Helium HNT

Rank #83 Websajt Dokumetacija GIT

Helium Cena (HNT) -1.85%

$8.89

Šta je helijum (HNT)? Helijum (HNT) je decentralizovana blok-lančana mreža za Internet of Things (IoT) uređaje. Pokrenut u julu 2019, Helium mainnet omogućava bežičnim uređajima sa malim napajanjem da međusobno komuniciraju i šalju podatke preko svoje mreže čvorova. Čvorovi dolaze u obliku takozvanih žarišnih tačaka, koje su kombinacija bežičnog mrežnog prolaza i uređaja za rukovanje […]

HNT/USD Cena Uživo

Helium Kurs

(HNT) Kurs
24 Sata-1.85%
7 Dana-22.13%
30 Dana6.89%
60 Dana-41.96%
90 Dana-65.66%

Šta je helijum (HNT)?

Helijum (HNT) je decentralizovana blok-lančana mreža za Internet of Things (IoT) uređaje.

Pokrenut u julu 2019, Helium mainnet omogućava bežičnim uređajima sa malim napajanjem da međusobno komuniciraju i šalju podatke preko svoje mreže čvorova.

Čvorovi dolaze u obliku takozvanih žarišnih tačaka, koje su kombinacija bežičnog mrežnog prolaza i uređaja za rukovanje blokovima. Korisnici koji upravljaju čvorovima tako kopaju i zarađuju u helijevom matičnom tokenu kripto valute, HNT.

Cilj Helijuma je da pripremi IoT komunikaciju za budućnost, identifikujući nedostatke u trenutnoj infrastrukturi od njenog rođenja 2013. godine.

Ko su osnivači helijuma?

Tri suosnivača Heliuma, Amir Haleem, Shavn Fanning i Sean Carei osnovali su kompaniju 2013. godine.

Haleem ima aktivan eSport i razvoj igara. Fanning je, za razliku od toga, dobro poznat po razvoju Napstera, usluge razmene muzike koja je bila jedna od prvih glavnih peer-to-peer (P2P) Internet usluga u kasnim 1990-ima.

Carei je u međuvremenu imao više razvojnih uloga pre Heliuma, koji je uključivao firmu za optimizaciju oglašavanja Vhere, koju je kupio PaiPal.

Helium-ov tim sada čine članovi za koje kompanija kaže da imaju iskustva u „radiju i hardveru, proizvodnji, distribuiranim sistemima, peer-to-peer i blockchain tehnologijama“.

Šta helijum čini jedinstvenim?

Helium ima za cilj poboljšanje komunikacionih mogućnosti bežičnih uređaja Interneta stvari (IoT). 2013. godine infrastruktura oko IoT-a još uvek je bila u povojima, ali programeri su želeli da dodaju decentralizaciju svojoj ponudi, pa je u službenoj literaturi nazivaju „The People’s Netvork“.

Njegova glavna privlačnost biće vlasnicima uređaja i onima koji su zainteresovani za IoT prostor, uz finansijske podsticaje koji pružaju dodatne mogućnosti dosega.

Učesnici mreže kupuju pristupne tačke – kombinaciju bežičnog mrežnog prolaza i rudara – ili grade sopstvene. Svaka žarišna tačka pruža mrežnu pokrivenost u određenom radijusu, a takođe minira matični helijum, HNT.

Mreža radi na proveri pokrivenosti, novom algoritmu konsenzusa koji se zasniva na protokolu HoneiBadger BFT koji omogućava čvorovima u mreži da postignu konsenzus kada je kvalitet veze veoma promenljiv.

Pored HNT-a, korisnici plaćaju naknade za transakcije odvojenim tokenom nazvanim Data Credits, koji se ne mogu zameniti i vezani su za pojedinačne korisnike.

Kako kupiti Helium (HNT)?

Helium (HNT) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Helium Vesti