Neo NEO

Rank #28 Websajt Dokumetacija GIT

Neo Cena (NEO) 3.58%

$10.61

Šta je Neo (NEO)? Neo se obračunava kao „brzo rastući i razvijajući se“ ekosistem čiji je cilj da postane osnova za sledeću generaciju Interneta – novu ekonomiju u kojoj se digitalizovana plaćanja, identiteti i imovina spajaju. U početku poznat kao Antshares, verovalo se da je ovaj projekat prvi kineski javni blok-lanac kada je pokrenut u […]

NEO/USD Cena Uživo

Neo Kurs

(NEO) Kurs
24 Sata3.58%
7 Dana9.64%
30 Dana-19.27%
60 Dana-30.13%
90 Dana-52.81%

Šta je Neo (NEO)?

Neo se obračunava kao „brzo rastući i razvijajući se“ ekosistem čiji je cilj da postane osnova za sledeću generaciju Interneta – novu ekonomiju u kojoj se digitalizovana plaćanja, identiteti i imovina spajaju.

U početku poznat kao Antshares, verovalo se da je ovaj projekat prvi kineski javni blok-lanac kada je pokrenut u februaru 2014. Platforma otvorenog koda je naknadno preimenovana u Neo tri godine kasnije.

Pored stvaranja svetske zajednice programera koji stvaraju novu infrastrukturu za mrežu i smanjuju prepreke ulasku, tim koji stoji iza ovog projekta pokreće inicijativu EcoBoost koja je osmišljena da podstakne ljude da grade decentralizovane aplikacije i pametne ugovore na svom blok-lancu.

Često se upoređuje sa kineskom verzijom mreže Ethereum.

Ko su osnivači Neo-a?

Suosnivači Neo-a i njegovog prethodnika Antsharesa su Da Hongfei i Erik Zhang. Oboje služe kao predsednici Neo fondacije, koja ima za cilj promociju usvajanja blokčeina.

Da Hongfei je rekao da, iako je Internet sjajan izum, ima mnogo mana – a to znači da svakodnevni potrošači nemaju uvek kontrolu nad sopstvenim podacima. Preduzetnik veruje da će blockchain aplikacije na kraju postati uobičajene.

Erik Zhang je bio autor algoritma Delegirane vizantijske tolerancije na greške, čiji je cilj da odvrati nepouzdane učesnike od učešća u operaciji blok lanca. Ova tehnologija je nastavljena da se koristi u bloku Neo. Takođe je služio kao glavni programer za ovu mrežu i igra instrumentalnu ulogu u razvoju Neo 3.0, sledećeg ponavljanja infrastrukture projekta.

Šta Neo čini jedinstvenim?

Jedna od jedinstvenih prodajnih tačaka Neo blockchain-a odnosi se na njegov kontinuirani razvoj, koji pomaže da se osigura da je zaštićen od budućnosti i sposoban da se nosi sa naglim porastom potražnje. Kao što je ranije pomenuto, projekat je razvio Neo 3.0 – poboljšavajući mrežnu sigurnost i omogućavajući obradu većeg broja transakcija u sekundi.

Za razliku od mnogih drugih blok-lanaca, ova mreža takođe ima dva izvorna tokena: NEO i GAS. Dok NEO služi kao investicijski žeton i omogućava ljudima da učestvuju u glasovima u vezi s poboljšanjima blok-lanca, GAS se koristi za plaćanje naknada za transakcije koje se dovršavaju na mreži.

Nekoliko drugih blockchain projekata takođe vodi razvojni fond do te mere koliko to radi Neo. EcoBoost je pokrenut još 2019. godine, a naplaćen je kao inicijativa koja pruža „potpunu životnu podršku za projekte sa velikim potencijalom“ – uključujući grantove, tehničku podršku i promociju na društvenim mrežama.

Kako kupiti Neo (NEO)?

Neo (NEO) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.