilnosti stvaranjem prvog operativnog sistema blockchain.

Projekat je izgrađen kao tehnologija distribuirane glavne knjige operativnog sistema – i Overledger Netvork – za povezivanje različitih blockchain mreža. Projekt se naplaćuje kao prvi OS koji je izgrađen za blok-lance.

Glavni cilj Kuanta – korišćenje Overledgera – je da premosti jaz koji postoji između različitih blok lanaca. Okosnica projekta je mreža Overledger, koju Quant obračunava kao ekosistem na kojem će se graditi budući ekosistem digitalne ekonomije.

Overledger omogućava programerima da naprave decentralizovane višelančane aplikacije (poznate kao MApps) za svoje kupce. Da bi programeri mogli da naprave Mapp na mreži, moraju da sadrže određenu količinu Quant tokena (KNT).

Ko su osnivači Quant-a?

Gilbert Verdian, jedan od osnivača mreže Quant, imao je ideju za blockchain projekat dok je radio u zdravstvenom sektoru. Verdian je identifikovao važnost interoperabilnosti u osiguranju da pacijenti registrovani na različitim platformama budu pokriveni.

Verdian ima preko 20 godina industrijskog iskustva u nadogradnji sigurnosnih, tehnoloških i poslovnih strategija preduzeća širom sveta kako bi postigao opipljive rezultate.

Pre mreže Quant, Verdian je služio kao glavni službenik za informacionu bezbednost (CISO) kompanije Vocalink, kompanije Mastercard Card, glavni službenik za informisanje NSV Ambulance, CISO eHealth NSV i bezbednosni rukovodilac Ministarstva pravde, UK .

Drugi suosnivač, dr Paolo Tasca, preduzetnik je, digitalni ekonomista, specijalizovan za distribuirane sisteme. Doktor Tasca služio je kao specijalni savetnik za blockchain tehnologije za Evropski parlament, Ujedinjene nacije i brojne centralne banke širom sveta.

Takođe je koautor nekoliko knjiga o fintehu i suosnivač je i predsednik upravnog odbora Retail Blockchain Consortium.

Šta čini Quant jedinstvenim?

Od uvođenja blockchain-a i tehnologije distribuirane knjige, inovatori su pronašli primere upotrebe u skoro svakoj poznatoj industriji. Međutim, pojavio se problem neometane interoperabilnosti između ovih projekata. Quant je stvoren da bude karika koja nedostaje između „različitih“ blokova.

Quant-ov operativni sistem Overledger dizajniran je da deluje kao mrežni prolaz za bilo koji projekat zasnovan na blok lancima za pristup svim ostalim lancima blokova. Takođe deluje u povezivanju aplikacije sa drugim aplikacijama u istom blok-ekosustavu, poput Ethereuma.

Više od više interakcija blockchain-a, Quant stvara različite slojeve za interakciju aplikacija na različitim nivoima. Quant ima različite slojeve za transakcije, razmenu poruka, filtriranje i naručivanje i aplikaciju za deljenje i referenciranje identičnih poruka povezanih sa drugim aplikacijama.

Quant App Store ima mogućnost čitanja i praćenja transakcija na više knjiga. Koristeći Overledger, programeri pišu pametne ugovore u širokom spektru lanaca, uključujući i one koji ih ne podržavaju – kao što je Bitcoin. Programeri takođe mogu da koriste prodavnicu za stvaranje i puštanje višelančanih aplikacija (MApps).

Kako kupiti Quant (QNT)?

Quant (QNT) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.