Klaytn KLAY

Rank #32 Websajt Dokumetacija GIT

Klaytn Cena (KLAY) -6.76%

$0.1552

Šta je Klaytn (KLAY)? Pokrenut u junu 2019. godine, Klaytn je javna blockchain platforma koja pruža pristupačno korisničko iskustvo i razvojno okruženje kako bi prenela vrednost blockchain tehnologije. Platforma kombinuje najbolje karakteristike i javnih blok-lanaca (decentralizovani podaci i kontrola, distribuirano upravljanje) i privatnih blokova (niska latencija, velika skalabilnost) putem efikasnog ‘hibridnog’ dizajna. Klaytn ima za […]

KLAY/USD Cena Uživo

Klaytn Kurs

(KLAY) Kurs
24 Sata-6.76%
7 Dana-16.08%
30 Dana-12.99%
60 Dana-17.85%
90 Dana-35.52%

Šta je Klaytn (KLAY)?

Pokrenut u junu 2019. godine, Klaytn je javna blockchain platforma koja pruža pristupačno korisničko iskustvo i razvojno okruženje kako bi prenela vrednost blockchain tehnologije. Platforma kombinuje najbolje karakteristike i javnih blok-lanaca (decentralizovani podaci i kontrola, distribuirano upravljanje) i privatnih blokova (niska latencija, velika skalabilnost) putem efikasnog ‘hibridnog’ dizajna.

Klaytn ima za cilj da približi blockchain tehnologiju svim vrstama korisnika, od mikro startupa do poslovnih odeljenja. Misija kompanije je da decentralizaciju putem blok lanca učini dostupnom na globalnom nivou. Pored toga, projekat je već obezbedio interesovanje brojnih vrlo renomiranih brendova širom sveta.

Ko su osnivači Klaytna?

Jaesun Han je osnivač i izvršni direktor kompanije GroundKs, kompanije koja stoji iza blok-lanca Klaytn. Han je doktorirao iz elektrotehnike i računarstva sa Korejskog naprednog instituta za nauku i tehnologiju. Njegova profesionalna karijera započela je kao postdoktorski istraživač za KAIST, gde je sproveo opsežno istraživanje distribuiranog računarstva.

Njegov prvi skok ka preduzetništvu bio je 2007. godine, kada je Jaesun Han osnovao NekR, prvi tehnološki startup za velike podatke i računarstvo u oblaku u Koreji. Han je 2008. godine zauzeo mesto predsedavajućeg odbora Konzorcijuma za istraživanje računarstva u oblaku. U novembru 2011. Jaesun Han postao je glavni tehnički direktor kompanije KT Cloudvare, kompanije posvećene tehničkoj podršci uslugama KT Ucloud.

Pored svojih poslovnih i preduzetničkih poduhvata, Jaesun Han je i priznati vanredni profesor na KAIST-u.

Šta čini Klaytn jedinstvenim?

Na Klaytn možete lako postaviti svoj lanac ili se pridružiti drugim lancima bez ikakvog tehničkog znanja; ne trebate biti stručnjak za kriptografiju ili duboko razumeti blockchain tehnologiju. Bez potrebe da se konsultuje sa visoko specijalizovanim tehničkim savetnikom, svako može da pokrene svoj vlastiti ekološki sistem tokena na Klaytn, prema svojoj literaturi.

Kao ekosistem širokog spektra decentralizovanih aplikacija (DApps), Klaytn korisnicima pruža priliku da pronađu ili razviju pravi tip aplikacija za njihove potrebe. Zbog decentralizovane prirode platforme, korisnici pred sobom imaju praktično neograničene slučajeve upotrebe, jer objavljivanje aplikacija nije ograničeno. Klaytn podržava DApps u mnoštvu sfera, uključujući upravljanje digitalnom imovinom, sakupljanje i trgovina umetninama, razvoj igara i decentralizovane razmene.

Zbog ove svestranosti, Klaytn je privukao pažnju institucionalnih investitora kao što su Humanspace, Vemade Tree i Piction Netvork.

Kako kupiti Klaytn (KLAY)?

Klaytn (KLAY) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.