Holo HOT

Rank #66 Websajt Dokumetacija GIT

Holo Cena (HOT) 1.84%

$0.001631

Šta je holo (HOT)? Holo je peer-to-peer distribuirana platforma za hosting decentralizovanih aplikacija izgrađenih pomoću Holochain-a, okvira za razvoj DApps-a koji ne zahteva upotrebu blockchain tehnologije. Cilj Holo-a je da posluži kao most između šireg interneta i aplikacija izgrađenih pomoću Holochain-a, nudeći ekosistem i tržište na kojem su DApps lako dostupni, jer ih na Internetu […]

HOT/USD Cena Uživo

Holo Kurs

(HOT) Kurs
24 Sata1.84%
7 Dana7.16%
30 Dana-22.93%
60 Dana-26.66%
90 Dana-44.30%

Šta je holo (HOT)?

Holo je peer-to-peer distribuirana platforma za hosting decentralizovanih aplikacija izgrađenih pomoću Holochain-a, okvira za razvoj DApps-a koji ne zahteva upotrebu blockchain tehnologije. Cilj Holo-a je da posluži kao most između šireg interneta i aplikacija izgrađenih pomoću Holochain-a, nudeći ekosistem i tržište na kojem su DApps lako dostupni, jer ih na Internetu hostuju učesnici Holo mreže.

Holo mreža biće olakšana pomoću tokena pod nazivom HoloFuel, koji se aktivno testira i delovaće kao računovodstveni sistem za plaćanje hostova za njihove usluge. U 2018. godini projekat je iskovao ERC-20 token, HOT – takođe poznat i kao HoloToken – kao „IOU“ koji će biti dostupan za HoloFuel po pokretanju.

Holo je još uvek u razvoju i očekuje se da će biti otvoren za otvoreno alfa i beta testiranje do 2021. godine.

Ko su osnivači Holoa?

Holo su osnovali Arthur Brock i Eric Harris-Braun, obojica iskusni programeri ugovora. Njih dvojica su prvi put započeli rad na projektu u decembru 2016. godine kao deo MetaCurrenci Project, programera alata i tehnologije dizajniranih da pokreću buduću P2P ekonomiju. Holo je delimično modelovan po Ceptru, kooperativnom P2P okviru za DApps na kojem su njih dvoje ranije radili.

Brock ima prethodno iskustvo u kodiranju sistema alternativnih valuta kao osnivač kompanije Geek Gene, kompanije koja je razvila alate za izgradnju zajednice, uključujući više od 100 rešenja za alternativne valute. Takođe je suosnivač inkubatora socijalnih preduzeća Emerging Leader Labs i osnovao je „početni komplet“ za obrazovanje „Agile Learning Centers“ sa otvorenim kodom. U martu 2019. godine, Brock je imenovan za člana stipendije Edmond Hillari sa sedištem na Novom Zelandu.

Harris-Braun je počeo da programira sa punim radnim vremenom 1988. godine i osnivač je softvera Glass Bead, programer peer-to-peer komunikacionog softvera, kao i suosnivač Emerging Leader Labs zajedno sa Brockom. 2003. godine osnovao je kompaniju Harris-Braun Enterprises, slobodnu firmu za razvoj softvera i konsultantsku firmu. Takođe je bio član savetodavnog odbora Schumacher-ovog centra za novu ekonomiju.

Šta holo čini jedinstvenim?

Prema njegovom „zelenom papiru“, Holo je dizajniran da deluje kao most između Holochain-a, koji predstavlja svet kripto tehnologije, i svakodnevnih korisnika. Projekat ističe nekoliko inovacija za koje kaže da će „omogućiti veliki pomak u predelu kripto aplikacija i valuta“, uključujući mogućnost hostovanja P2P aplikacija na Internetu za redovne korisnike.

Mreža Holo oslanja se na niz hostova koji pružaju snagu za skladištenje i obradu DApps-a izgrađenih pomoću Holochain-a. Domaćini ili instaliraju softver na svoj računar koji radi u pozadini i automatski dodeljuje dodatnu procesorsku snagu DApps-u zasnovanom na Holochain-u ili upravljaju namenskom mašinom kao što je HoloPort. U zamenu, hostovi se plaćaju u HoloFuel, tokenu koji je posebno dizajniran za mikrotransakcije. Očekuje se da će dizajn HoloFuela omogućiti Holo mreži da obrađuje milijarde istovremenih transakcija.

Poslovni plan projekta usredsređen je na izgradnju P2P ekosistema hostova i aplikacija, upoređujući njegov predviđeni efekat na hosting aplikacija sa Uberom i Airbnb na taksi i hotelijerstvo. Holo naplaćuje naknadu za HoloFuel transakcije, pa je njegov model prihoda direktno vezan za rast broja aplikacija i hostova na mreži.

Kako kupiti Holo (HOT)?

Holo (HOT) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Holo Vesti