JUST JST

Rank #185 Websajt Dokumetacija

JUST Cena (JST) 0.94%

$0.03417

Šta je JUST (JST)? JUST je popularan novi ekosustav za decentralizovane finansije (DeFi) napravljen za blok TRIN. To je čitav niz proizvoda koji su uglavnom usredsređeni na decentralizovanu platformu za pozajmljivanje stabilkoina poznatu kao JustStable. Platforma je pokrenuta u avgustu 2020. godine nakon početne ponude za razmenu (IEO) na platformi Poloniek LaunchBase ranije iste godine, […]

JST/USD Cena Uživo

JUST Kurs

(JST) Kurs
24 Sata0.94%
7 Dana-4.89%
30 Dana-5.28%
60 Dana-1.59%
90 Dana22.80%

Šta je JUST (JST)?

JUST je popularan novi ekosustav za decentralizovane finansije (DeFi) napravljen za blok TRIN. To je čitav niz proizvoda koji su uglavnom usredsređeni na decentralizovanu platformu za pozajmljivanje stabilkoina poznatu kao JustStable.

Platforma je pokrenuta u avgustu 2020. godine nakon početne ponude za razmenu (IEO) na platformi Poloniek LaunchBase ranije iste godine, ali izvorni upravljački token platforme (JST) cirkuliše od maja 2020. godine.

To je ekosistem sa dva simbola izgrađen oko USDJ i JUST (JST) tokena. USDJ je multi-kolateralni stabilkoin čija je vrednost vezana za vrednost američkog dolara (USD), dok JST ima niz funkcija na platformi – plaćanje kamata, pomoć u održavanju platforme i učešće u njenom upravljanju, pomoć u postavljanju parametri poput kamatnih stopa (naknade za stabilnost) i minimalni odnos kolateralizacije.

Da bi SAMO dobili USDJ, trgovci moraju da polože kolateral u obliku podržanih tokena kolaterala – uključujući TRON (TRKS), koji se razmenjuju sa PTRKS tokenima i zaključavaju kao kolateral koji formira poziciju kolateralizovanog duga (CDP). U zavisnosti od količine položene kolaterale, korisnici tada mogu kovati i podizati USDJ, koji se kasnije mora otplatiti da bi preuzeo početni kolateral.

Platforma je dizajnirana da obezbedi pošteno i bezgranično središte DeFi proizvoda kojem može pristupiti bilo koji korisnik TRON-a.

Ko su osnivači JUST-a?

Ekosistemom JUST upravlja JUST fondacija, koja uključuje pojedince iz Alibabe, Tencenta, IBM-a i „drugih internet kompanija svetske klase“, dok tim za finansijske analize JUST-a potiče iz „nekoliko globalnih investicionih banaka“, prema veb lokaciji projekta.

Neki od najistaknutijih pojedinaca uključuju Terance F (stručnjak za blokčejn i bivši Barclais i IBM-ov zaposlenik), Elvis Zhang (stariji programer i iskusni istraživač blokčejna), C Vu (specijalista za novčanike i razmene) i GL Kong (iskusni blockchain inženjer i rani kripto usvajač).

Puna imena i profili većeg dela tima JUST nisu javni. Međutim, čini se da se projekat delimično preklapa sa razvojnim timom TRON-a, budući da je platformu najavio izvršni direktor i osnivač TRON-a Justin Sun, a dobio je tehničku i finansijsku podršku od TRON-a.

Šta čini just jedinstvenim?

Za razliku od većine drugih DeFi platformi, JUST ne želi samo da ponudi jedan proizvod koji nudi korisnost malom podskupu DeFi korisnika. Umesto toga, pokušava da izgradi čitav niz proizvoda koji pokrivaju čitav niz primera upotrebe DeFi-a, čineći temelje kompletnog DeFi ekosistema na TRON-u.

Od januara 2021. godine, JUST ekosustav se sastoji od pet različitih proizvoda, koji su svi dizajnirani da međusobno funkcionišu i pruže dodatnu korisnost korisnicima.

Kako kupiti JUST (JST)?

JUST (JST) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

JUST Vesti