Frax FRAX

Rank #338 Websajt Dokumetacija GIT

Frax Cena (FRAX) 0.00%

$0.9985

Šta je Frax protokol (FRAx)? Fraxov protokol je prvi frakciono-algoritamski sistem stabilkoina. Frax je otvorenog koda, bez dozvola i u potpunosti na lancu – trenutno se primenjuje na Ethereum-u (sa mogućim implementacijama među lancima u budućnosti). Krajnji cilj Frak protokola je da obezbedi visoko skalabilan, decentralizovan, algoritamski novac umesto digitalne imovine sa fiksnom isporukom, poput […]

FRAX/USD Cena Uživo

Frax Kurs

(FRAX) Kurs
24 Sata0.00%
7 Dana0.31%
30 Dana0.07%
60 Dana-0.39%
90 Dana0.07%

Šta je Frax protokol (FRAx)?

Fraxov protokol je prvi frakciono-algoritamski sistem stabilkoina. Frax je otvorenog koda, bez dozvola i u potpunosti na lancu – trenutno se primenjuje na Ethereum-u (sa mogućim implementacijama među lancima u budućnosti). Krajnji cilj Frak protokola je da obezbedi visoko skalabilan, decentralizovan, algoritamski novac umesto digitalne imovine sa fiksnom isporukom, poput BTC-a. Protokol uključuje sledeće koncepte:

Fraxciono-algoritamski – Frax je jedinstveni stabilcoin sa delovima snabdevanja potpomognutim kolateralom i delovima algoritma snabdevanja. Odnos kolateralizovanog i algoritamskog zavisi od cena tržišta FRAX stablecoin-a na tržištu. Ako FRAX trguje iznad 1 USD, protokol smanjuje odnos kolaterala. Ako se FRAX trguje ispod 1 dolara, protokol povećava odnos kolaterala.

Decentralizovano i upravljanje smanjeno – Zajednica upravlja i naglašava visoko autonomni, algoritamski pristup bez aktivnog upravljanja.

Potpuno lančani proroci – Frax v1 koristi propovedi Unisvap (ETH, USDT, USDC vremenski ponderisane prosečne cene) i Chainlink (USD cena).

Dva tokena – FRAX je stabilnicoin koji cilja uski opseg oko 1 USD po novčiću. Frax akcije (FKSS) je upravljački token koji akumulira naknade, prihod od seigniorage i višak vrednosti kolaterala.

Pre Fraxa, stabilkovanci su bili podeljeni u tri različite kategorije: fiat kolateralizovani, prekomerni kolaterali sa kriptovalutom i algoritamski bez kolaterala. Frax je prva vrsta decentralizovanog stabilnog novca koji se klasifikovao kao delimično-algoritamsko uvodjenje u 4. i najjedinstveniju kategoriju.

Koliko FRAX i FXS novčića ima u opticaju?

Ponuda FRAX-ovog stabilnog novca je dinamična i uvek se menja kako bi se cena održala na $ 1 zbog njegove frakciono-algoritamske monetarne politike. Snabdevanje frax deonica (FXS) tokena teško je ograničiti na 100 miliona tokena na početku, bez protoka inflacije u protokolu. FXS token je upravljački token koji prikuplja svu vrednost novog kovanog FXS-a, naknade i višak kolaterala. FXS je imovina za investiranje i upravljanje, dok je FXS valutni žeton.

Šta čini Frx jedinstvenim?

Frax protokol je jedinstveni dizajn stabilcoin koji pokreće zajednica. Preko 60% ponude deviza izdaje se tokom niza godina dobavljačima likvidnosti i poljoprivrednicima sa prinosom. To je potpuno decentralizovani protokol sa upravljanjem na lancu. To je takođe prva i jedina stabilna valuta koja je uključila frakciono-algoritamski hibridni dizajn u trenutku pokretanja u novembru 2020. godine.

Kako kupiti Frax (FRAX)?

Frax (FRAX) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.