Loopring LRC

Rank #112 Websajt Dokumetacija GIT

Loopring Cena (LRC) 1.52%

$0.1886

Šta je Loopring (LRC)? LRC je Ethereum-ov kripto-valutni token Loopring, otvoreni protokol dizajniran za izgradnju decentralizovanih kripto-razmena. U 2020. godini prosečni dnevni obim celokupnog tržišta kripto valuta oscilirao je u približnom rasponu od 50 do 200 miliona dolara. Većina tog trgovanja obavlja se na centralizovanim berzama kripto valuta – mrežnim platformama kojima upravljaju privatne kompanije […]

LRC/USD Cena Uživo

Loopring Kurs

(LRC) Kurs
24 Sata1.52%
7 Dana9.72%
30 Dana6.13%
60 Dana-11.05%
90 Dana-23.77%

Šta je Loopring (LRC)?

LRC je Ethereum-ov kripto-valutni token Loopring, otvoreni protokol dizajniran za izgradnju decentralizovanih kripto-razmena.

U 2020. godini prosečni dnevni obim celokupnog tržišta kripto valuta oscilirao je u približnom rasponu od 50 do 200 miliona dolara. Većina tog trgovanja obavlja se na centralizovanim berzama kripto valuta – mrežnim platformama kojima upravljaju privatne kompanije koje skladište sredstva korisnika i omogućavaju usklađivanje naloga za kupovinu i prodaju.

Takve platforme imaju brojne nedostatke zajedničke svima njima, pa se pojavila nova vrsta razmene – decentralizovana – koja pokušava da ublaži ove nedostatke. Međutim, potpuno decentralizovane razmene nisu bez svojih mana.

Loopringov navodni cilj je da kombinuje centralizovano podudaranje porudžbina sa decentralizovanim poravnanjem naloga na blok-lancu u hibridizovani proizvod koji će uzeti najbolje aspekte i centralizovane i decentralizovane razmene.

LRC tokeni postali su dostupni javnosti tokom inicijalne ponude kovanica (ICO) u avgustu 2017. godine, dok je protokol Loopring prvi put primenjen na Ethereum mainnet-u u decembru 2019. godine.

Ko su osnivači Loopring-a?

Osnivač i trenutni izvršni direktor Fondacije Loopring, koja upravlja razvojem protokola Loopring, je Daniel Vang, softverski inženjer i preduzetnik sa sedištem u Šangaju u Kini.

Vang je diplomirao računarstvo na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Kini, kao i magistrirao iz iste oblasti na Državnom univerzitetu u Arizoni.

Pre početka rada na Loopring-u, Vang je bio na više rukovodećih i izvršnih funkcija u velikim tehnološkim kompanijama: bio je vodeći softverski inženjer u proizvođaču medicinskih uređaja Boston Scientific, viši direktor inženjeringa, pretraživanja, preporuka i sistema oglasa u kineskom e -komercijalni gigant JD.com, kao i tehnološki vodeći i viši softverski inženjer u Google-u.

Vang je takođe osnovao nekoliko kompanija: Iunrang (Peking) Information Technologi Ltd. i firmu za usluge kriptovaluta Coinport Technologi Ltd.

Šta čini Loopring jedinstvenim?

Glavna ideja koja stoji iza Loopringa je kombinovanje elemenata centralizovane i decentralizovane berze kripto valuta kako bi se stvorio protokol koji će uživati u njihovim jedinstvenim prednostima i eliminisati neefikasnost.

Centralizovane berze su trenutno glavni način rada za usluge kripto trgovanja. Iako je veoma popularno i pogodno, korišćenje centralizovane razmene nosi niz rizika, čiji je glavni stav njihova skrbnička priroda. Budući da ove berze drže sredstva korisnika za njih između tačaka deponovanja i povlačenja, ta sredstva rizikuju da budu delimično ili u potpunosti izgubljena zbog potencijalnih hakerskih napada, zlonamernih aktera u berzi ili regulatorne intervencije.

Još jedan glavni problem za centralizovane berze je nedostatak transparentnosti: činjenica da se trgovine ne podmiruju na blok lancu, već se skladište u internim evidencijama berze omogućava berzi manipulaciju cenama i omogućava joj da koristi korisnička sredstva u neovlašćene svrhe dok starateljstvo.

Da bi se eliminisali ovi problemi, poslednjih godina pojavila se nova vrsta trgovačke usluge: decentralizovana kripto berza (DEKS). Umesto da drži korisnička sredstva u pritvoru i interno obrađuje trgovine, to pomaže da se nalozi za kupovinu i prodaju povezuju direktno jedni s drugima i izmiruju poslove na javnom blok-lancu.

Uklanjajući rizike kastodija i transparentnosti, DEKS-ovi unose svoje nedostatke: uglavnom, nižu efikasnost (u poređenju sa centralizovanim alternativama) povezanu sa ograničenim mogućnostima osnovnih blok-lanaca i fragmentiranom likvidnošću.

Loopring protokol nastoji da zadrži prednosti decentralizovane razmene istovremeno smanjujući ili eliminišući njihovu neefikasnost putem inovativnih hibridnih rešenja. Kroz centralizovano upravljanje nalozima, ali izmirivanjem trgovina na blok-lancu i kombinovanjem do 16 naloga u kružne poslove, umesto da dozvoljavaju striktno jedan prema jedan trgovački par, Loopring očekuje da poveća efikasnost izvršenja naloga, kao i da poboljša likvidnost DEKS-ova.

Kako kupiti Loopring (LRC)?

Loopring (LRC) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Loopring Vesti