Frax Share FXS

Rank #569 Websajt Dokumetacija GIT

Frax Share Cena (FXS) 5.75%

$8.90

Šta je Frax Protocol (FRAX)? Frax Protocol (FRAX) je prvi fraxciono-algoritamski sistem stabilkoina. Frax je otvorenog koda, bez dozvola i u potpunosti na lancu – trenutno se primenjuje na Ethereum-u (sa mogućim implementacijama među lancima u budućnosti). Krajnji cilj Frax protokola je da obezbedi visoko skalabilan, decentralizovan, algoritamski novac umesto digitalne imovine sa fiksnom isporukom, […]

FXS/USD Cena Uživo

Frax Share Kurs

(FXS) Kurs
24 Sata5.75%
7 Dana-2.56%
30 Dana-14.10%
60 Dana-2.95%
90 Dana24.66%

Šta je Frax Protocol (FRAX)?

Frax Protocol (FRAX) je prvi fraxciono-algoritamski sistem stabilkoina. Frax je otvorenog koda, bez dozvola i u potpunosti na lancu – trenutno se primenjuje na Ethereum-u (sa mogućim implementacijama među lancima u budućnosti). Krajnji cilj Frax protokola je da obezbedi visoko skalabilan, decentralizovan, algoritamski novac umesto digitalne imovine sa fiksnom isporukom, poput BTC-a. Protokol uključuje sledeće koncepte:

Fraxciono-algoritamski – Frax je jedinstveni stabilcoin sa delovima snabdevanja potpomognutim kolateralom i delovima algoritma snabdevanja. Odnos kolateralizovanog i algoritamskog zavisi od cena tržišta FRAX stablecoin-a na tržištu. Ako FRAX trguje iznad 1 USD, protokol smanjuje koeficijent osiguranja. Ako se FRAX trguje ispod 1 dolara, protokol povećava odnos kolaterala.

Decentralizovano i upravljanje smanjeno – Zajednica upravlja i naglašava visoko autonomni, algoritamski pristup bez aktivnog upravljanja.

Potpuno lančani proroci – Frax v1 koristi propovedi Unisvap (ETH, USDT, USDC vremenski ponderisane prosečne cene) i Chainlink (USD cena).

Dva tokena – FRAX je stabilnicoin koji cilja uski opseg oko 1 USD po novčiću. Frak akcije (FXS) je upravljački token koji akumulira naknade, prihod od seigniorage i višak vrednosti kolaterala.

Pre Frax-a, stabilan novac je bio podeljen u tri različite kategorije: fiat kolateralizovan, prekomerno osiguran kriptovalutom i algoritamski bez kolaterala. Frax je prva vrsta decentralizovanog stabilnog novca koji se klasifikovao kao delimično-algoritamsko uvodjenje u 4. i najjedinstveniju kategoriju.

Ko su osnivači Frax protokola?

Frax protokol je zamisao američkog programera Sama Kazemiana koji je smislio prvu ideju fraxciono-algoritmičkog stabilkoina 2019. godine.

Osnivački tim Frax-ovih inženjera čine Travis Moore i Jason Huan. Sam Kazemian je prvobitno smislio tu ideju kada je primetio da stabilan novac raste brzo, ali nijedan nije imao mešavinu algoritamske monetarne politike i kolateralizacije. Projekti koji su imali čisto algoritamsku monetarnu politiku propali su ili su ugašeni bez značajnije vuče. Frax je osmišljen kao odgovor za merenje poverenja tržišta u delimično algoritamski i delimično kolateralizovani stabilcoin.

Šta čini Frax jedinstvenim?

Frax protokol je jedinstveni dizajn stabilcoin koji pokreće zajednica. Preko 60% ponude deviza izdaje se tokom niza godina dobavljačima likvidnosti i poljoprivrednicima sa prinosom. To je potpuno decentralizovani protokol sa upravljanjem na lancu. To je takođe prvi i jedini stabilcoin koji je uključio fraxciono-algoritamski hibridni dizajn u vreme njegovog pokretanja u novembru 2020. godine.

Kako kupiti Frax Share (FXS)?

Frax Share (FXS) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Frax Share Vesti