Groestlcoin GRS

Rank #431 Websajt Dokumetacija GIT

Groestlcoin Cena (GRS) 3.15%

$0.6033

Šta je Groestlcoin (grs)? Groestlcoin je dokaz rada kripto valute stvorene 2014. Dizajniran za svakodnevnu upotrebu, Groestlcoin ima prosečno vreme bloka od jednog minuta, za razliku od Bitcoin-ovih deset. Kao posledica toga, ima maksimalnu ukupnu ponudu koja će se ograničiti na 105 miliona kovanica, za razliku od 21 miliona za Bitcoin. Glavna ideja stvaranja Groestlcoin-a […]

GRS/USD Cena Uživo

Groestlcoin Kurs

(GRS) Kurs
24 Sata3.15%
7 Dana3.61%
30 Dana-11.19%
60 Dana35.15%
90 Dana15.31%

Šta je Groestlcoin (grs)?

Groestlcoin je dokaz rada kripto valute stvorene 2014. Dizajniran za svakodnevnu upotrebu, Groestlcoin ima prosečno vreme bloka od jednog minuta, za razliku od Bitcoin-ovih deset. Kao posledica toga, ima maksimalnu ukupnu ponudu koja će se ograničiti na 105 miliona kovanica, za razliku od 21 miliona za Bitcoin. Glavna ideja stvaranja Groestlcoin-a bila je uspostavljanje elektronskog modela plaćanja koji se zasnivao isključivo na matematičkim dokazima. Koristi sistem dokaza o radu (POV) za olakšavanje sigurnih transakcija novca na mreži. Ovo je sistem koji je neovisan o uticaju centralizovanih vlasti.

Kako to funkcioniše?

Groestlcoin se kopa pomoću Groestl algoritma. Groestl je izabran za jednog od pet finalista takmičenja NIST heš funkcija. Koristi isti S-bok kao AES u prilagođenoj konstrukciji. Kriptovaluta deluje kao softver otvorenog koda na peer-to-peer modelu (transakcije se odvijaju direktno između platioca i primaoca uplate). To znači da nijedan pouzdani posrednik kao što je banka ili PaiPal nije potreban da verifikuje detalje pošiljaoca i primaoca. Umesto toga, transakcije se verifikuju pomoću čvorova (mreža računara / korisnici se šire širom sveta) i evidentiraju u otvorenoj knjizi.

Šta ima za cilj da reši?

Sa kraćim periodom bloka od Bitcoina, Groestlcoin ima za cilj da bude funkcionalniji za svakodnevna plaćanja. Trgovci ne treba da čekaju 10 minuta da potvrde da li su primili uplatu ili ne. Smanjenje intenziteta hashrate-a takođe je Groestlcoin-u dalo priliku da ga iskopavaju pojedinci sa manjom računarskom snagom. Međutim, kompanije i timovi su stvorili ASIC-ove za Groestlcoin, iako po višoj ceni od stvaranja ASIC-a za Bitcoin. Umesto da bude samo obična viljuška, Groestlcoin takođe radi na usvajanju razvoja i dodataka inspirisanih diskusijama oko Bitcoin mreže, a zapravo je bio jedan od prvih usvojitelja nekoliko ključnih karakteristika kao što su Segregovani svedok (SegVit) i Munja mreža.

Kako kupiti Groestlcoin (GRS)?

Groestlcoin (GRS) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Groestlcoin Vesti