PIVX PIVX

Rank #401 Websajt Dokumetacija GIT

PIVX Cena (PIVX) 3.74%

$0.4043

Šta je PIVx (PIVx)? Zaštićena trenutna verifikovana transakcija (ili razmena) (PIVX), pokrenuta 30. januara 2016. godine, je decentralizovani MIT-ov licencirani open-source projekat poštenog pokretanja blok-lanca / kripto valuta kojim upravlja, razvija ga, upravlja i njime upravlja decentralizovana autonomna organizacija vođena zajednicom. (DAO). Dizajniran je, projektovan i testiran pomoću naprednih protokola kriptografije da bi se obezbedila, […]

PIVX/USD Cena Uživo

PIVX Kurs

(PIVX) Kurs
24 Sata3.74%
7 Dana11.19%
30 Dana2.58%
60 Dana24.35%
90 Dana43.03%

Šta je PIVx (PIVx)?

Zaštićena trenutna verifikovana transakcija (ili razmena) (PIVX), pokrenuta 30. januara 2016. godine, je decentralizovani MIT-ov licencirani open-source projekat poštenog pokretanja blok-lanca / kripto valuta kojim upravlja, razvija ga, upravlja i njime upravlja decentralizovana autonomna organizacija vođena zajednicom. (DAO). Dizajniran je, projektovan i testiran pomoću naprednih protokola kriptografije da bi se obezbedila, pre svega, korisnička finansijska zaštita podataka. PIVX je zaštita finansijskih podataka.

Iako se PIVXzasniva na Bitcoin-ovoj bazi podataka u osnovi, pretrpeo je značajne prilagođene razvoje i integracije. PIVX koristi protokol konsenzusa Proof of Stake (PoS) sa matičnom kripto valutom, denominovanom kao „PIV“. PIVX je na mnogo načina nastavio da uvodi konsenzus algoritam Proof of Stake. Napredni PIVX-ov PoS obogaćen je vremenskim protokolom v2, kao i funkcionalnošću hladnog ulaganja koja osigurava veću sigurnost vlasnicima kovanica i mogućnost zaštite mreže i primanja nagrada za ulaganje dok se novčići na hladnom računaru čuvaju van mreže.

Zaštita finansijskih podataka korisnika PIVX-a osigurana je visoko prilagođenom implementacijom otvorenog koda proverenog akademskog protokola anonimnosti sažetog neinteraktivnog argumenta znanja (zk-SNARX). Sve transakcione aktivnosti korisnika zaštićene su ovim protokolom, nazvanim SHIELD.

PIVX je takođe u potpunosti usaglašen sa zahtevima za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (AML / CFT) koje reguliše Radna grupa za finansijske akcije (FATF). Ova regulatorna tela održavaju propise i zakone koji se odnose na upotrebu, prenos i zakonitost digitalne imovine i srodnih podataka potrebnih za njihovo korišćenje.

PIVX integriše druge karakteristike, uključujući drugi sloj funkcionalnosti, kroz Masternode mrežu koja pruža decentralizovan mehanizam upravljanja glasanjem; i trenutno razvija nove karakteristike za ovaj sloj kao što su determinističke liste Masternode, Long Living Masternode Kuorums (LLMK) i još više, kao i dodavanje protokola anonimnosti zk-SNARX Sapling na kočenje i masternode — sve ove jako prilagođen.

Sva isporuka PIVX-a javlja se kao direktni rezultat statičke / fiksne stope emisije blokova plus bilo koje mesečne isplate budžetske alokacije. PIVX takođe ima dinamički kalibrisanu ponudu kovanica ograničenu spaljivanjem 100% naknada za transakcije na mreži. PIVX je nezavisni, aplikativni i agnostički blokchain. PIVX koristi svoju matičnu kripto valutu (PIV) kao sredstvo za očuvanje prava, omogućavanje privatnosti, blizu trenutne digitalne razmene valuta, kao i nagradu onima koji pomažu u obezbeđivanju, izgradnji, decentralizaciji i upravljanju PIVX mrežnim protokolom. PIV kupuju i / ili pribavljaju pojedinci koji žele da učestvuju u mreži da bi ih zadržali ili uložili (topli ili hladni) ili zaključali u masternode.

Monetarna politika PIVX-a osmišljena je tako da omogući održivu infrastrukturnu uslugu koja može podržati skalabilnu, decentralizovanu i elastičnu infrastrukturu čvorova, omogućavajući trenutne, privatne transakcije na globalnom nivou, bez astronomskog kvantitativnog olakšavanja (KE) i odgovarajuće devalvacije matičnog novca, kao što je iskusno u drugim poduhvatima kriptovaluta.

PIVX kao DAO koristi decentralizovanu mrežu masternoda koje omogućavaju pokretanje različitih aplikacija i usluga, upravljanje riznicom i upravljanje zajednicom. PIVX ima ugrađeni mehanizam upravljanja koji omogućava vlasnicima masternode da glasaju za ili protiv bilo kog podnetog predloga.

Šta PIVX čini jedinstvenim?

PIVX je decentralizovana autonomna organizacija (DAO) koja se samofinansira i pokreće zajednica.

PIVX ima mogućnost da neprestano samofinansira razvoj i druge aktivnosti podrške PIVX mreže putem mesečnih isplata iz trezora, koje se zasnivaju na uspešno izglasanim predlozima zajednice.

PIVX sagoreva 100% svih naknada za transakcije.

PIVX je pionir u Proof of Stake Privaci / User Data Protection. Potreban je samo 1 PIV za ulog.

PIVX koristi sloj drugog nivoa na svojoj mreži, raspoređujući masternode kako bi pomogao učestvovanju u upravljanju. Za pokretanje masternode potrebno je 10 000 PIV.

PIVX polaže pravo na brojne kriptovalute i blockchain-ove, uključujući:

Prvi projekat Proof of Stake sa Masternodesima

Prvi projekat Proof of Stake sa upravljanjem zasnovanim na Blockchain-u

Prvi projekat Proof of Stake sa samoodrživim finansiranjem zajednice zasnovane na blockchain-u

Novčić za prvi ulog za kontrolu inflacije spaljivanjem svih naknada za transakcije

Prvi projekat Proof of Stake za primenu Zerocoin protokola

Prvi Cripto projekat čiji je glavni veb sajt izvorno preveden na više od 30 jezika

Prvi projekat Proof of Stake za primenu privatnog ulaganja

Prva ikada uspešna primena protokola privatnosti Sapling zasnovanog na zk-SNARKs na Proof of Stake blockchain-u

Ko su osnivači PIVX-a?

PIVX je objavljen na bitcointalk.org 25. novembra 2015. 30. januara 2016. u 04:10:07 UTC stvoren je prvi blok PIVX mreže.

Iako su početnu idealizaciju PIVX-a pokrenula tri pojedinca (Coin-Server, s3v3nh4cks i Stakebok), razvoj i usmeravanje projekta i dalje je upravljala i usmerila zajednica. To je rečeno, nijedan od početnih osnivača nije aktivan od kraja 2018. godine.

Razvojem od 2018. godine predvodila su tri osnovna programera blokčejna (Fuzzbavls, Furzi i Random.Zebra) sa preko 20 godina kombinovanog razvoja blokčejna. Njihovi udruženi napori neprekidno su smeštali PIVX u prvih 10 najaktivnije razvijenih blockchain projekata prema Messariju i criptomisu. Ostatak PIVX ekosistema, koji se kreće od marketinga, veb razvoja, poslovnog razvoja i društvenih medija, aktivno su nadgledali drugi članovi zajednice, od kojih su mnogi bili uključeni od PIVX-ovog osnivanja.

Kako kupiti PIVX (PIVX)?

PIVX (PIVX) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

PIVX Vesti