Qtum QTUM

Rank #70 Websajt Dokumetacija GIT

Qtum Cena (QTUM) 2.58%

$2.35

Šta je Ktum (KTUM)? Ktum (izgovara se „kvantum“) je dokazni ulog (PoS) pametni ugovor, openchack blockchain platforma i protokol za prenos vrednosti. Cilj mu je da u jednom lancu spoji snage Bitcoin-a i Ethereuma. Ktum je izgrađen na Bitcoin-ovom UTKSO modelu transakcije, sa dodatom funkcionalnošću pametnog izvršenja ugovora i DApps-a. Nedavno je platforma dodala podršku […]

QTUM/USD Cena Uživo

Qtum Kurs

(QTUM) Kurs
24 Sata2.58%
7 Dana7.93%
30 Dana-23.31%
60 Dana-33.36%
90 Dana-38.87%

Šta je Ktum (KTUM)?

Ktum (izgovara se „kvantum“) je dokazni ulog (PoS) pametni ugovor, openchack blockchain platforma i protokol za prenos vrednosti. Cilj mu je da u jednom lancu spoji snage Bitcoin-a i Ethereuma. Ktum je izgrađen na Bitcoin-ovom UTKSO modelu transakcije, sa dodatom funkcionalnošću pametnog izvršenja ugovora i DApps-a. Nedavno je platforma dodala podršku za DeFi aplikacije. Od marta 2021. godine postoji više od 20 tokena stvorenih na bloku Ktum.

Projekat je najavljen u martu 2016. godine, a godinu dana kasnije, u martu 2017. godine, održao je ICO, koji je svojim osnivačima doneo 15 miliona USD. Glavni lanac Ktum objavljen je 13. septembra 2017. U početku je Ktum kovanica izdata kao ETH-20 token, ali je lansiranjem mainnet-a pretvorena u izvorni blockchain.

Ko su osnivači Ktuma?

Patrick Dai je osnivač projekta i predsednik Fondacije Ktum. Studirao je računarstvo na Univerzitetu Draper, a zatim je doktorirao na Kineskoj akademiji nauka. Karijeru je započeo kao menadžer proizvoda u Alibabi, a zatim je radio na nizu blockchain projekata, uključujući Factom, Vechain, Bitse Group i Meilink pre pokretanja Ktuma 2016. Treba napomenuti da je ranije bio poznat pod imenom Steven Dai, dok je bio glavni tehnički direktor zloglasnog projekta BitBai, koji je navodno bio predmet skandala sa izlaznom prevarom.

Druga dva suosnivača su CTO i blockchain arhitekta Neil Mahi i vodeći programer Jordan Earls.

Stephen (Ksiaolong) KSU je vodeći programer Ktuma od 2017. godine, ranije je radio u Tencentu i Microsoftu kao programer softvera i diplomirao je Computer Vision na Univerzitetu Kineske akademije nauka.

Čini se da mnogi od članova tima koji su navedeni na zvaničnoj veb lokaciji Ktum nemaju aktivnu Linkedin stranicu ili Github profil. Potvrđuje se ipak da Ktum ima nekoliko podržanika visokog profila, uključujući Roger Ver i Bitcoin.com, Roger Ver i Jeremi Gardner, rani kripto investitor koji se pretvorio u profesionalca za negu kože, suosnivač kompanije Augur i EIR u Blockchain Capital

Šta čini Ktum jedinstvenim?

Ktum je blockchain opšte namene koji pokušava da reši četiri pitanja koja su njegovi osnivači smatrali najproblematičnijim u BTC i ETH blockchain platformama: interoperabilnost, upravljanje, rigidnost i skupoća mehanizma dokazivanja rada i poteškoće povezivanja pametnih ugovora sa stvarnim životnim aplikacijama. Blok lanac Ktum ima dve jedinstvene tehnologije kojima je cilj da to reše: Sloj apstrakcije računa (AAL) i Protokol decentralizovane uprave (DGP).

Sloj apstrakcije računa integriše sloj računa UTKSO (Unspent Transaction Output) nasleđen od Bitcoina sa slojem pametnih ugovora, inspirisanim Ethereum-om. Omogućava korisnicima da grade aplikacije i hostuju ih na virtuelnim mašinama, uključujući Ethereum Virtual Machine (EVM) i k86 virtuelnu mašinu. Takođe podržava i686 set instrukcija i nekoliko programskih jezika poput C, C ++, Rust i Pithon, što olakšava usvajanje postojećih aplikacija i kompajliranje za Ktum. Ktum ne samo da omogućava pametne ugovore sa kompletnim turingom, već planira da integriše uobičajene programske biblioteke u obliku pametnih ugovora.

Protokol za decentralizovano upravljanje omogućava pametnim ugovorima da promene osnovne parametre mreže, kao što su veličina bloka i naknade za gorivo, a da nikada ne bude potrebno forkirati blockchain, što može uštedeti mnogo problema kako se mreža razvija. Rudari (ulagači), programeri i imaoci KTUM-a u čitavom ekosistemu uključeni su u upravljanje blokovima putem glasanja, a blok lanac može da ostvari samoupravljanje, nadogradnju i ponavljanje.

Kako kupiti Qtum (QTUM)?

Qtum (QTUM) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Qtum Vesti