Firo FIRO

Rank #302 Websajt Dokumetacija GIT

Firo Cena (FIRO) 4.23%

$1.51

Šta je Firo (FIRO)? Firo (FIRO), ranije poznat kao Zcoin, je kriptovaluta usredsređena na privatnost koja koristi prednosti dokaza bez znanja i omogućava korisnicima da unište novčiće i naknadno ih otkupe za potpuno nove bez istorije transakcija. Krajem 2014. godine Poramin Insom i Matthev Green napisali su rad o primeni kriptovaluta protokola Zerocoin pod nazivom […]

FIRO/USD Cena Uživo

Firo Kurs

(FIRO) Kurs
24 Sata4.23%
7 Dana3.52%
30 Dana0.27%
60 Dana-6.00%
90 Dana-0.75%

Šta je Firo (FIRO)?

Firo (FIRO), ranije poznat kao Zcoin, je kriptovaluta usredsređena na privatnost koja koristi prednosti dokaza bez znanja i omogućava korisnicima da unište novčiće i naknadno ih otkupe za potpuno nove bez istorije transakcija.

Krajem 2014. godine Poramin Insom i Matthev Green napisali su rad o primeni kriptovaluta protokola Zerocoin pod nazivom Moneta. 28. septembra 2016. godine Insom je lansirao Zcoin, čiji su početni investitori bili Rodžer Ver i Tim Li.

Ko su osnivači Firo-a?

Osnivač Firo-a je Poramin Insom. Pored Fira, on je takođe suosnivač korporacije Satang i služio je kao potporučnik Kraljevskih oružanih snaga Tajlanda. Insom je takođe radio kao inženjer za razvoj softvera na testiranju u Microsoftu.

Šta Firo čini jedinstvenim?

Firo je digitalna valuta koja omogućava privatne transakcije koje se ne mogu pratiti, nudeći korisnicima slobodu od velikih finansijskih institucija. Tim koji stoji iza projekta veruje da je privatnost ljudsko pravo i da ljudima treba opcija da povrate kontrolu nad svojim novcem. Firo je dobio nagradu FAT za blockchain za 2020. godinu za „Najpopularniji blokchein projekat u zajednici“.

Firo koristi kriptografsku tehnologiju bez znanja. Može se kovati uz upotrebu kućnog računara ili spajanjem rudarskog bazena. Firovo vreme bloka je pet minuta, a nagrada za blok je 12,5 kovanica.

Koristi sistem prepolovljavanja sličan Bitcoin-u sa blokovskim nagradama koje se smanjuju za polovinu svake četiri godine. Firo je integrisan sa renVM-om kako bi omogućio nepoverivo premošćavanje između sebe i Ethereum-a (ETH), omogućavajući korisnicima da neometano ulaze i izlaze iz ekosistema decentralizovanih finansija (DeFi), bez KIC-a.

Firo je preimenovan u Zcoin u oktobru 2020. Korisnici mogu otkupiti starije kovanice za nove spaljivanjem prvih, što ne ostavlja trag na blok lancu.

Kako kupiti Firo (FIRO)?

Firo (FIRO) možete da kupite na menjačnicama kriptovaluta sa kreditnom karticom iz Srbije. Registracijom preko sajta Kriptomanija ostavrite +10% bonusa na prvu trgovinu.

Firo Vesti