Mdex MDX

Rank #131 Websajt

Mdex Cena (MDX) 19.80%

$0.07051

Šta je Mdex (MDx)? MDEX je novi decentralizovani trgovinski protokol koji je pokrenut tek u januaru 2021. godine, ali koji je već uzurpirao Ethereum Unisvap i SushiSvap, Binance Smart Chain PancakeSvap i razmenu popularnosti od 1 inča, okrećući Unisvap na prvom mestu među DEX-ovima na CoinMarketCap-u od marta 2021. godine. . MDEX je decentralizovani protokol […]

MDX/USD Cena Uživo

Mdex Kurs

(MDX) Kurs
24 Sata19.80%
7 Dana36.65%
30 Dana75.32%
60 Dana-7.03%
90 Dana26.06%

Šta je Mdex (MDx)?

MDEX je novi decentralizovani trgovinski protokol koji je pokrenut tek u januaru 2021. godine, ali koji je već uzurpirao Ethereum Unisvap i SushiSvap, Binance Smart Chain PancakeSvap i razmenu popularnosti od 1 inča, okrećući Unisvap na prvom mestu među DEX-ovima na CoinMarketCap-u od marta 2021. godine. .

MDEX je decentralizovani protokol za automatizovanu razmenu (AMM) koji posluje na konceptu fonda fondova, deleći neke sličnosti sa standardnim DEX-ovima, ali se razlikuje od konkurenata korišćenjem dvolančanog modela po uzoru na mrežu Ethereum i Huobi Ecological Lanac (HECO). To mu omogućava da koristi i super niske transakcione naknade HECO-a i duboku likvidnost Ethereum ekosistema.

Kao trgovinska platforma izgrađena na vrhu HECO-a, MDEX trenutno ostavlja Unisvap iza sebe u pogledu troškova i brzine. Procenjeni trošak zamene tokena može pasti i do 0,001 dolara za svaku trgovinu. Pored toga, brzina transakcije na DEKS-u koji hostuje HECOChain može postići konačnost za samo tri sekunde.

U vreme pisanja ovog dokumenta, MDEX dominira obimom trgovanja na DEX tržištu, predstavljajući oko 38-40% ukupnog tržišnog udela, sa obimom od 24 sata od skoro 1,7 milijardi dolara – ovo je dvostruko više od prethodnog lidera Unisvap-a, koji drži oko Udeo od 23% sa obimom od 1,1 milijardu dolara. Ovo dolazi dok se upravljački tokeni vodećih DEX protokola uzdižu do novih rekordnih nivoa.

Šta Mdex čini jedinstvenim?

Velika većina DeFi projekata živi na mreži Ethereum kao ERC-20 imovina, ali s obzirom na status kuo skupih naknada za gorivo i sporih brzina transakcija, blokchain broj dva na svetu će uskoro ubrzati svoju igru ili rizikovati da njegovi DEX projekti migriraju do drugih efikasnijih lanaca za dobro.

Većina novorazvijenih protokola u velikoj meri uzima u obzir faktore skalabilnosti u svom odabiru blockchain mreža ako žele brzu stopu usvajanja. Unisvap je barem imao prednost u ranom pokretu, jer je pokrenut pre nego što je Ethereum mreža postala jako zagušena – a neki kažu da je Unisvap sam po sebi jedan od glavnih razloga zagušenja mreže), međutim, tržišna većina Unisvap-a mogla bi se zaista brzo promeniti ako bi drugi -slojna rešenja se ne uvode na vreme i daju očekivane rezultate.

U međuvremenu, Huobi agresivno širi svoj domet u svemiru, čvrsto nameravajući da dalje razvija ekosistem HECO.

Kako kupiti Mdex (MDX)?

Mdex (MDX) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Mdex Vesti