Nexo NEXO

Rank #69 Websajt Dokumetacija GIT

Nexo Cena (NEXO) 2.81%

$1.13

Šta je Neko (NEKSO)? Neko je platforma za pozajmljivanje zasnovana na blockchain-u koja korisnicima nudi trenutne kredite podržane kriptovalutom. Korisnici prihvataju prihvaćeni token – kao što su Bitcoin (BTC), Eter (ETH), Litecoin (LTC) ili KSRP (KSRP) – kao zalog za dobijanje kredita u obliku fiat valute ili stabilkoin-a. Neko ima izvorni token, NEKSO, koji kada […]

NEXO/USD Cena Uživo

Nexo Kurs

(NEXO) Kurs
24 Sata2.81%
7 Dana6.83%
30 Dana-18.25%
60 Dana-7.41%
90 Dana-12.09%

Šta je Neko (NEKSO)?

Neko je platforma za pozajmljivanje zasnovana na blockchain-u koja korisnicima nudi trenutne kredite podržane kriptovalutom. Korisnici prihvataju prihvaćeni token – kao što su Bitcoin (BTC), Eter (ETH), Litecoin (LTC) ili KSRP (KSRP) – kao zalog za dobijanje kredita u obliku fiat valute ili stabilkoin-a.

Neko ima izvorni token, NEKSO, koji kada je zaključan u platformi korisnicima daje pogodnosti kao što su popusti na akumulirane kamate na zajmove i mogućnost primanja plaćanja kamata na deponovana sredstva. Vlasnici tokena takođe dobijaju dividendu od profita Neko-a.

Projekat je prvi put najavljen u decembru 2017. godine, a pokrenut je u aprilu 2018. godine.

Ko su osnivači Neko-a?

Neko je osnovao tim finansijskih profesionalaca i kripto entuzijasta koji su se okrenuli blockchain-u kako bi stvorili kripto ekvivalent usluzi dobro uspostavljenoj u tradicionalnim finansijama, ali do sada nepostojećoj u digitalnim finansijama – zaduživanjem prema vrednosti vaše imovine zadržavajući vlasništvo . U 2018. tim je lansirao Neko platformu, nudeći prve kripto kreditne linije na svetu koje su vlasnicima digitalnih sredstava omogućavale da dobiju fiat i stablecoin kredite protiv svoje kripto valute, i na taj način postavljaju temelje niše za pozajmljivanje kripto.

Kolektiv koji stoji iza Neko-a ima kombinovano iskustvo od preko 30 godina u finansijskim uslugama, uključujući nekripto kreditiranje, investiciono bankarstvo, spajanja i preuzimanja i hedge fondove, a suosnivač i upravni partner Antoni Trenčev dodatno doprinosi iskustvom u finansijskom pravu i u KIC i AML rešenjima.

Trenčev, koji je delovao kao javno lice Neko-ovog rukovodstva, ima dosadašnje rezultate u zalaganju za šire usvajanje blokčejna i kriptografije, posebno u funkciji člana parlamenta u bugarskoj Narodnoj skupštini od 2015. do 2017. godine, gde je promovisao primenu blokchein rešenja za usluge e-uprave, kao i često komentarisanje trenutnih događaja vezanih za kripto i digitalne finansije glavnim medijima, uključujući Bloomberg, The Independent i CNBC.

Neko trenutno opslužuje preko milion korisnika u više od 200 jurisdikcija, upravljajući imovinom od preko 4 milijarde dolara. Trenutno kompanija ima 150 zaposlenih, a menadžment joj je smešten u Londonu.

Šta Neko čini jedinstvenim?

Prema njegovoj tehničkoj knjizi, Neko je prvi dobavljač trenutnih zajmova podržanih kriptovalutom i namerava da reši neefikasnosti na tržištu kreditiranja. Njegov automatizovani proces pozajmljivanja koristi pametne ugovore i proročište na Ethereum blockchain-u za upravljanje zajmovima. Nakon što korisnik prebaci kripto valutu u novčanik pod kontrolom Neko-a, proročište uspostavlja zajam i korisniku se trenutno dodeljuju sredstva. Kada korisnik izvrši depozit da bi vratio kredit, oracle vraća kripto valutu i ​​beleži transakciju na blok lancu. Pametni ugovori se koriste za napajanje NEKSO-a i za beleženje korisničkog stanja.

Neko se prodaje individualnim i institucionalnim investitorima, kompanijama za kriptovalute, berzama, rudarima i drugima koji žele likvidnost iz svoje imovine. Kompanija ostvaruje profit od kamata akumuliranih na kredite, a takođe nudi institucionalne pozajmice i konsultantske usluge.

Neko nastoji da stvori korisničku bazu klijenata koji nastavljaju da koriste platformu i ostaju uloženi u NEKSO. Kao takva, kompanija je najavila program lojalnosti koji nagrađuje one koji drže NEKSO na svojim računima, dajući im preferencijalne kamatne stope na kredite i veće prinose na štednju. Neko takođe distribuira 30% svoje dobiti vlasnicima NEKSO tokena u obliku dividende.

Kako kupiti Nexo (NEXO)?

Nexo (NEXO) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.