Marlin POND

Rank #382 Websajt Dokumetacija GIT

Marlin Cena (POND) 4.08%

$0.01749

šta je Marlin (POND)? Marlin je otvoreni protokol koji pruža programabilnu mrežnu infrastrukturu visokih performansi za DeFi i Veb 3.0. Čvorovi u Marlin mreži, nazvani Metanodes, upravljaju MarlinVM-om koji pruža virtuelni interfejs rutera za programere da primene prilagođene prekrivače i izvrše računanje ivica. Značajni prekrivači koji se mogu napraviti pomoću MarlinVM-a uključuju: * Multicast blok […]

POND/USD Cena Uživo

Marlin Kurs

(POND) Kurs
24 Sata4.08%
7 Dana9.41%
30 Dana-19.16%
60 Dana-10.10%
90 Dana-20.58%

šta je Marlin (POND)?

Marlin je otvoreni protokol koji pruža programabilnu mrežnu infrastrukturu visokih performansi za DeFi i Veb 3.0. Čvorovi u Marlin mreži, nazvani Metanodes, upravljaju MarlinVM-om koji pruža virtuelni interfejs rutera za programere da primene prilagođene prekrivače i izvrše računanje ivica.

Značajni prekrivači koji se mogu napraviti pomoću MarlinVM-a uključuju: * Multicast blok sa malim kašnjenjem za skaliranje blockchains-a * Mempool sinhronizacija sa niskim kašnjenjem za arbitražere * Mrežne mreže * Anonimne mreže poput mikneta * Optimizacija uređaja i odgovori keširanja API-ja na Infuru, Alhemiju itd.

Njegov izvorni uslužni token POND koristi se za: * Pokretanje čvorova validatora na mreži putem ulaganja * Izrada i glasanje o predlozima za upravljanje kako bi se utvrdilo kako se mrežni resursi raspoređuju * Utvrđivanje skupa revizora performansi mreže i kompenzacija korisnika iz fonda osiguranja u slučaju kršenje SLA

Marlin želi da ispuni obećanje o decentralizovanoj mreži gde se aplikacije obezbeđene putem blok-lanca ne razlikuju u performansama od korisnika naviknutih na Veb 2.0.

Ko su osnivači Marlina?

Marlin je zamisao programera Siddharthe, Prateesh-a i Roshan-a, koji svi imaju veliko iskustvo u peer-to-peer umrežavanju.

Odgovoran za razvoj Zillike, prvog visokopropusnog blockchain-a koji je u proizvodnji primenio oštrenje, Siddhartha je imao iskustva u radu sa Microsoftom i Adobeom i autor je 2 američka patenta. Prateesh je doktorski kandidat na Massachusetts Institute of Technologi (MIT) sa fokusom na Computer Netvorks, a Roshan, strastveni entuzijasta otvorenog koda, bio je saradnik u Boost C ++ bibliotekama.

U projektu su zaposleni bivši istraživači iz fondacije Ethereum, Međunarodnog takmičenja za kolegijalno programiranje (ICPC), svetski medaljari i programeri sa iskustvom u Facebook-u, Cisco-u i Bosch-u. Bivšeg izvršnog direktora Bittorrenta i profesore na MIT-u i Princetonu ubraja među svoje savjetnike, uključujući autore osnovnih P2P članaka kao što je Chord DHT. Marlina podržavaju ljudi poput Binance Labs, Electric Capital i Michael Arrington.

Šta Marlin čini jedinstvenim?

Marlin je jedan od retkih projekata nivoa 0 koji se fokusira na optimizaciju mrežnog sloja. Slično Filecoin-u koji je podstaknut IPFS-om, Marlin tvrdi da je ekvivalent podsticajnog libp2p-a. To čini Marlina sveprisutnim u decentralizovanoj mreži, jer se svaka peer-to-peer aplikacija oslanja na umrežavanje distribuiranih čvorova da bi funkcionisala.

Marlin je prema tome agens Blockchain-a. Nudi mrežne prolaze izgrađene za nekoliko slojeva-1 kao i za sloj-2 platforme. Za razliku od nekoliko drugih rešenja za skaliranje koja trpe zbog trileme skalabilnosti gde se žrtvuje bilo kakav učinak, decentralizacija ili bezbednost, poboljšanja u mrežnom sloju ne podležu ograničenjima koja prvenstveno upravljaju slojevima konsenzusa.

Kako kupiti Marlin (POND)?

Marlin (POND) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.