NEAR Protocol NEAR

Rank #63 Websajt GIT

NEAR Protocol Cena (NEAR) 5.87%

$5.18

Šta je Near Protocol (NEAR)? NEAR Protocol je decentralizovana platforma aplikacija dizajnirana da učini aplikacije upotrebljivim na Internetu. Mreža radi na mehanizmu konsenzusa Proof-of-Stake (PoS) nazvanom Nightshade, koji ima za cilj da ponudi skalabilnost i stabilne naknade. NEAR je izvorni uslužni token koji se koristi za: NEAR alati uključuju: Koliko BLIZINE novčića je u opticaju? […]

NEAR/USD Cena Uživo

NEAR Protocol Kurs

(NEAR) Kurs
24 Sata5.87%
7 Dana13.22%
30 Dana-16.89%
60 Dana-26.77%
90 Dana-3.21%

Šta je Near Protocol (NEAR)?

NEAR Protocol je decentralizovana platforma aplikacija dizajnirana da učini aplikacije upotrebljivim na Internetu. Mreža radi na mehanizmu konsenzusa Proof-of-Stake (PoS) nazvanom Nightshade, koji ima za cilj da ponudi skalabilnost i stabilne naknade.

NEAR je izvorni uslužni token koji se koristi za:

Naknade za obradu transakcija i čuvanje podataka.
Pokretanje čvorova validatora na mreži putem stavljanja NEAR tokena.
Koristi se za glasove uprave da bi se utvrdilo kako se mrežni resursi dodeljuju.

NEAR alati uključuju:

NEAR SDK-ovi koji uključuju standardne strukture podataka i alate za testiranje za Rust i AssembliScript.
Gitpod za NEAR kako bi stvorio iskustvo nula ulaska u mrežu za programere.
NEAR Vallet koji omogućava programerima aplikacija da kreiraju pojednostavljeno korisničko iskustvo.
NEAR Ekplorer za pomoć pri otklanjanju grešaka u ugovorima i razumevanju mrežnih performansi.
NEAR Alati za komandnu liniju koji omogućavaju programerima da primene aplikacije iz lokalnog okruženja.

Koliko BLIZINE novčića je u opticaju?

Protokol NEAR pokrenuo je svoju mrežu 22. aprila 2020. godine sa milijardu NEAR tokena stvorenih u genezi. Svake godine se izdaje 5% dodatnog snabdevanja za podršku mreži kao epoha nagrade, od čega 90% odlazi na validatore (4,5% ukupno), a 10% u blagajnu protokola (0,5% ukupno). 30% naknada za transakcije isplaćuje se kao rabati na ugovore koji su u interakciji sa transakcijom, dok se preostalih 70% sagoreva.

Ko su osnivači protokola NEAR?

NEAR Protocol je zamisao programera Alek Skidanov i Illia Polosukhin, obojica koji imaju veliko iskustvo u programiranju.

Njih dvoje su se upoznali dok je Skidanov radio u američkom akceleratoru za pokretanje preduzeća I Combinator, a u julu 2018. započeli su rad na projektu koji se fokusirao na omogućavanje programerima da grade i izdaju softver sa manje trenja.

Ovaj projekat je postao ono što je sada protokol NEAR i zapošljava više od 40 zaposlenih, uključujući programere sa iskustvom u Google-u i MemSKL-u.

Prema službenoj veb lokaciji NEAR Protocol, mnogi programeri drže nagrade i nominacije na takmičenjima u kodiranju i srodnim oblastima, posebno Međunarodnom takmičenju za kolegijalno programiranje (ICPC).

Sam Skidanov je radio i u MemSKL-u i u Microsoftu, dok je Polosukhin doprineo end-to-end platformi za mašinsko učenje otvorenog koda TensorFlov i Google Search.

Kako kupiti NEAR Protocol (NEAR)?

NEAR Protocol (NEAR) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

NEAR Protocol Vesti