Livepeer LPT

Rank #113 Websajt Dokumetacija GIT

Livepeer Cena (LPT) 0.36%

$5.52

Šta je Livepeer (LPT)? Pokrenut 2017. godine, Livepeer je prvi mrežni protokol za prenos video zapisa koji je u potpunosti decentralizovan. Cilj platforme je da postane održiva, ekonomski efikasna alternativa centralizovanim rešenjima za emitovanje zasnovana na blokcheinu za sve nove i postojeće kompanije. Kao što je navedeno u zvaničnoj beloj knjizi Livepeer, industrija strimovanja i […]

LPT/USD Cena Uživo

Livepeer Kurs

(LPT) Kurs
24 Sata0.36%
7 Dana-3.01%
30 Dana-26.47%
60 Dana35.48%
90 Dana18.15%

Šta je Livepeer (LPT)?

Pokrenut 2017. godine, Livepeer je prvi mrežni protokol za prenos video zapisa koji je u potpunosti decentralizovan. Cilj platforme je da postane održiva, ekonomski efikasna alternativa centralizovanim rešenjima za emitovanje zasnovana na blokcheinu za sve nove i postojeće kompanije.

Kao što je navedeno u zvaničnoj beloj knjizi Livepeer, industrija strimovanja i emitovanja video zapisa uživo raste brzim tempom, a kompanija želi da zajaše ovaj talas i uvede decentralizaciju u životnu sredinu. Livepeer ima za cilj da pojednostavi postupak emitovanja omogućavajući producentima da prijave svoj rad na platformi, vodeći računa o ponovnom formatiranju i distribuciji sadržaja korisnicima i platformama za strimovanje.

Ko su osnivači Livepeer-a?

Livepeer je protokol otvorenog koda, što znači da programeri mogu slobodno da daju svoj doprinos kodu na GitHub-u. Livepeer Inc je pravno lice iza platforme Livepeer. Livepeer Inc osnovali su Doug Petkanics ​​i Eric Tang.

Doug Petkanics ​​je diplomirao računarstvo na Univerzitetu u Pensilvaniji 2006. godine. Od tada je sastavni deo nekoliko velikih imena poput Groupon i Vildcard. 2006. pridružio se Accentureu kao analitičar, a 2010. godine je suosnivač Hiperpublic-a, koji je Groupon kasnije stekao. Petkanics ​​je 2013. godine suosnivač Vildcarda, izdavačke platforme i veb pregledača. Od 2016. godine u centru je razvoja Livepeer-a.

Eric Tang je diplomirao elektrotehniku i računarski inženjering na Univerzitetu Carnegie Mellon. 2008. pridružio se kompaniji Nekt Jump kao programer softvera, a 2010. postao je menadžer proizvoda za Clickable. 2010. udružio se sa Dougom Petkanicsom i osnovao Hiperpublic. Od tada je dvojac zajedno radio na Vildcard-u, a kasnije i na Livepeer-u.

Šta Livepeer čini jedinstvenim?

Livepeer je jedinstveni projekat jer ima za cilj revoluciju u industriji emitovanja primenom moći blockchain tehnologije. Platforma otvorenog koda omogućava korisnicima i programerima da slobodno učestvuju u upravljanju i poboljšanju platforme. Rastuće mogućnosti digitalnih fotoaparata za proizvodnju visokokvalitetnih video sadržaja pokreću razvoj industrije emitovanja, a Livepeer ima za cilj da dodatno pojača ovaj proces omogućavajući korisnicima da imaju koristi od decentralizovane računarske snage i kripto-ekonomskih podsticaja za pokretanje i učešće.

Livepeer postaje vodeća industrijska platforma, jer omogućava korisnicima da učestvuju na brojne načine. Platforma nudi mogućnosti za potrošnju sadržaja uz naplatu, automatsko skaliranje društvenih video usluga, necenzurno novinarstvo uživo i DAp-ove sa omogućenim video zapisima. Livepeer transformiše proces strimovanja video zapisa uživo i na putu je da postane lider u industriji.

Kako kupiti Livepeer (LPT)?

Livepeer (LPT) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Livepeer Vesti