IOTA MIOTA

Rank #33 Websajt Dokumetacija GIT

IOTA Cena (MIOTA) 2.43%

$0.2390

Šta je IOTA (MIOTA)? IOTA je distribuirana knjiga sa jednom velikom razlikom: zapravo nije blockchain. Umesto toga, njegova zaštićena tehnologija poznata je kao Tangle, sistem čvorova koji potvrđuju transakcije. Temelj koji stoji iza ove platforme kaže da ovo nudi daleko veće brzine od konvencionalnih blok-lanaca – i idealan otisak za sve širi ekosistem Internet stvari. […]

MIOTA/USD Cena Uživo

IOTA Kurs

(MIOTA) Kurs
24 Sata2.43%
7 Dana4.03%
30 Dana-22.50%
60 Dana-11.42%
90 Dana9.20%

Šta je IOTA (MIOTA)?

IOTA je distribuirana knjiga sa jednom velikom razlikom: zapravo nije blockchain. Umesto toga, njegova zaštićena tehnologija poznata je kao Tangle, sistem čvorova koji potvrđuju transakcije. Temelj koji stoji iza ove platforme kaže da ovo nudi daleko veće brzine od konvencionalnih blok-lanaca – i idealan otisak za sve širi ekosistem Internet stvari.

Budući da ne postoji blockchain, nema rudara, a zato što nema rudara, nema naknada. Mnoge uspostavljene mreže vide porast troškova kada se zagušenja pojačaju, ali IOTA ima za cilj da obezbedi neograničenu propusnost uz minimalne troškove.

Vremenom je cilj IOTA-e da postane de facto platforma za izvršavanje transakcija između IoT uređaja. S obzirom na to kako procene sugerišu da bi do 2024. godine moglo postojati 20,4 milijarde takvih uređaja, ovo bi moglo završiti kao veliki posao.

Tim koji stoji iza IOTA-e veruje da se slučajevi potencijalne upotrebe ovde ne završavaju. Oni veruju da bi njihova distribuirana knjiga mogla svima dostaviti digitalni identitet, rezultirati polisama osiguranja automobila zasnovanim na stvarnoj upotrebi, utrti put najmodernijim pametnim gradovima, isporučiti globalnu trgovinu bez problema i dokazati autentičnost proizvoda.

Prvobitno poznat kao Jinn, crovdsale za projekat održan je u septembru 2014. godine, a mreža je zvanično pokrenuta 2016. godine.

Ko su osnivači IOTA-e?

IOTA ima četiri suosnivača, a njihova imena su Sergei Ivancheglo, Serguei Popov, David Sønstebø i Dominik Schiener.

Prema IOTA fondaciji, inicijativa je od tada brzo rasla – a članovi tima sada imaju sedište u više od 25 zemalja.

Sonstebo i Schiener kolektivno su kopredsedavajući odbora direktora, dok je Popov član odbora i direktor istraživanja fondacije.

Ivancheglo je dao ostavku na projekat sa sedištem u Berlinu još u junu 2019. godine, ali nastavlja da bude nezvanični savetnik. U to vreme, rekao je u izjavi: „Više ne verujem da je IOTA fondacija najbolje okruženje za mene da shvatim šta smo krenuli da kreiramo 2014. i 2015. Uvek sam svoj najbolji posao radio u manje krutoj Životna sredina. Radujem se što ću nastaviti rad na razvoju hardvera i softvera IOTA-e nezavisno. “

Šta IOTA čini jedinstvenim?

Pa, kao što smo aludirali malo ranije, činjenica da je to u stvari blok-bezrezervni blok-sistem je u najmanju ruku prilično neobična.

Tanglejevo tehničko ime je Directed Aciclic Graph – i kao što je Sønstebø objasnio u postu na blogu još 2015. godine, ova tehnologija ima za cilj da zadrži sposobnost blockchaina da izvršava sigurne transakcije. Jedina razlika je u tome što se poništava pojam blokova.

Takođe je napisao: „IOTA ne treba smatrati alternativnim novčićem (altcoin) postojećim kriptovalutama kao što je Bitcoin, već je produžetak rastućeg blockchain ekosistema. Namenjeno je radu u sinergiji sa ovim drugim platformama kako bi se stvorili kohezija i simbiotski odnosi. IOTA je dizajnirana da pruži jedno rešenje kakvo nema nijedna druga kripto: efikasne, sigurne, lagane mikro-transakcije u realnom vremenu bez naknada. “

Nove transakcije se potvrđuju odobravanjem dve prethodne transakcije iz drugog čvora – a ovo je nov pristup, jer to znači da će veličina i brzina mreže biti direktno povezane sa brojem ljudi koji koriste platformu.

I dok se neke kripto valute vode kao posao, IOTA fondacija kaže da čvrsto nije za profit – dodajući da je jedini cilj da mreža bude što prosperitetnija.

I na kraju, IOTA se razlikovala od mnogih drugih kripto rivala uspostavljanjem partnerskih odnosa visokog profila sa proizvođačem automobila Volksvagen i pomaganjem gradu Tajpeju u ostvarivanju pametnih projekata.

Kako kupiti IOTA (MIOTA)?

IOTA (MIOTA) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

IOTA Vesti