Kusama KSM

Rank #36 Websajt GIT

Kusama Cena (KSM) -9.60%

$22.71

Šta je Kusama (KSM)? Kusama, koja se sama opisuje kao „polkadotov divlji rođak“, je eksperimentalna blokchain platforma koja je dizajnirana da pruži masovno interoperabilan i skalabilan okvir za programere. Kusama je izgrađena na Substratu – blok lancu za izgradnju koji je razvio Pariti Technologies. Kusama ima skoro istu bazu kodova kao i Polkadot – jedan […]

KSM/USD Cena Uživo

Kusama Kurs

(KSM) Kurs
24 Sata-9.60%
7 Dana-18.48%
30 Dana-23.38%
60 Dana-28.60%
90 Dana-47.37%

Šta je Kusama (KSM)?

Kusama, koja se sama opisuje kao „polkadotov divlji rođak“, je eksperimentalna blokchain platforma koja je dizajnirana da pruži masovno interoperabilan i skalabilan okvir za programere.

Kusama je izgrađena na Substratu – blok lancu za izgradnju koji je razvio Pariti Technologies. Kusama ima skoro istu bazu kodova kao i Polkadot – jedan od najuspešnijih interoperabilnih blok-lanaca.

Razmeštanjem na Kusami, brzi projekti dobijaju pristup visoko skalabilnoj, interoperabilnoj oštroj mreži, sa funkcijama koje još nisu dostupne na Polkadotu. U tom cilju, Kusama sebe opisuje kao „mrežu kanarinaca“.

Platforma je dizajnirana da pruži testnu platformu programerima koji žele da inoviraju i primene sopstveni blok lanac i može se koristiti kao pripremna mreža pre lansiranja na Polkadot – iako se mnogi projekti odlučuju da se pridržavaju Kusame za svoj konačni proizvod.

Kusama ima koristi od niske barijere za ulaz za postavljanje paraheina, niskih zahteva za vezivanjem za validatore, a najčešće je koriste startupi u ranoj fazi i za eksperimentisanje.

Ko su osnivači Kusame?

Kusama je sagradio isti tim koji je stvorio Polkadot, kompaniju poznatu kao Pariti Technologies. Njegov osnivač je dr. Gavin Vood, svetski poznati informatičar i programer, koji je takođe bio suosnivač Ethereuma.

Pariti Technologies ima širok tim koji čine neki od najuspešnijih svetskih inženjera blokčejna i ima preko 100 zaposlenih, raširenih širom sveta.

Pored toga, Kusama se finansira grantovima Fondacije Veb3 koja je pokrenuta da bi pomogla „negovanju i upravljanju tehnologijama i aplikacijama u oblastima decentralizovanih protokola veb softvera“. Fondacija Veb3 takođe podržava Kusamu istraživanjem i razvojem zajednice zahvaljujući svom timu za rast.

Po čemu je Kusama jedinstvena?

Kusama je neobična među blockchain platformama, jer je pretežno napravljena za programere koji žele da pokrenu smele, ambiciozne projekte, sa brzim tempom razvoja.

Izgrađen je na višelančanom, heterogenom izoštrenom dizajnu koji koristi nominovani sistem konsenzusa sa dokazom o udelu (NPoS) – alternativni konsenzusni mehanizam za energetski intenzivnu šemu dokazivanja rada (POV) koju koristi nekoliko drugih blokova.

Ovaj sistem mu omogućava da izvrši brzu nadogradnju na lancu bez viljuške i podržava prosleđivanje poruka preko lanca (KSCMP) kako bi omogućio komunikaciju sa drugim parahajnovima na mreži Kusama.

Poput Polkadota, Kusama ima upravljačke mogućnosti na lancu. Ovo upravljanje na lancu je i decentralizovano i ne zahteva dozvole, omogućavajući svima sa Kusama (KSM) tokenima ili parahajnovim žetonima da glasaju o njihovim odgovarajućim predlozima upravljanja, što može uključivati pretpostavljene nadogradnje, promene protokola i zahteve za karakteristike. Ova lančana procedura upravljanja je otprilike četiri puta brža od one koju nudi Polkadot, sa kombinovanim periodom glasanja i donošenja zakona od samo 15 dana – što dovodi do brzog tempa razvoja projekata izgrađenih na Kusami.

Projekat služi projektima koji žele da se pokrenu, lansiraju ažuriranja i poboljšanja, bez potrebe za primenom viljuške – da bi se osigurala maksimalna kohezija zajednice.

Kako kupiti Kusama (KSM)?

Kusama (KSM) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.