IOST IOST

Rank #105 Websajt

IOST Cena (IOST) -0.29%

$0.006261

Šta je IOST (IOST)? IOST sebe opisuje kao „ultra brzu“, potpuno razvijenu i decentralizovanu blockchain mrežu i ekosistem sa sopstvenim čvorovima, novčanicima i zasnovan na „konsenzusnom protokolu„ sledeće generacije “nazvanom„ dokaz o verodostojnosti “. Ko su osnivači IOST-a? Projekat su u januaru 2018. pokrenuli Jimmi Zhong, Terrence Vang, Justin Li, Rai Ksiao, Sa Vang i […]

IOST/USD Cena Uživo

IOST Kurs

(IOST) Kurs
24 Sata-0.29%
7 Dana3.06%
30 Dana-6.28%
60 Dana-33.35%
90 Dana-36.87%

Šta je IOST (IOST)?

IOST sebe opisuje kao „ultra brzu“, potpuno razvijenu i decentralizovanu blockchain mrežu i ekosistem sa sopstvenim čvorovima, novčanicima i zasnovan na „konsenzusnom protokolu„ sledeće generacije “nazvanom„ dokaz o verodostojnosti “.

Ko su osnivači IOST-a?

Projekat su u januaru 2018. pokrenuli Jimmi Zhong, Terrence Vang, Justin Li, Rai Ksiao, Sa Vang i Kevin Tan.

Zhong je osnovao druge tehnološke startupe u SAD-u i Kini. Tokom univerzitetskih dana prodao je svoju prvu kompaniju za 40 miliona dolara – tržište na kojem su studenti mogli da razmenjuju zapise sa predavanja. Nakon toga, vratio se u Peking i između ostalih projekata osnovao IOST.

Vangovo prethodno iskustvo uključuje službu kao Uberov softverski inženjer. Diplomirao je računarstvo na Univerzitetu u Minesoti i magistrirao računarstvo na Univerzitetu Princeton.

Li je prethodno radio kao saradnik za investiciono bankarstvo u Goldman Sachs i naučnik za podatke u Mobike-u. Diplomirao je primenjenu matematiku i računarstvo. U međuvremenu, Tan je bio suosnivač kompanije Ethercap, dok je diplomirao računarstvo na Univerzitetu Tsinghua.

Ksiao je zajedno sa Jimmiem i Sa-om osnovao Doru, kompaniju iz oblasti inteligencije koja se fokusirala na inteligentne kioske. Studirao je računarstvo i kvantitativnu ekonomiju na univerzitetu.

Šta IOST čini jedinstvenim?

IOST-ova blockchain infrastruktura je otvorenog koda i dizajnirana je da bude sigurna i skalabilna – sve u nadi da će u budućnosti služiti kao okosnica mrežnih usluga.

Tim je razvio algoritam konsenzusa „dokazivanja verodostojnosti“ kako bi se osiguralo da su transakcije na mreži sigurne i efikasne.

Jedan od najvećih izazova kojima je cilj IOST da reši centre o tome kako velike kompanije možda neće moći da prihvate blok-lance u okruženju okrenutom kupcima, ukoliko nisu skalabilne. Internet žeton usluga predstavljen je kao način za rešavanje ovog problema.

Da biste razumeli IOST, najbolji način za to je upoređivanje sa najbližim konkurentima: Ethereum je najpopularnija platforma pametnih ugovora za programere. Takođe se može uporediti sa EOS-om i TRON-om, koji su visoko skalabilne platforme pametnih ugovora sa velikom upotrebom.

Najveća razlika između IOST-a i njegovih konkurenata je u tome kako tvrdi da može da obradi do 100.000 transakcija u sekundi u poređenju sa Ethereum-ovom 20, Tronovom 2.000 i EOS-ovom 4.000.

Da bi postigao ove brzine transakcija, IOST tim stvorio je novu blokchain arhitekturu, koja uvodi i kombinuje nekoliko inovacija, uključujući Distribuirani protokol slučajnosti, Efikasno distribuirano osenčenje, TransEpoch, Atomik, Proof-of-Believabiliti i Micro State Blocks.

Kako kupiti IOST (IOST)?

IOST (IOST) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.