Kleros PNK

Rank #311 Websajt Dokumetacija GIT

Kleros Cena (PNK) 0.50%

$0.01642

Šta je Kleros (PNK)? Kleros (PNK) je projekat decentralizovanog rešavanja sporova koji je pokrenut u julu 2018. To je mrežni protokol za rešavanje sporova otvorenog koda koji koristi blokčejn i kraudsorsing za pravično rešavanje sporova. Kleros nudi posredničku uslugu za decentralizovane aplikacije (DApps) i njihove korisnike. Ako usluga koju pruža aplikacija ne stvara spor, Kleros […]

PNK/USD Cena Uživo

Kleros Kurs

(PNK) Kurs
24 Sata0.50%
7 Dana-3.86%
30 Dana-22.63%
60 Dana-27.03%
90 Dana-17.06%

Šta je Kleros (PNK)?

Kleros (PNK) je projekat decentralizovanog rešavanja sporova koji je pokrenut u julu 2018. To je mrežni protokol za rešavanje sporova otvorenog koda koji koristi blokčejn i kraudsorsing za pravično rešavanje sporova.

Kleros nudi posredničku uslugu za decentralizovane aplikacije (DApps) i njihove korisnike. Ako usluga koju pruža aplikacija ne stvara spor, Kleros deluje kao poverljiva usluga treće strane za plaćanje.

Međutim, kada dođe do spora, svaka stranka može da se prijavi za arbitražu putem Kleros arbitra koji su izabrani od vlasnika PNK tokena. PNK je uslužni token ERC-20 zasnovan na Ethereumu sa fiksnim napajanjem.

U ovom trenutku porotnici mogu doneti odluku koja će favorizovati bilo koju stranu. Arbitražne takse se distribuiraju svim arbitrima u obliku ETH; porotnici koji su doneli odluku o manjini gube deo svojih PNK tokena u korist većine porotnika. Na ovu odluku se može uložiti žalba, uz naplatu. Navedena misija Klerosa je da ponudi lakši pristup pravdi i poboljša individualnu slobodu.

Kleros naplaćuje trošak koji se plaća u ETH, a obezbeđuju ga stranke u sporu ili se crpi iz sredstava prethodno zaključanih pod depozitom.

Ko su osnivači Klerosa?

Kleros (PNK) osnovali su Federico Ast, Clement Lesaege i Nicolas Vagner.

Federico Ast je izvršni direktor kompanije Kleros i predavač na Courseri. Pre toga, radio je kao tvorac i evanđelist u Crovdjuri, a bio je novinar, govornik i bloger u Clarinu.

Clement Lesaege je glavni tehnički direktor u Klerosu. Pre Klerosa, radio je kao freelancer sa pametnim ugovorima i nekada je bio istraživač pripravnik u mašinskom učenju u Technicoloru.

Nicolas Vagner je vodeći programer u kompaniji Kleros. Takođe radi kao freelance programer za veb i blokove. U prošlosti je Vagner radio kao programer blok-lanaca na Dether.io i back-end programer na Tradelab Programmatic Platform.

Šta Kleros čini jedinstvenim?

Kleros je dizajniran prvenstveno za DApps, međutim, to je decentralizovan i jeftin sistem arbitraže koji bi mogao da privuče pažnju izvan blockchain industrije. Dizajniran je da bude višenamenska platforma za rešavanje sporova koja u mnogim slučajevima može da funkcioniše kao pravna služba za odlučivanje.

To uključuje deponovano rešavanje sporova, kršenje politika društvenih mreža i oracle rešenja. PNK token igra važnu ulogu u svemu tome zbog činjenice da je iznos koji deponuju porotnici u direktnoj korelaciji sa verovatnoćom da će oni biti izabrani za slučaj.

Takođe funkcioniše kao ekonomski podsticaj porotnicima da budu pošteni u slučajevima. PNK im takođe daje glasačku moć koja je vezana za broj tokena koje imaju. To podstiče vlasnike da drže tokene u svrhu upravljanja, jer porotnici takođe dobijaju ETH od slučaja do slučaja u obliku arbitražnih taksi.

Kako kupiti Kleros (PNK)?

Kleros (PNK) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Kleros Vesti