Internet Computer ICP

Rank #9 Websajt Dokumetacija GIT

Internet Computer Cena (ICP) -4.97%

$7.14

Šta je Internet Computer? Internet computer je prvi blok lanac na svetu koji radi brzinom interneta sa neograničenim kapacitetom. Takođe predstavlja treću veliku blockchain inovaciju, uz Bitcoin i Ethereum – blockchain računar koji skalira računanje i podatke pametnim ugovorima, pokreće ih brzinom Interneta, efikasno obrađuje i skladišti podatke i pruža moćne softverske okvire programerima. Omogućavajući […]

ICP/USD Cena Uživo

Internet Computer Kurs

(ICP) Kurs
24 Sata-4.97%
7 Dana8.29%
30 Dana-32.85%
60 Dana-40.01%
90 Dana-47.61%

Šta je Internet Computer?

Internet computer je prvi blok lanac na svetu koji radi brzinom interneta sa neograničenim kapacitetom. Takođe predstavlja treću veliku blockchain inovaciju, uz Bitcoin i Ethereum – blockchain računar koji skalira računanje i podatke pametnim ugovorima, pokreće ih brzinom Interneta, efikasno obrađuje i skladišti podatke i pruža moćne softverske okvire programerima. Omogućavajući ovo, Internet computer omogućava potpunu reimaginaciju softvera – pružajući revolucionarno novi način za izgradnju tokenizovanih internet usluga, pan-industrijskih platformi, decentralizovanih finansijskih sistema, pa čak i tradicionalnih sistema preduzeća i veb lokacija. Projekat je u oktobru 2016. godine osnovao Dominic Villiams i privukao je zapaženo interesovanje kripto zajednice. DFINITI je prikupio ukupno 121 milion dolara od saradnika kao što su Andreessen Horovitz, Polichain Capital, SV Angel, Aspect Ventures, Electric Capital, ZeroEk, Scalar Capital i Multicoin Capital i nekoliko značajnih ranih pristalica Ethereuma. U 2018. godini preko 50.000 učesnika u registru dobilo je ICP uslužne tokene u vazduhu. 18. decembra 2020. DFINITI je lansirao alfa mrežu Internet računara. U poslednjem koraku ka decentralizaciji, 10. maja 2021. godine, DFINITI je lansirao Internet computer u javno vlasništvo. Ova glavna prekretnica znači da Internet sada funkcioniše kao decentralizovani globalni računar – obeležen puštanjem celokupnog izvornog koda Internet računara u javno vlasništvo, kao i ICP uslužni token koji omogućava desetinama hiljada članova zajednice da upravljaju Internet računarom mreža.

Ko je osnivač Internet Computera?

Dominic Villiams je osnivač i glavni naučnik kompanije DFINITI. On je kriptoteoretičar, odgovoran za izmišljanje praga releja, probabilistički slot konsenzusa i drugih novih kripto tehnika, serijski preduzetnik i rani član tehničke zajednice za Bitcoin i Ethereum. Ranije je bio predsednik i tehnički direktor String Labs, inkubatora za kripto projekte podržane rizikom, rani pionir DeFi-a u Mirror Labs-u i osnivač i izvršni direktor Fight Mi Monster, MMO igre za decu koja se skalirala na milione korisnika. Takođe je osnovao nekoliko startupa kao što su Sistem7, Airdocs i Smartdrivez. Diplomirao King’s College u Londonu, prvi u klasi informatike.

Šta je DFINITI Foundation?

Internet computer inkubirala je i pokrenula DFINITI Foundation, neprofitna naučnoistraživačka organizacija sa sedištem u Cirihu u Švajcarskoj, koja se sastoji od najboljih svetskih kriptografa i distribuiranih sistema i stručnjaka za programski jezik, sa skoro 100.000 akademskih citata i 200 patenata zajedno. Među značajne tehnologe DFINITI-a spadaju: * dr Jan Camenisch (potpredsednik istraživanja) – svetski poznati kriptograf i istraživač privatnosti, vodio je IBM-ovo odeljenje za kriptografiju / istraživanje 19 godina * dr Andreas Rossberg (glavni inženjer i istraživač) – ko-kreator VebAssembli-a i bivši vođa tima za Google Chrome V8 engine * dr Ben Linn (Sr inženjer i istraživač) – svetski poznati kriptograf i Google inženjer, „L“ u BLS kriptografiji, sistem ključnog potpisa koji se koristi u Ethereum 2.0 * Dr Jens Groth (glavni istraživač) – svetski poznati kriptograf, poznat po pionirskim neinteraktivnim dokazima nultog znanja * dr Timo Hanke (glavni istraživač) – tvorac AsicBoost-a, jedne od retkih dokazanih algoritamskih optimizacija za Bitcoin rudarstvo * Paul Dr Liu (inženjer osoblja) – arhitekt Intelovog kompajlera Haskell, a doktorirao je kod Pola Hudaka, ključnog dizajnera kompanije Haskell * dr Johan Georg Granstrom (direktor inženjeringa) – bivši Sr Staff Softva re inženjer u Google-u odgovoran za skaliranje IouTube sistemske infrastrukture Posle javnog pokretanja 10. maja 2021. godine, DFINITI Foundation će sada biti jedna od mnogih organizacija posvećenih poboljšanju i održavanju Internet računarske mreže.

Šta Internet Computer čini jedinstvenim?

Svrha Internet computer je da proširi javni internet, tako da može biti i svetska računarska platforma. Danas je Internet mreža koja povezuje sve i svakoga, ali sistemi i usluge trenutno rade iz privatne infrastrukture. Naučni proboj iza internetskog računara je Chain Kei Technologi, koja obuhvata desetine naprednih tehnologija, poput novog konsenzusa, neinteraktivne distribuirane generacije ključeva (NI-DKG), mrežnog nervnog sistema (NNS), Internet identiteta itd. sastoji se od skupa kriptografskih protokola koji orkestriraju čvorove koji čine Internet computer. To je jedan od osnovnih prodora iza Internet računara, koji mu omogućava da ima jedan javni ključ. Ovo je ogromna prednost jer omogućava bilo kom uređaju, uključujući pametne satove i mobilne telefone, da proveri autentičnost artefakata sa Internet računara. Suprotno tome, ovo nije moguće za tradi

Kako kupiti Internet Computer (ICP)?

Internet Computer (ICP) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Internet Computer Vesti