IRISnet IRIS

Rank #334 Websajt Dokumetacija GIT

IRISnet Cena (IRIS) -0.94%

$0.03236

Šta je IRISnet (IRIS)? IRISnet je uslužni protokol i kripto valuta, koji je zvanično pokrenut 1. marta 2019. Primarna svrha protokola IRISnet je pružanje otvorene mreže zasnovane na blok-lancima malim i srednjim preduzećima koja nude široku paletu usluga. Prema zvaničnom IRISnet Vhitepaper-u, protokol ima za cilj zapošljavanje različitih javnih i konzorcijumskih blokova kako bi hiljadama […]

IRIS/USD Cena Uživo

IRISnet Kurs

(IRIS) Kurs
24 Sata-0.94%
7 Dana18.45%
30 Dana-13.74%
60 Dana-1.72%
90 Dana19.31%

Šta je IRISnet (IRIS)?

IRISnet je uslužni protokol i kripto valuta, koji je zvanično pokrenut 1. marta 2019. Primarna svrha protokola IRISnet je pružanje otvorene mreže zasnovane na blok-lancima malim i srednjim preduzećima koja nude široku paletu usluga.

Prema zvaničnom IRISnet Vhitepaper-u, protokol ima za cilj zapošljavanje različitih javnih i konzorcijumskih blokova kako bi hiljadama preduzeća i dobavljačima slobodnih usluga pružio moć decentralizovanih, otvorenih mreža. Zanimljivo je da je IRISnet dobio ime po Iris, oličenju duge i glasniku bogova u grčkoj mitologiji.

Ko su osnivači IRISnet-a?

IRISnet je dizajnirao i razvio tim tehnoloških stručnjaka koji stoje iza Bianjie AI, visokotehnološke kompanije sa sedištem u Šangaju, osnovane 2016. godine.

Harriet Cao je suosnivač u Bianjie AI i jedna od pokretačkih snaga uspostavljanja protokola IRISnet. Radila je na donošenju savremenih rešenja za probleme u finansijskom sektoru, kao i rešenja zasnovana na blokovima za zdravstvene ustanove. Pored Bianjie AI, Harriet Cao je takođe u velikoj meri uključena u Blockchain Edge Analitics Netvork (BEAN). Ona se fokusira na aspekt velikih podataka IRISnet-a.

Haifeng Ksi je drugi suosnivač kompanije Bianjie AI. Dokazao je stručnost u razvoju distribuiranih sistema i blockchain aplikacija. U kombinaciji sa interesovanjem Harriet Cao za velike podatke, njih dvoje su došli na ideju za IRISnet kao blockchain rešenje za mala i srednja preduzeća.

Još jedan sastavni deo tima koji stoji iza IRISneta je Tendermint, kompanija koja stoji iza Tendermint konsenzusa, kao i programeri Cosmos, ekosistema dizajniranog da olakša razvoj blockchain aplikacija.

Šta IRISnet čini jedinstvenim?

IRISnet je inovativno štivo o tome šta blockchain tehnologija može doneti u poslovni svet. Iako je većina konzorcijumskih blokova u vlasništvu i njima upravljaju veliki konglomerati kompanija, IRISnet ima za cilj da donese rešenja za poslovanje malih preduzeća.

Jedan od njihovih najnovijih dostignuća je IRITA, korporativni blok lanac koji poslovnom svetu donosi fleksibilno digitalno modeliranje imovine i autorizaciju podataka usmerenih na privatnost.

Jedna od glavnih prodajnih tačaka IRISnet protokola je da ima za cilj da kombinuje i on-off i off-chain mogućnosti. Dok se transakcije izvršavaju na blok-lancu, obrada podataka i poslovna logika izvršavat će se van lanca. Pored toga, IRISnet takođe nudi proizvode poput pametnog novčanika za poslovno poslovanje.

Kako kupiti IRISnet (IRIS)?

IRISnet (IRIS) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

IRISnet Vesti