Hedera Hashgraph HBAR

Rank #57 Websajt Dokumetacija GIT

Hedera Hashgraph Cena (HBAR) 0.00%

$0.00000000

Šta je Hedera Hashgraph (HBAR)? Napisana kao „nivo poverenja na Internetu“, Hedera Hashgraph je javna mreža koja omogućava pojedincima i preduzećima da kreiraju moćne decentralizovane aplikacije (DApps). Dizajniran je da bude pravedniji, efikasniji sistem koji eliminiše neka ograničenja s kojima se suočavaju starije platforme zasnovane na blokovima – poput sporih performansi i nestabilnosti. Finansiran je […]

HBAR/USD Cena Uživo

Hedera Hashgraph Kurs

(HBAR) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.00%
30 Dana0.00%
60 Dana0.00%
90 Dana0.00%

Šta je Hedera Hashgraph (HBAR)?

Napisana kao „nivo poverenja na Internetu“, Hedera Hashgraph je javna mreža koja omogućava pojedincima i preduzećima da kreiraju moćne decentralizovane aplikacije (DApps).

Dizajniran je da bude pravedniji, efikasniji sistem koji eliminiše neka ograničenja s kojima se suočavaju starije platforme zasnovane na blokovima – poput sporih performansi i nestabilnosti.

Finansiran je kroz inicijalnu ponudu kovanica (ICO) u avgustu 2018. godine, a prvi put je otvoren njegov pristup glavnoj mreži nešto više od godinu dana kasnije u septembru 2019. Kao deo ICO-a, investitori su mogli da kupe matični komunalni token platforme (HBAR) po najnižim mogućim cenama.

Token HBAR ima dvostruku ulogu u javnoj mreži Hedera.

Prvo i najvažnije, HBAR je gorivo koje pokreće usluge Hedere, poput pametnih ugovora, skladištenja datoteka i redovnih transakcija. Drugo, koristi se za zaštitu mreže, jer korisnici HBAR-a mogu uložiti svoje tokene u pomoć u održavanju integriteta platforme.

Ko su osnivači Hedera Hashgraph-a?

Hedera Hashgraph ima dva osnivača: dr Leemon Baird i Mance Harmon.

Doktor Leemon Baird zaslužan je za investitora hašgrafskog algoritma distribuiranog konsenzusa i trenutno radi kao glavni naučnik Hedere.

Pre osnivanja Hedera Hashgraph-a, Baird je akumulirao više od decenije iskustva u različitim ulogama u računarskoj nauci i bezbednosti i prethodno radio kao viši naučni istraživač u Akademskom centru u Ciberspace Research-u. Takođe je na poziciji suosnivača i tehničkog direktora u kompaniji Svirlds Inc., platformi za izgradnju DApps-a.

S druge strane, Mance Harmon je direktor Hedere i iskusan izvršni direktor tehnologije i sezonski preduzetnik. Harmon ima oko dve decenije iskustva u obavljanju izvršnih uloga u istaknutim firmama – od kojih su mnoge u industriji IT bezbednosti. Kao i dr Leemon Baird, Mance Harmon takođe zauzima drugu poziciju u Svirlds Inc., kao njen suosnivač i izvršni direktor.

Pored osnivača, rukovodeći tim Hedere čini i više od desetak pojedinaca, od kojih su mnogi imali uglednu karijeru.

Šta čini Hedera Hashgraph jedinstvenim?

Za razliku od većine drugih platformi za kriptovalute, Hedera Hashgraph nije izgrađen na vrhu konvencionalnog blok lanca. Umesto toga, ona uvodi potpuno novu vrstu tehnologije distribuirane knjige poznate kao Hashgraph.

Ova tehnologija omogućava joj poboljšanje mnogih alternativa zasnovanih na blockchain-u u nekoliko ključnih oblasti, uključujući brzinu, troškove i skalabilnost. Hedera transakcije imaju prosečnu naknadu za transakcije od samo 0,0001 USD i obično dostižu konačnost za manje od pet sekundi. Sve u svemu, Hedera Hashgraph tvrdi da može da obradi više od 10.000 transakcija u sekundi (TPS) – u poređenju sa oko 5-20 za najpopularnije verifikacije zasnovane na dokazima o radu (PoV).

Kako kupiti Hedera Hashgraph (HBAR)?

Hedera Hashgraph (HBAR) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Hedera Hashgraph Vesti