NEM XEM

Rank #54 Websajt Dokumetacija GIT

NEM Cena (XEM) 5.29%

$0.01447

Šta je NEM [KSEM]? NEM (Nev Economi Movement) je ekosistem platformi koji koriste blockchain i kriptografiju za pružanje rešenja za preduzeća i pojedince. KSEM je izvorna kripto valuta NEM-ovog javnog blok-lanca NIS1. NIS1 funkcioniše na sličan način kao i Bitcoin (BTC): ima mrežu distribuiranih nezavisnih čvorova koji obrađuju i evidentiraju transakcije na javnoj knjizi koja […]

XEM/USD Cena Uživo

NEM Kurs

(XEM) Kurs
24 Sata5.29%
7 Dana-31.11%
30 Dana-61.05%
60 Dana-61.97%
90 Dana-69.66%

Šta je NEM [KSEM]?

NEM (Nev Economi Movement) je ekosistem platformi koji koriste blockchain i kriptografiju za pružanje rešenja za preduzeća i pojedince. KSEM je izvorna kripto valuta NEM-ovog javnog blok-lanca NIS1.

NIS1 funkcioniše na sličan način kao i Bitcoin (BTC): ima mrežu distribuiranih nezavisnih čvorova koji obrađuju i evidentiraju transakcije na javnoj knjizi koja se naziva „blockchain“. Ovi čvorovi su podstaknuti da doprinose svom vremenu i računskim resursima i ostaju neiskvareni putem nagrada za transakcione naknade; ove nagrade se isplaćuju u KSEM kovanicama svakom čvoru koji uspe da doda novi blok transakcija na kraj blok lanca.

Međutim, blockchain NIS1 ima niz jedinstvenih karakteristika koje ga izdvajaju od Bitcoin-a i većine drugih kripto valuta.

Alfa verzija NIS1 – ili NEM kako je u to vreme bila poznata – pokrenuta je 25. juna 2014, a njen mainnet je objavljen 31. marta 2015.

Ko su osnivači NEM-a?

NEM su prvobitno kreirala tri programera poznata pod svojim pseudonimima na forumu Bitcointalk.org: Jaguar0625, BloodiRookie i gimre. Od svog osnivanja 2014-2015, NEM je od ličnog projekta trojice programera prerastao u veliki ekosistem sastavljen od nekoliko platformi.

Sveukupnim razvojem i promocijom NEM-a sada upravlja NEM Group. NEM Group je matična kompanija dizajnirana da podrži rast NEM ekosistema koji je doveo do lansiranja Simbol (NEM 2.0) i dalje. NEM Grupu je formirao tim iskusnih predstavnika NEM-a i veterana preduzeća koji su shvatili da bi pojednostavljena struktura imala koristi za čitav ekosistem, istovremeno promovišući više doprinosa i angažovanja zajednice. Odbor direktora NEM Grupe odgovoran je za postavljanje strategije i budžeta i osiguravanje da sve podružnice rade na kolektivnim ciljevima. NEM Group čine tri odvojena entiteta: NEM Softvare, usmeren na razvoj proizvoda i poslovanja; NEM Trading, odgovoran za sve finansije, uključujući upravljanje likvidnošću, podršku razmeni i pozajmljivanje tokena; i NEM Ventures, ogranak rizičnog kapitala i investicija, usredsređeni na strateška partnerstva.

Šta NEM čini jedinstvenim?

KSEM je decentralizovana kripto valuta otvorenog koda koja ima niz jedinstvenih karakteristika.

Možda je najvažniji od njih način na koji je osiguran NIS1 blockchain. NIS1 koristi sopstveni algoritam dokazivanja važnosti (PoI) – za razliku od daleko raširenijeg dokaza o radu i dokazivanju uloga – u svrhu obezbeđivanja blagovremene obrade i evidentiranja transakcija na mreži i pošten način.

Dokaz o važnosti omogućava svima da pokrenu čvor na mreži NIS1 i olakšavaju transakcije kroz proces nazvan „delegirana berba“. Sistem uzima u obzir količinu već čuvanih kovanica svakog čvora, koliko često obavljaju transakcije na mreži i sa kim obavljaju transakcije, kako bi približio njihov „rezultat važnosti“ u ekonomiji NEM-a. Na osnovu ove ocene, čvorovi tada dobijaju deo naknada od transakcija koje su pomogli u obradi.

NEM tvrdi da sistem dokazivanja važnosti osigurava da mreža može da identifikuje i nagradi one koji ga zapravo najviše koriste.

Pored svog jedinstvenog PoI algoritma, NIS1 podržava i funkcije kao što su ugovori sa višestrukim potpisima, šifrovane poruke, sistem reputacije Eigentrust ++ i usluga Apostille za notarizaciju i proveru autentičnosti datoteka na blok-lancu.

Još jedno važno tržište za NIS1 su rešenja na nivou preduzeća: putem namenskog API sistema, NEM omogućava programerima da integrišu njegovu blockchain infrastrukturu u nezavisne aplikacije.

Kako kupiti NEM (XEM)?

NEM (XEM) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.