Grin GRIN

Rank #567 Websajt Dokumetacija GIT

Grin Cena (GRIN) -9.81%

$0.05980

Šta je Grin? Grin je minimalistička, lagana kripto valuta, koja primenjuje protokol Mimblevimble za jedinstveni balans privatnosti i skalabilnosti. Lanac nema adrese, nema iznose i nema potrebe za čuvanjem podataka o utrošenim rezultatima. Grin je potpuno otvoren i vođen zajednicom. Iza toga ne stoji nijedan entitet, Grin-ov razvoj se finansira donacijama, kao i dobrovoljno od […]

GRIN/USD Cena Uživo

Grin Kurs

(GRIN) Kurs
24 Sata-9.81%
7 Dana-18.04%
30 Dana-36.90%
60 Dana5.26%
90 Dana73.37%

Šta je Grin?

Grin je minimalistička, lagana kripto valuta, koja primenjuje protokol Mimblevimble za jedinstveni balans privatnosti i skalabilnosti. Lanac nema adrese, nema iznose i nema potrebe za čuvanjem podataka o utrošenim rezultatima.

Grin je potpuno otvoren i vođen zajednicom. Iza toga ne stoji nijedan entitet, Grin-ov razvoj se finansira donacijama, kao i dobrovoljno od strane saradnika. Svako može raspravljati, uticati ili raditi na njegovom razvoju.

Grinovo vreme blokade je 1 minut, svaki sa coinbase nagradom od 60 osmeha, stvarajući tako 1 jedinicu u sekundi, zauvek. Ova linearna emisija stvara stalni porast ponude, ali opadajuću stopu inflacije; čineći emisiju dezinflatornom. Ovaj jednostavan dizajn služi kako bi se osigurala dugoročna sigurnost lanca i pošten postupak distribucije kovanica svim učesnicima.

U avgustu 2016. godine, anonimna osoba koja koristi nadimak „glavni igrač“, prijavila se na IRC kanal za istraživanje Bitcoin-a, ispustila je vezu do dokumenta, a zatim se odjavila. Dokument pod nazivom „Mimblevimble“ nastao je pod pseudonimom Tom Elvis Jedusor. Nekoliko programera se zainteresovalo, jedan od njih je Andrev Poelstra, koji je kasnije objavio rad koji je dodao nekoliko poboljšanja i detaljan tehnički opis originalne beleške.

U oktobru 2016. godine programer pod pseudonimom Ignotus Peverell započeo je rad na razvoju implementacije protokola, a ubrzo su mu se pridružili i drugi u nastojanju da izgrade projekat koji je na kraju postao poznat kao Grin. Pokrenut je 15. januara 2019.

Kako kupiti Grin (GRIN)?

Grin (GRIN) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Grin Vesti